Djursamlaren på solkusten – Julie Rescue

SVT Uppdrag granskning har gjort ett program om Julie Rescue och hundimporten därifrån. Chockerande interiörer från några inhägnader i Spanien med massor av hundar i alla åldrar och storlekar visades. Cirka 200 hundar lever i den miljön. Har Julie Rescue en gång varit en hjälporganisation så har den gått käpprätt överstyr. Jag såg en djursamlande äldre kvinna Julie som inte klarar upp situationen. 

 

Via Julie Recue’s svenska hemsida kan man ADOPTERA(?!) en stackars spansk hund och sponsra verksamheten. Varifrån kommer alla dessa hundar? Jag fick intryck av en okontrollerad valpfabrik i hägnet och att Julie Rescue säljer egenuppfödda hundar och drar in pengar på folks medlidande. En storindustri i hundar med gratis arbetskraft från folk – läs naiva unga kvinnor – som inte inser de allvarliga missförhållandena utan tycker att de gör en god gärning. 


Julie Rescue handlar inte bara om djursamleri och djurplågeri i Spanien. Det är inte slut där. De stackars hundarna som kommer hit har ofta ingen ägare som väntar, utan de placeras i så kallat JOURHEM och annonseras ut på Blocket. Inte sällan får de byta jourhem lite då och då. 

 

Som nyanländ i Sverige händer det inte sällan att hundarna kommer lösa och RYMMER. Rädda, förvildade och svåra att fånga in. Det visar vilka okunniga människor som får hand om dessa hundar.

 

Det är en svår omställning från vild hund i ett stort hägn till kopplad hund i Sverige och många hundar klarar inte den. Jag misstänker att denna adoptionsverksamhet ofta mer fyller ett behov hos de svenska köparna än hos de stackars hundarna.  

 

Det är behjärtansvärt att hjälpa hundar som har det svårt. Men ge då den hjälpen till hundar som förmedlas av svenska djurskyddsorganisationer och Hundstallet under mer kontrollerade former.

 

Jag skrev om Julie Rescue för två år sedan i Hittehundseländet och det var inga lovord då heller. Sluta ta hit de spanska hundarna. Hjälp hundarna på plats och hjälp Julie avveckla sin djursamling i stället!

 

UPPDATERAT 28/1:
Så fick vi ikväll veta att Julie köper hundvalpar på stan för att sälja till Sverige! Snacka om big business i Julie Rescue. Känn er blåsta, alla JRs svenska hjälparbetare. Dags att lägga av nu. Tack till Uppdrag granskning för uppföljningsprogrammet idag! 

Annonser

27 Responses to Djursamlaren på solkusten – Julie Rescue

 1. Nils-Åke skriver:

  Bra skrivit.Precis så e det.Hemskt o se hur dessa hundar har det. Men vi har ju problem i Sverige också. ( hundskojjare o buskuppfödare ) Undrar hur det sett ut om dessa människor bott i Spanien. Ha en bra dag.

 2. vilda skriver:

  Instämmer!

 3. SGT skriver:

  Människan är den värsta av alla rovgiriga djur.
  Ofta blir dollartecknet ”penga-vinnarnas” motto i ur och skur.
  Godtrogna blödhjärtade svenska individer av homo sapiens faller för de begivnas hjärtlösenhet och tar hand om de ”övergivna, överblivna”…. medan de verkliga rovdjuren grinar med blänkande nya guldtänder, bekostade av de naiva godhjärtades godtrogenhet.

  Uttrycker ”Die dumme Schweden” står sig tydligt fortfarande.
  Vakna upp alla godtrogna infödda svenskar och se hur vi blir lurade av skrattande ”penga-vinnare”.

  FY FAN för utnyttjare av alla de sorter!

 4. Nils-Åke skriver:

  Hej igen. Visste du att fru hunskojjaren har minst 6 st. nick på vovve. Bulldozer
  Devilgarden
  Blandis
  Schäferhundar
  Kimmi
  Kimmis
  Ni som är på Vovve skriv o klaga.Det har jag gjort nu.Troligtvis måste vi va en opinjon som klagar om det ska hända nåt. Vad jag vet så får man inte ha mer än ett nick. Eller möjligtvis 2 med 2 i hushållet. Ha en bra dag.

 5. Aicha skriver:

  Blir väldigt beklämd när jag läser flera inlägg här på sidan,det förrekommer ren pajkastning utan substans och svordommarna haglar tätt,vist jag kan förstå att man reagerar på Julie Rescue när man se tv programet granskning men nu ska man vara medveten om att programen inte är gjord för att väcka sympati utan speglar tillvaron så att man ska känna avsky säger bara tittarsifror.Jag har själv en hund från Juliet som nu är runt 10 år vist lite bekymmer men det är det med alla hundar.Jag vill se fortsättningen på det här reportaget för att få en rättvis bild av vad som sker där nere…men jag dömmer ingen ohörd.Juliet besöker Sverige minst en gång om året och då för att få möjlighet att träffa sina hundar, hon erbjuder även att köpa tillbaka hunden om det är stora problem men försöker i första hand omplasera om det går.Gnäll inte på jourhemmen bättre dom är där en sitter inlåsta på en kennel med hög och stressad ljudnivå. Nåväl detta är vad jag känner och får stå för mig.

 6. Josef Boberg skriver:

  Hmmm…

  “En person med åsikter som skiljer sig från majoritetens upplevs lätt av andra debattörer som provokativ, och kan i förlängningen komma att beskrivas som ett “troll”, trots att en mer neutral genomlysning av diskussionen kanske visar att det egentligen inte alls ligger till på det sättet. …

  Ett gyllene talesätt är att det är “sak och inte person” som bör diskuteras i alla diskussionsforum. Så länge argument kan bemötas på ett sakligt och konstruktivt sätt uppstår oftast inga problem, även om det är ett troll som framför argumenten.” – slut citat härifrån.

 7. Nils-Åke skriver:

  GOGGLA ALLTID PÅ UPPFÖDARENS NAMN INNAN NI KÖPER VALP.

 8. hundliv skriver:

  Första gången jag är inne på sidan. Började med att jag letede på Pia Snellman på google och hamnade här. Återkommer till denna intessanta sida!!!!

 9. Aicha Löwström skriver:

  Har vi nått smärt tröskeln när det gäller priser på renrasiga hundar…jag tycker att priserna har rakat i höjden väldigt fort och tror att detta bornar för dom så kallade buskuppfödarna, nu inte sagt att alla som håller på med blandisar är oseriösa tror det finns lika seriösa där som bland renras.Skulle vilja höra andras åsikt om ämnet.
  MVH från ett snöigt Uppland.

 10. tjoho skriver:

  Finns en uppsjö av Juliesar här i Sverige.
  Många nervsjuka psykfall där ute som säljer både hundar och katter och som måste dryga ut sitt sjukbidrag på detta vis.
  ”Jag har bara halvt sjukbidrag, anmäl mig inte till FK eller SKK osv!!!!!!!”

  De har ”många bollar i luften” de här, de här som har ”sånt himla jobb!!!!!” med alla sina ”älskade djur” och med sin ”uppfödning” och med sin ”jourverksamhet”. Och de sliter ut sig, förvärrar sin Fibro.
  Tur för dessa att det finns så många andra psykfall i omlopp och som kan vara behjälpliga med att bistå dessa på alla sätt och vis.
  Bara tråkigt att djuren måste sitta i kläm.
  XX: s cirkus………… tänk om barnen fick komma bakom kulisserna där och se hur illa XX behandlade sina djur.
  Kanske samvetet där som hann ikapp till slut? För ni vet väl alla hur XX dog som?

  Eller hon som satt på Vuuuuuuuuuuuuuuve med sitt fina kennelnamn och födde upp en massa stamtavledjur(vette fan hur många djur och arter hon avlade på och fram egentligen!) och sålde dessa.
  Samtidigt som hon satt på Vuuuuuuuuuuuuve då och gav kostråd och andra råd till främmande valpköpare och även gav dessa på käften för att de inte redan innan hundköpet visste det och det om en hund, hon hade polisutryckning(tänka sig bara innan nåt sånt alls händer!) på sin kennel på gården och där även andra arter av djur TVÅNGSOMHÄNDERTOGS.
  Och hon sitter på Vuuuuuuuuuuuuuve än hon.
  Och ger råd i hur man bäst sköter om bl. a hundar som.

  Vi har sååååå många Julie här i Sverige att vi egentligen inte borde ha tid att titta in hos grannen och se hur denna missköter sina djur och hundar som:-)
  Och hundarna önskade nog att som sina ”familjesyskon”(för min hund är som mitt barn!osv) få en bokstavsdiagnos så de hade sluppit få den där hemska avlivningssprutan i stället.
  Och så att de hade sluppit att ge sin ägare en sådan, och ständigt återkommande, ”sorg i hjärtat” för varje gång deras Julie tvingas gå till veterinären med dem…
  Och det är ingen saga, utan det är en verklighet.
  RIP

 11. Mikaela skriver:

  Tja..det finns tydligen ”psykfall” som inte samlar på djur också.

  Julie och hennes organisation gör allt vad dom kan för att hjälpa utsatta djur-Dom flesta som har adopterat hundar därifrån är nöjda med sina hundar och allt kring den föreningen.
  Men är man tillräckligt korkad går man självklart på allt man läser om.
  För det är ju klart -Många mindre begåvade skulle väl säkert aldrig själv klara av att göra nåt bra för något som behöver det och då är det lättare att kritisera andras jobb!
  Länge leve Julierescue och alla hennes medarbetare som jag VET gör ett fantastiskt jobb!!!

 12. lina skriver:

  Programmet om Julierescue måste man ju ta med en ”nypa salt”, eftersom det är vinklat. Jag har en fantastik liten blandistik, faktiskt en av hundarna som ingick i den nämnda bilresan, eftersom Sterling precis gått i konkurs.
  Mer harmonisk hund får man leta efter, glad och i gott skick, oavsett vad som sades i programmet. Hon älskar människor, barn, hundar, katter. Hon har blivit övergiven av en tidigharte familj, men har ändå en fantastisk tillit. Tack Julie för att du räddade Chica och såg till att hon fick ett hem hos mig! Jag vet inget om de unga tjejerna som eventuellt hjälper till, men att det finns angagerade vuxna här is Svergie som förmedlar och tar stort ansvar att det blir rätt har jag personlig erfarenhet av.
  Jag vet inte vad vinsten skulle ligga uti. 4800:- innefattar vetrinärundersökning, samtliga injectioner som behövs, avmaskning, kastrering, chip, pass, flygresa. Jag vet att det inte är billigt med flygresa för djur, då min tidigare sambo och jag tog hit familjens katter från USA via flyg.
  Även här i Sverige betalar man ca 4800-5000:- för att adoptera en hund, samma pris från Irland. Samma pris överlag. Jag undrar varuti vinsten ligger.
  Jag har ytterligare en liten blandis från ADA, också Spanien. Underbar, älskar allt och alla. Hon var levande slängd, ihop med sina syskon, i en soppåse i en kontainer. Hur kan det vara fel att ta hand om en övergiven liten varaeölse som behöver ett hem och kärlek? Det luktar självgodhet här.
  Det märks att det finns flera här utan egen erfarenhet men som ändå vet bäst. Samhälls- och debattprogram bör ses med en viss kritik, precis som man bör ta all information med ett visst eget kritiskt tänkande.

 13. lina skriver:

  Ytterligare funderingar. Om nu kulturen i respektive land som har gatuhundar är som den är, så lär det ju knappast bli färre gatuhundar.
  På Irland, t ex, där man kanske tycker att husdjurs kulturen skulle ligga närmare vår, så är saken den att de har väldigt mycket hundar som springer omkring och sköter sig själva, övergivna med andra ord. Ska de bara avlivas rakt av, när det finnsmänniskor som vill ta dem till sitt hjärta och vill ge dem ett hem. Även deras racinggreyhounds avlivas rakt av, utan att på något sätt vara gamla eller sjuka, om de inte, åtminstonne delvis adopterades till t ex Sverige. Min dotter ser baksidan av när gatuhundar inte tas om hand överhuvudtaget, när hon tillbringar tid i Chile.
  De är i ett bedrövligt tillstånd och inget kan göras. Hade de kunnat adopteras hit, hade jag önskat att någon kunde öppna hundshelter och låta dem adopteras till länder som är villiga att ge några av dessa gatuhundar kärlek och hem. En del pratar om pengar, skojare och vinst. Jag är övertygad om att såddant finns här också. Men är det inte hunden som ska vara i centrum. En god gärning, en önskan att rädda ett liv, att ge någon kärlek kan väl ändå inte anses som fel. Vem ska bestämma vilken hund som vi ska ha i vårt hem och familj, vart det är okey att den kommer ifrån, att den bör vara renrasig.
  Att föda upp och sälja hundar är även i Svergie är också affärer, med önskan om vinst.

 14. ulla skriver:

  Har 5 st hundar från Julierescue som är hur fina som helst.
  INGEN av dom hade förfalskade intyg och alla kom med flyg till Arlanda vid 5 olika tillfällen! Snacka inte skit om den kvinnan!!
  Hon har räddat ca: 6000 djur från en grym död!
  Vinst????Ha ha ha är ni så dumma att ni inte fattar att det kostar att ha /sörja för alla dessa hundar som det Spanska landet vägrar att bry sig om. Folk hänger hundar i träd och plågar dom på annat vis- Det är hundar som Julie ger vård och räddar till livet.
  Fy fan era lättlurade idioter-Att ni inte skäms över att sprida falska rykten som kommit till p.g.a några f.d bittra medarbetare.
  Hundarna ni såg i uselt skick var hur hundarna såg ut INNAN Julie räddade dom-Fattar ni inte att Pelles program var vinklat??
  Ingen av alla oss som är jättenöjda med adoptionerna fick vara med i programet och med ALL säkerhet är 98% av oss nöjda.
  All heder åt JULIERESCUE med personal som ägnar hela sin vakna tid åt alla stackars oönskade hundar! SKÄMS på er andra!!!

 15. sluta utnyttja djur! skriver:

  är det inte så att hon inte bara ”räddat” hundar, utan använt dem till hejdlös fri egen fortplantning på sina ägor?? ??
  Kalla inte det att rädda ca 6000 djur från grym död.
  Så klart är det vinst med frilevande hundar, som kan para sig hejvilt hur som helst.
  Visst folk plågar ihjäl djur överallt i hela världen – även i Sverige!

 16. ulla skriver:

  Hundar som lever på gatan blir själklart gravida och har kanske m.k.t möjligt redan varit gravida då hon ”tagit emot” hunden.Eller t.o.m har råkat blivit det där.
  Varför skulle hon göra detta med flit? och hur m.k.t tror du i sådant fall att hon skulle tjäna på att sälja hundar till Ex.vis Sverige? Hur m.k.t tror du att det blir det kvar efter att hunden har adopterats om vi då räknar av flygresan till Sverige,vaccinationer,ev andra vet.åtgärder så som eventuella skador som hunden har utsatts för på gatan INNAN hon hjälpte den,samt den mat hon har gett hunden under tiden hon har haft hand om den?
  Tänk efter lite grann.Hur m.k.t finns det att tjäna på det hon gör med tanke på vad alla hundar kostar hennes verksamhet?
  Och inte tala om det jävla jobb hon lägger ner på det hon brinner för,men fine…om hon så mot förmodan skulle tjäna en hundralapp per hund som hon hjälper till ett bättre liv, vad skulle i sådant fall vara för fel med det???
  Det är bättre att kasta skit på valpfabriker/uppfödare i Sverige som bryr sig mer om pengarna än om sina hundar!!
  Tack för ordet.

 17. måddan skriver:

  hejsan på er alla upplysta och icke upplysta själar.

  Uppdraggranskning ville inte ha med mig i sitt program.. för jag hade bara bra saker att berätta om Julierescue I SPANIEN.
  Jag har två hundar därifrån och är supernöjd. skulle inte vilja byta ut dom meot renrasiga svenska hundar Aldrig.
  Och lyssna aldrig på media… SKAPA ER EN EGAN UPPFATTNING på det ni SER.. och lyssna inte på de som vill sälja ett tv program.

  • ulrika skriver:

   Bra skrivet Måddan! kännt till Julies arbete i mååååånga år och vet att hon är en bra människa som verkligen bryr sig om djur. Hon gör så gott hon kan för dessa stackars hundar som inte hade haft minsta chans utan hennes hjälp. Hundarna ni sett från hennes rescue var vanvårdade och skadade INNAN dom hamnade hos Julie. HON har gett dessa hundar vet.vård och nya hem! Detta jävla skitsnackar rykte handlar endast om dåvarande bittra f.d medarbetare som blivit osams med Julie och därmed gett sig fan på att svartmåla henne. Hon skottar skit, räddar skadade och oälskade hundar dagarna i ända men puckon som vill tro annat får gärna göra det, men sprid inte en massa falska rykten omkring er om saker som ni inte har en aning om!!!!!
   Från en som VET sanningen!!!!

 18. Piggan skriver:

  Måddan,jag tror inte du träffat DE INHEMSKA SVENSK uppfödda hundar (renras som blandras) som skulle väja DIG som sina ägare.
  Misskötta djur är tacksamma för vem som förbarmar sig

 19. Mike skriver:

  I say no more….

 20. Mår illa skriver:

  Tack Mike! Filmen ovanför är tagen på Julie Rescue i februari 2012. Se den om ni pallar!
  Vidrigt! Det har inte blivit bättre, nej.

 21. alf olofsson skriver:

  visst inte skoj att se filmen som Mike skickade in, men om man betänker att hundarna mest troligt hade avlivats om ingen (i detta fall Julie) hade förbarmat sig. tänk också att damen verkar ha ett hjärta..då är de svårt att säga nej till att ta in en hund som man vet kommer att gå direkt till avlivning om man inte släpper in den direkt frågan ställs. Spanien är ett traumatiskt land att leva i som djurvän, djuren är helt enkelt slit och släng för många. själv har jag egentligen aldrig tänkt på problemet som finns här med att man avlivar och det inte finns någon djurorganisation som tar hand om hunden. att det ligger bajs överallt är inte konstigt med tanke på hur många hundar där finns. vi har tre hundar och det är ett rejält jobb att ”städa” efter dom. Jag förstår er som sitter med svenska värderingar om hur man ska ha och sköta hundar men här är det mest en fråga om att rädda så många som möjligt och jag tror verkligen inte att Julie måste köpa hundar för att exportera, här finns i överflöd och massor av människor gör allt dom kan för att hjälpa till. när det sedan gäller dom 5000 kr så är det bara att räkna baklänges…blir inte mycket pengar över..sedan när man tänker att äldre hundar och skadade kostar 2800 kr ser man direkt att det är en rejäl förlust som kanske kan täckas upp av en vinst på några hundar för en liten valp.

  • Emma Toth skriver:

   Har en under sverige bar hund från Julie rescue som jag haft i sju år. De som jobbade här i Sverige då med förmedlingen var guld värda, otroligt engagerade och hjälpte mig att hitta en hund som passar mig. Hon är helt underbar, fantastiskt psyke, otroligt glad och så klart världens charmigaste hund. 🙂 Tack till Julie rescue som lät mig få adoptera denna underbara hund och samtidigt göra en god gärning.

   • ulrika skriver:

    Känner faktiskt väldigt många supernöjda adoptörer från föreningen som fått världens bästa hundar! Men dessa nöjda adoptörer fick inte deltaga i tv-programmet. Varför??? Antalet nöjda adoptörer är m.k.t större än den lilla procentenhet som inte är nöjda! Filmerna på hundarna är från det skick dom var i då dom räddades, inte Julie som vanvårdaty dom. Tvärt om ser hon till att dom får vård!
    Jag rekommenderar varmt folk att adoptera därifrån, det har varken varit tal om sjuka eller på annat sätt vanvårdade hundar som dom jag känner har fått hem då dom adopterat av henne- Tvärt om!!! HEJA JULIE RESCUE!

 22. Buying a second hand smartphone can be a great money saver,
  but it can have disadvantages. From the above comparison’smart phone seems sure to be the winner in the war with functional machine, except for the cell maintain time. Should you prefer a mobile phone which is capable of doing everything, the palm treo smart phone is perfect for you.

 23. Marty skriver:

  The wind project received initial BLM approval in October.
  [9] However, if an asynchronous generator is used, it will have to be indirectly connected to the electrical grid.

  A miniature wind turbine, on the other hand, is small enough that it can easily be moved
  if the wind patterns change on your land or if you find you
  have made a mistake in your assumptions about the strength of
  the wind at a certain place.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: