About


Jag är en till ålder och erfarenhet rätt gammal uppfödare som bloggar om hundskojare och andra bluffare inom hund. Om hundskojare och bluffare tycker jag inte!

Vintern 2006 såg jag att en i särklass ökänd hundskojare annonserade på hundsidan Vovve och ville köpa en schäfer. Hos mig tog det hus i helvete! För att varna folk registrerade jag mig i sidans diskussionsforum och skrev. Döm om min förvåning när mina varningar snabbt raderades! Men annonsen låg kvar. Så upptäckte jag att nämnda ökändis också var medlem på sidans forum! I sin presentation och dagbok gjorde hon ohöljd reklam för sin allt mer växande verksamhet….

Eftersom man inte fick informera och varna på forumet började också jag skriva dagbok på Vovve. *S* Många av mina inlägg från dagboken på Vovve finns i bloggen. Plus lite annat. 

Bloggen här startade i januari 2007. Det har varit med blod och svett för jag är ingen datafreak.

Nu har jag lagt upp en räknare och är glatt överraskad över det stora antalet besökare. Bara i april har över 3000 varit här och läst! Vilka är ni och hur har ni hittat hit?

Varmt tack till Vinthund som gästbloggar med ett intressant inlägg!

Håll till godo!
Irk

PS: Det tog precis ett år att få bort hundskojaren från Vovve. DS.

Annonser

26 Responses to About

 1. anonym skriver:

  Så du tror att hon är borta? *s*.

 2. irk skriver:

  Nej, det är säkert flera hundskojare och avstängda som smyger där med anonyma nick. De två officiella nick hon använt raderades i alla fall.

 3. Anita skriver:

  Klart vi hittar hit*s* Är ett sant nöje att få läsa en blogg där någon läser lusen av hundskojarna………Jag tittar in till dig varje dag!! Hoppas du aldrig ger upp din blogg!

 4. abalon skriver:

  Men det finns ju tyvärr fler än en hundskojare ,som åker ut o. in på vovve med nya nick o. tom kön,hundar o. aktiviteter.En ökänd mytoman,hundbedragare,smugglare av hundar ,förfalskare av dokument o. på livstid utesluten från SKK.Och det blir man ju inte för att man är ärlig o. seriös ,som hundbedragaren bedyrar .
  Nu är det försök på gång med bulvanuppfödning åt hundbedragaren,men SKK har ögonen på dom kennlar som sjunker så djupt o. låter sig duperas av den mytomanen,så man kan ju bara hoppas att dom åker ur SKK också.

 5. anonym skriver:

  Sen kan man ju ifrågasätta admin och en del av moderatorna på vovve, vad står dom för? vilken typ av medlemmar vill dom ha på sitt forum? Jag vet att dom ser mellan fingrarna och stödjer en många av dom oseriösa hundhandlare och bluff kennlar, och motarbetar många av oss som kämpar mot alla bluffare som finns i hundvärlden. Men precis som avarterna inom hundvärlden så är det pengarna som styr deras handingar. Men jag har förstått att det är många som börjat få upp ögonen för det. Och dom bestraffas antingen med avstängning, borttagning av trådar eller förbud att te x skriva i sina dagböcker. Jag går inte ut med mitt namn, för då blir jag väl avstängd på vovve pga mina åsikter

 6. Anna skriver:

  Keep up the good work!

  En av dina fans:-p

 7. också anonym skriver:

  Du Irk, saknar dig! Hon är tillbaka på Vovve och heter nicket Kimmi nu och kanske fler nick. På Vovve samlas de oseriösa. Fortsätt skriva snälla!
  Också anonym, annars blir man avstängd från Vovve.

 8. Bullen skriver:

  Till också anonym.
  Kul att de oseriösa samlas på vovve*s* med tanke på att du är medlem där så avslöjar du dig själv. *asg*. Du är väl oseriös nr 1 då med andra ord.
  Bullen

 9. hmmm skriver:

  Hon ”Kimmi” på Vovve
  – det ser faktiskt ut att vara samma Kimmi som här:

  http://www.nogg.se/startpage.asp?idHomepage=60725

  Under OM MIG, personlig text, skriver hon att hon:
  * hållit på med hundar i snart 35 år (alltså sedan hon var 7 år gammal)
  * jobbat på många stora kennlar, hundpensionat och hos veterinärer
  * tagit sin första kull 1985
  😀 :*) :-/ %-6

 10. på playan i Thailand skriver:

  Här har vi det gött i värmen hela långa kalla Sverigevintern och läser världens höjdarstories from Svedala.
  Har ni sett schizo-uppläggen i olika nögg-sidor? Polizaien vi har i gänget har bara så sköj. Han har attans flitig cöjnakköntakt med sina kollegor i kalla Svedala. God Jul ska ni ha allihop. Och du Irk – SÅ bra sait det här är ! GOD JUL allihop i kalla Svedala önskar Thailandsgängen

 11. Anette skriver:

  Hej!
  Hittade till din sida genom Baksidan av hundvärlden som jag besöker då och då. Har deras sida som länk på min sida. Är det okej om jag lägger in din sida på min länksida?
  Mvh Anette
  Kennel Topghan

 12. Nea skriver:

  hej kan du mejla mig, måste fråga en sak och min epostklient funkar inte!
  //Nea

 13. SouthWind43 skriver:

  Cool the kiwi mixture in the ice bath for a minute. ,

 14. tjoho skriver:

  Tar du även på denna sidan upp alla uppkomlingar som, i bästa fall reggar ett namn hos SKK(vad nu det garanterar), ”uppfödare” som startar sin ”uppfödning” för att dryga ut hushållskassan?
  Slår fan aldrig fel:
  ”Jag är en mullig kvinna på 40+ som haft hundar hela mitt liv och nu när jag lider av Fibro, så”, osv.
  Där har vi de värsta hundhandlarna enligt min mening.
  Här ett färskt exempel:
  http://www.familjeliv.se/Forum-5-82/m48436562.html

  Läs hela tråden. Och hur svarslös trådskaparen är på de adekvata frågorna som ställs till vederbörande.
  Och låt mig gissa; inom en snar framtid så måste vederbörande göra sig av med alla sina ”älskade djur” med ”sorg i hjärtat” för att, osv.
  Och så rullar det på.

 15. tjoho skriver:

  Och får man hänga ut enskilda kennelnamnsinnehavare här? För ett kennelnamn är ju just bara ett namn, betala(2500?)så vips är du en uppfödare:-D

  Har många smutsiga saker att delge vad gäller dessa ”uppfödare”. Som då enligt dem själva och enligt SKK ska vara just de man som valpköpare ska ”kika efter” när man söker valp.
  Visst, det är ju där man hittar just skiten när man kiken.

  Får man hänga ut dem? De är ju inga privatpersoner då de har ett reggat kennelnamn. Men hur länge efter de avreggat detta sitt kennelnamn får man inte längre hänga ut dem som icke privatpersoner?
  Nån som har koll på detta?

 16. tjoho skriver:

  Ifall trådskaparen ber om att få sin tråd raderad så kopierar och klistrar jag in vad den skrev här(först kommer själva trådstarten sedan de, obesvarade, i skrivande stund, svaren).
  Trådstarten:
  ”Houdini
  Idag 02:32
  Klick: 38

  Råd vid hundköp ( ävenkatt)
  Jag blir lite fundersam när jag läser vissa trådar om hundköp och sånt så jag tänkte ge några tips om vad man ska tänka på när man vill ha en hund eller för den delen en katt.

  Köp aldrig en valp utan ett vetrinär intyg som inte får vara äldre än sju dagar.
  Om möjligt kolla upp uppfödaren, om det är en renrasig hund genom SKK och rasklubben.
  Vid besök hos uppfödaren försök att se annat än valparna, hur ser det ut hemma hos uppfödaren, omdet finns fler hundar där, hur är dom? Verkar dom friska och välmående? är dom trevliga? det kan vara en fingervisning om hur er valp kommer bli.
  Är uppfödaren öppenmedev. sjukdommar som finns i rasen eller är rasen ovanligt frisk och kry inga problem där inte?
  Ta reda på genom SKK om rasen ska ha några hälsoundersökningar gjorda innan parning.

  Sen köp inte bara med hjärtat, köp inte en hund som inte är frisk ni köper er bara problem både känslömässiga och ekonomiska.
  Känns det inte riktigt bra, lita på er känsla och köp inte hunden där.
  får ni komma flera gånger och titta på hunden om inte köp inte där. osv.
  Använd sunt förnuft inte hjärtat.

  Jag är själv uppfödare med i SKK och jag sticker inte under stol med att det finns dåliga uppfödare i SKK också. Men ni valpköpare måste också ta erat ansvar och försöka sålla bort dom dåliga och gynna dom som verkligen vet vad de gör.”

 17. tjoho skriver:

  Svaren(och de av trådskaparen hittills, i skrivande stund, obesvarade):
  froppen
  Idag 02:53
  #1

  Det är ju ett väldigt företag att ta reda på friskheten i leden hos renrasiga djur.
  Vilken uppfödare kan ens veta detta om den inte får reda på framtida sjukdomar och defekter hos sina valpar(kattungar) som den en gått fött upp/ avlat?
  Och har uppfödaren själv tagit reda på detta hos de avelsdjur den själv en gång började avla på?
  Att som uppfödare sitta och kasta skit på andra uppfödare och ffa sina valpköpare och ställa krav på dessa……….ja, då vet man att en hund ligger begraven någonstans(för att göra en lustig vinkling av ett annars mycket olustigt beteende).

  Hos SKK får man bara reda på om uppfödaren har någon anmärkning eller rent utav är utesluten hos SKK(och vad innebär en uteslutning hos SKK då?)+ ingen valpköpare kan hos SKK få reda på något om sin valp eller om sin uppfödare innan kullen ifråga blivit reggad av sin uppfödare. Och det är många valpköpare som kan få obehagliga upplysningar då.

  Och en stamtavla är ingen som helst garanti mot sjukdomar eller för renrasighet. Det är BARA en blodtypning som kan visa på härstamning hos valpen.

  Veterinärintyget bevisar bara för stunden valpens hälsostatus. Och veterinärer kan också vara köpta av uppfödare- något att ha i åtanke(rättade mig själv här och nu på detta) för valpköparen…
  Och att valpköpare själv kan leka veterinärer vet alla gamla i gamet…(rättar mig själv här återigen och tillägger att många valpköpare själva leker veterinärer, bl. a genom att knipsa bort sporrarna på valpen, detta och andra ingrepp kan göras av uppfödaren även efter valpen lämnat veterinären för besiktning och Note Bene- kirurgiska ingrepp får bara utföras av leg. vet.).

  För att göra mitt inlägg här kortare(för det finns miljoner saker att ta upp i denna saken) så hänvisar jag till denna bloggen:
  irkblog.wordpress.com/

  Och läs gärna HELA bloggen.
  Och fråga er också, som t.ex valpköpare, varför någon väljer att börja avla på hundar eller andra djur.
  Är syftet uppriktigt så är det okej. Men detta märker man genast man bara börjat skrapa på ytan…

  Läs på! Och då helst om UPPFÖDARE och inte om er själva.
  Och ring gärna info på SKK om vill ni veta hur de allra flesta uppfödare beter sig som.
  Och uppfödare kan i princip vem som helst kalla sig och att bli en uppfödare krävs bara att man reggat ett inte tidigare och just nu taget namn som uppfödare hos SKK.
  Så enkelt är det att bli en ”uppfödare”. Ett namn man betalt för hos SKK så vips är man en sådan där uppfödare som alla uppfödare varnar sina valpköpare att handla ifrån men ändå som man valpköpare rekommenderas att handlas valp ifrån!

  froppen
  Idag 03:06

  #2
  Och i sammanhanget vill jag POÄNGTERA att det endast är en PROMILLE av alla dessa, både reggade och inte reggade och bland både ren- och blandrasuppfödare, uppfödare som är genuint seriösa.
  De allra flesta är bara sådana som ser en lätt inkomst i sin s. k ”uppfödning”.

  Läs på.
  Läs på.
  Läs på.
  #
  froppen
  Idag 03:19
  #3

  TS:
  Har du själv startat din uppfödning utifrån samma krav du nu ställer på valpköpare?

  Vilken ras föder du upp?

  Vilken ras hade du tidigare? Om ingen alls så vad grundar du din uppfödning på?

  Har du statistik på sjukdomar i den ras du valt att föda upp?

  Har du uppfödarutbildning? Vad fick du lära där?

  Kör du själv bara stamtavla som garanti på renrasighet eller ger du valpköparen en större garanti än så= blodtypning?

  Varför vill du vara/ bli uppfödare? Vad är ditt syfte?

  Är du till tänderna påläst om just DIN ras så du kan svara även på genetiska frågor om DIN ras+ även om sjukdomar i leden på just din ras/ dina avelsindivider?

  Vad har du för reggat kennelnamn? Går det att kolla upp dig och ditt kennelnamn hos SKK redan innan man betalat handpenning på valp hos dig?
  Har du referenser att ge ut och som valpköpare kan få av dina tidigare valpköpare?
  Och vad gör du yttermera för dina valpköpare? Ordnar kanske valpträffar och/ eller supportar dina valpköpare när dessa stöter på patrull med sina valpar både som valpar men även utifrån ras sett?

  Pallar du med du vad själv här och nu kräver och utlovar?

  Och har du sett över det juridiska vad gäller t.ex ”Dolda fel”? Har du koll på detta när valpköpare ringer och har fått en defekt hund?
  #
  froppen
  Idag 03:58
  #4

  Och:
  Det här med inavel och linjeavel. Har du koll på det också i din renras(?) avel?
  Det är ju också frågor som den(påläste!) valpköparen vill veta. Ja, samma valpköpare som du själv nu efterfrågar?!
  Vilken inavelsprocent har t.ex du i din uppfödning?
  Och det är frågor varje(påläst!) valpköpare BEHÖVER veta.
  Tänk att köpa en renras för 12. 000 kronor och få klippkort hos veterinär från man hämtat valpen för den är befäst med en MASSA sjukdomar relaterade direkt till den avelsgrad den avlades inom.

  För det är ju mest denna typen av procent som det handlar om och som handhar just SJUKDOMAR HOS HUSDJUR, att sådana sjukdomar uppkommer och uppstår inom just renrasaveln+ övrig avel(inte för att inavel ärvs, men dock), inte att se föräldradjuren vid valpköpet(vem som helst kan vara ”förälder” där- se ovan).
  Sjukdomar framtida kan inget veterinärintyg yngre än 1 vecka garantera emot, det är aveln i uppfödningen som mest kan göra detta.
  Och den kollen BÖR en uppfödare ha i sin avel.
  Har du den, eller?
  Frågar igen på vilka grunder du startade din avel?

  För er som vill veta hur sjukdomar uppstår och varför och hur gener slår osv. kan läsa artiklar och annat på detta området av:
  ”Per-Erik Sundgren, agronomie doktor och pensionerad forskare från Institutionen för hus­djursgenetik vid SLU”.
  Enbart där och endast där kan ni få veta hur det slår och går med sjukdomar hos våra husdjur.
  Sundgrens hemsida:
  http://www.genetica.se/”.

 18. tjoho skriver:

  Och här ser vi hur YTTERLIGARE en hundprånglare blir ”fundersam vid hundköp”.
  Personligen blir jag som hundköpare VÄLDIGT fundersam över alla dessa uppfödares syften med just sin s. k ”hunduppfödning”.
  Men detta är frågor som en ”uppfödare” INTE vill ha. Detta är bara frågor som ALLA uppfödare bara kräver av ANDRA ”uppfödare” att de skall svara just SINA hund-/ valpköpare på.
  Och SKK hänvisar till alla dessa, med köpta namn hos SKK, uppfödare att valpköpare ska köpa valp hos.
  ”Haha!”,om det inte vore för att hundarna/avelsdjuren, och deras valpar, blev lidande…

  Detta är VÄLDIGT likt de bedragare som Telia bl. a tillhandahåller sina tjänster för; googla på Zemgo så kan ni förstå min jämförelse här.

  Och: LÄS PÅ!
  Idag går det inte att vara FÖR påläst inom något område ALLS(se ovan och Zemgo på bl.a Plus och Etiska rådet och Konsumentverkets sida).
  Och vad gäller just hundhandlare så gäller detta även från gårdagen- där finns ALDRIG något bäst-före-datum överhuvudtaget.
  Tyvärr.

 19. tjoho skriver:

  Så om Vuuuuuuuuuuuuuve.
  Måste få fråga om inte ni också är impade av dessa vuxna(!)kvinnor som där på Vuuuuuuuuuuuuuuuve inte skonar ens BARN i sina rabiata och elaka svar.
  ”Det spelar ingen roll vad nån har för ålder,här svarar VI(sektvarning?) ALLA på samma sätt”.

  Lilla Rebecka 11 år undrar om hon ska köpa en JRT.
  Då får lilla Rebecka 11 år rejält på käften.
  För:
  ”Vaddå köpa en JRT??????????????????? VET du ens VAD du ska köpa????????????????????? Har du kollat kennel??????????????????????????”, osv.
  Lilla Rebecka 11 år loggar sedan aldrig in mera på Vuuuuuuuuuuuuuuuuuve.
  I synnerhet inte om lilla Rebecka 11 år redan HAR en JRT och som är oreggad.
  För se det är bara vissa utvalda inom klanen som får både ha och föda upp dessa.

  Men de vuxna(!) kvinnorna där är nöjda över att ha kunnat ge någon på käften, denna 11 år eller inte. Och slutet gott allting gott.
  Så som det brukar vara i ALLA sagor.

 20. tjoho skriver:

  En till ”buskavlare”:

  ”Hjälp! Tiken bryr sig ej om valparn!!
  Har en tik som valpat inatt. Första valpen kom halv två inatt. Sista kvart i elva idag..
  Men hon bryr sig inte om valparna. Hon tittar inte ens åt dem.
  När jag lägger ner henne i valplådan och sitter bredvid låter hon dem äta. Inte annars..
  Någon med tips?
  Har pratat med vet som säger att hon kommer att bry sig snart..
  Men tänk om hon inte gör det..”
  http://www.familjeliv.se/Forum-5-82/m49526225.html
  _______________________________
  Svärmors valpar. Men som ska födas och växa upp hos andra?
  Jag gissar på att svärmor här har Fibro+ är utbränd+ också lider av el- allergi.
  DÄRFÖR kan inte sväraset ifråga här ha de här ääääääääääääääääälskade och myyyyyyyyyyycket välkomna valparna hos sig.
  Stahahahahahahahahackars svärmor!!! Synd att inte Borderline- svärmor älskar sig själv lika mycket som hon påstår att hon älskar alla sina hundar OCH alla de valpar som kommer ur och ifrån detta vansinne…..
  Fy fan.

 21. tjoho skriver:

  Och HUR många ”hundälskare” har man inte stött på under åren och som ALLA påstår sig ääääääääääääääälska sina hundar såååååååååååååååå mycket!
  Men dö av ålderdom hos dem får dessa hundar aldrig göra… För hundarna där går om varandra. Och för vaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaarje gång en ”ääääääääääääääääälskad” hund där måste säljas eller dö, vilket ALLTID görs med ”sorg i hjärtat”, så ska alla tycka synd om borderline- matten ifråga!:-0)

  Varför är alltid dessa hundsvikare samlare av hundar för? Varför inte nöja sig med 1 hund i livet? Eller 2?
  För skaffar man sin första hund som vuxen vid 20 och den får (över-)leva till 12 år så är man, som frisk hundägare, 44 när sin andra ÄKTA ÄLSKADE hund gått bort………….MÅNGA är de som skryter vid bara 23 års ålder med att de haft 13 hundar och 4 kennelnamn.
  Då undrar jag hur de stackars hundarna haft det i sina liv!!

  Varför måste man ha kennel(- namn) på kennel(-namn) med en massa olika raser för och dessutom ha en massa jobbiga valpar för?
  När man inte kan jobba för att utbrändheten sätter stopp för en?!
  Hade jag varit så utbränd så hade jag allra minst orkat med en massa sorger och besvär på vägen och som en massa hundar och deras avkommor skapar för mig…………jag, som det dessutom är SÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ synd om som måste sälja eller avliva mina ääääääääääääääääääääääääääääääääälskade hundar!!
  Eller det är ju därför jag är utbränd! För att jag älskat mina hundar SÅ mycket!

  Case closed kennelnamn köpt.

 22. anonym skriver:

  måste bara säga att ”vit schäfer” uppfödaren är tillbaka nu i emmaboda! snälla hjälp vad skall vi göra? mvh

 23. veronica skriver:

  Hej!
  Tänkte bara säga du gör ett bra jobb o skriver om bluffare o svindlare 🙂
  Jag lägger upp din blogg adress på min hemsida så fler folk kan läsa.

  mvh
  Veronica
  kennel bampes bitches

 24. Jag fanns också på Vovve förr skriver:

  Irk du är så saknad, kom tillbaks!
  Din blogg är lika aktuell idag som när den skrevs.

 25. Nils skriver:

  Hej där. Har en kull å blivit kontaktad av en Vxxxxxx i 30 års åldern från Kalmar som får mig att bli osäker på hennes avsikter. Förmåga å betala. Lät drogad oxå runt 15 tiden… Är det henne du kanske bloggat om eller vet något om? Har en unghund sa hon…

  Vore mkt tacksam för info. Vill inte att oskyldiga drabbas heller. För de med god moral är det nog värsta som kan hända en. Men hon körde med ha råd å köpa mat åt sina barn storyn oxå…

 26. Bea skriver:

  Fantastisk blogg! Vem är du som skriver den?
  Maila mig gärna, du ser ju min mailadress. Önskar du ville fortsätta!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: