Kung på ett… hundforum

Detta är sagan om hur farbror träffade tant och blev kung på ett hundforum.
Farbror var en man som under hela sitt liv hade ett brinnande hundintresse. Redan när han var en liten pojke förundrades han av de stora och ståtliga hundarna som fanns i grannskapet och ibland hände det t.o.m att han fick lov att rasta någon av dem. Det var under någon av dessa högtidsstunder som farbror, ja han var en lite grabb då och inte alls någon farbror, bestämde sig för att en sådan hund, det skulle han ha! Framför sig kunde han se hur dom ståtliga hundarna nästan flög fram över de gräsbevuxna fälten, häpnadsväckande ståtliga och vackra. Bara fåglarna hade en graciösare flykt än dessa 55 kilos muskelpaket (som farbror brukade kalla sina hundar). Det fanns ingen tvekan om vilken ras han skulle välja; en Zombie skulle det bli… den vackraste rasen av dom alla!
Åren gick och farbror skaffade sin första Zombie.

Att påstå att farbror ångrade sig vore en överdrift, men att dressera dessa ’55 kilos muskelpaket’ var inte så enkelt som han hade föreställt sig. Eftersom farbror var en lagom blyg och ljusskygg person, som under inga omständigheter ville visa för omvärlden hur illa dressyren gick och att det mesta inte fungerade så bra som han önskade, så började han rasta sina hundar på nätterna. Risken att bli upptäckt då var mycket mindre, resonerade han.
Åren gick och farbror införskaffade fler hundar av rasen Zombie.

Farbror hade nu insett att dressyr inte var hans starka sida och att han istället skulle ägna sig åt uppfödning. För att göra en lång historia kort, kan jag berätta att inte heller detta gick något vidare. Hur gärna farbror än ville lära sig den vetenskap som går under namnet genetik, så gick det bara inte. Det ville helt enkelt inte fastna!
Med obefintliga kunskaper om genetik i bakfickan, började farbror sin karriär som uppfödare. Ni förstår säkert själva hur det gick… Parar man en inavlad mor med en lika inavlad son, blir det hela så invecklat att inte ens de mest luttrade släktforskare och genetiker klarar av att reda ut hur släktskapsförhållandena ser ut. Det var just detta farbror gjorde. Därmed var karriären som uppfödare över.
Åren gick och farbror blev allt mer desillusionerad.

Visst är det märkligt, resonerade han; allt jag företar mig blir ett misslyckande.
Kanske var det under en av sina nattliga promenader (ni har inte glömt att farbror bara rastar sina Zombier nattetid?) som han fick en snilleblixt. Eftersom han hade misslyckats i allt han hade företagit sig, så skulle han bli kung på ett internetforum!! Där kunde ingen veta vem han var och hans tidigare misslyckanden skulle vara lätta att dölja. En del frågor återstod dock… hur blir man kung över ett internetforum? Och vilket forum skulle han välja?
Farbror gav sig ut på internet, på jakt efter ett passande forum. Helst ville han hitta ett med många medlemmar och där flertalet var ‘kynologiska analfabeter’, som farbror så skojigt brukade säga. Efter ett långt och ihärdigt sökande, fastnade han till slut för Vuuve. Detta forum uppfyllde alla hans kriterier; många medlemmar och de flesta totalt okunniga inom nästan allt. Vuuve skulle det bli!
Åren gick, men farbror blev inte kung på Vuuve.

Vad har jag gjort för fel, undrade farbror. Han sa:
-Jag har ljugit om mina tidigare prestationer och framställt mig i en dager ljusare än självaste solen. Jag har förtalat och förlöjligat andra för att själv framstå som kunnig, men inget ser ut att hjälpa. Vad gör jag för fel?
Som ni säkert vet, finns det på nästan alla forum ett antal ‘objektiva moderatorer’. Dessa ser till att forumets regler följs och att pågående diskussioner inte går över styr, något som vid denna tiden inte alls var ovanligt på Vuuve.
Historien förtäljer inte hur farbror fick sin nästa idé, men den skulle visa sig vara genial; om man blir ‘vän’ med en ‘objektiv moderator’ (ja, vän och vän… hehe) så är halva slaget vunnet. Då kan man ljuga, förtala, vara oförskämd… ja göra nästan vad som helst, utan att bli utslängd!
Han skulle få den respekt han förtjänade, ja, han skulle rent av bli kung av Vuuve! resonerade han.
Sagt och gjort. Farbror kopplade på hela sin charm och lyckades få till ett möte med tant, som vid denna tiden var ‘objektiv moderator’ på Vuuve. Redan vid första mötet slog det gnistor och förälskelsen var total… ja, i alla fall var tant totalt förälskad i farbror. Farbror å andra sidan hade, som vi vet, andra avsikter. Han skulle bli kung på Vuuve!
Farbror och tant träffades åtskilliga gånger och vissa påstår t.o.m att de inledde ett förhållande, men det låter jag vara osagt. En sak står dock bortom alla tvivel… Farbror och tant umgicks många nätter, ja så många att tant blev helt besatt av farbror.
Farbror hade nått sitt slutliga mål… genom att umgås med en ‘objektiv moderator’ hade han blivit kung på ett internetforum! Lyckan var total. Äntligen hade farbror, en i grunden okunnig och misslyckad människa, blivit kung! KUNG PÅ VUUVE!
Åren går och så vitt jag vet, umgås farbror och tant fortfarande.
Ja, det var hela historien om hur farbror träffade tant – och blev kung på ett hundforum.

*okänd skribent*
Tack till författaren! Alla eventuella likheter med verkligheten är såvitt jag förstår ren tillfällighet.

Annonser

23 Responses to Kung på ett… hundforum

 1. varghatare skriver:

  asg

 2. Gun skriver:

  asg i kubik

 3. Greta skriver:

  Den sagan var verklgen träffande. Du glömde att tillägga att flera andra på vuuve har förstått att varken tant eller farbror är dom som man tänker på som dom smartaste på vuuve. Farbror tror att folk ser upp till honom som en kung fast i verkligheten så skrattar dom flesta och ruskar på huvudet och undrar hur denna farbror ens kan tro att han skulle tro att han en dag ska bli en kung. Tant håller mest på med sina målningar av indianer, precis som småbarnen i småskolan Och om tant satsade på att bli drottning i en småskola så skulle det antagligen inte lyckas eftersom barn är betydligt svårare att lura och dupera, men hon skulle säkert kunna hitta några målar kompisar där som hon kan måla tillsamms med, då får hon några som är på hennes nivå och hon slipper känna sig som en utböling inom konstärsskapet.

 4. Karinjax skriver:

  Ja, det låter som en sann historia!

 5. varghatare skriver:

  fast nu har väll den historian fått ett slut kungens tid är nog över nu han ha väll jort sitt på det forumet nu =) så vidar inte den mest olämpliga modd som fins hjälper sin gullegris ännu engång =)

 6. SGT skriver:

  Kanske är ”S-G-T” om vargar som inte är sunda det NUTIDA rätta? Vargen blev en gång historiskt bannlyst pga sitt förändrade beteende, då tamboskapen och barn på väg till o från skolan blev ett lättåtkomligt byte för dem.- eller är det fel? Vill vi tillbaka till 1800-talet (eller vilket decennium det kan handla om)? Vargen på rätt ställe är väl ok – eller? Det var kanske synd att ”Roslagshyndan” sköts nu.? Var det fel att hon rev bra så många oskyldiga offerlamm, som blev liggande i hagen oätna, innan hon förpassades till vargarnas sällare jaktmarker i st för att träffas med bedövningspil och kanske omplacerats till ett annat närområde i Roslagstrakten???? Hade det varit himla kul om hon hamnat på nån ”moderator-vargs” vardagspromenadstråk och haft tillgång till goda hundfiléer??????? OBSERVERA att det står frågetecken och inga påståenden – förrän nu!

 7. N@fRum$ skriver:

  *ASGARVAR*

 8. N@fRum$ skriver:

  N@fRum$ blog finns du vet var!!! moahahahaaaaaa!!! siiiiter fullständigt i vuuve!!!

 9. vfn skriver:

  Men va f*n
  N@fRum$ är du med avstängd från vovve????
  har letat efter dig.. din hemsida funkar inte, finns inte på **klubben, o din bloggadress har jag inte kvar *snyft*

 10. varghatare skriver:

  Nu är det nytt år och kungen är tillbaka på vovve och kan skriva sin smörja på forumet , och lura folk att han har stor kundskap och efarenhet av hund men dom som vet hur det ligger till vet att han bara har sprunget vänstervarv och läst lite böcker =)
  så hans största merit förutom meriterna i ringen är att sitta på vovve 24timmar om dyngnet och va dryg påhejad av tant * m2*

 11. "Myggan" skriver:

  Är det berkligen så illa på detta hundforumet fortfarande? Blir egentligen inte så förvånad men hade nog hoppats att det hade hänt något på de år jag hållt mig därifrån (självvalt från min sida) tydligen inte ;-(

  Att bli ”Kung” där är iof inte så svårt om man är man och kan skriva inlägg samt gärna kommentera lite i ”damernas” gästböcker m.m … då rinner det till på kärringarna och tronen är din *asg*

 12. Greta skriver:

  Sen är ju han så jäkla otrevlig om man inte har samma åsikter som honom. Jag fattar inte vad en vuxen karl finner för nöje i att hänga dygnet runt på ett hundforumm där medelåldern ligger på 20 år och består med andra ord mest av småtjejer. Skulle gissa att det är en karl som misslyckats i sitt sociala liv och ser sin chans att agera kung på forumet istället. Han vet nog inte hur mycket skit det skrivs om honom, både via mail och på bloggar, och hur folk förlöjligar honom, vilket i och för sig är helt rätt som han beter sig.

 13. AB skriver:

  Kanonkul läsning- har själv Zombies. Har skrattat många gånger åt expertisens uttalande;)framför allt om Zombiernas framfart över stock och sten som 55-65 kilos TUNGA mördarmaskiner, snarare snubblar dom sig fram med den övervikten!

 14. magnus skriver:

  *asg*
  är medlem på vovve sedan ca 3 år. lustigt hur detta klaffar med en medlem där jag haft ett par skrivväxlingar med då och då.
  Får jag lov att länka hit i ett inlägg och typ undra….. ?

 15. Anon skriver:

  Name some names förfan

 16. Mimmi skriver:

  Bara att leta efter en dryg jävel med många inlägg….

 17. N@fRum$ skriver:

  Jao är fortfarande avst från vovve och ja blogg finns annanstans och hemsidan är i full rulle men slutar på .com nu istället!!!
  N@fRum$kraaaaaam

 18. Maria skriver:

  Ja visst älskar vi denna sajt ”vuuve”, snart är jag nog oxå avstängd…har hört att jag är för folkilsken

 19. Sara skriver:

  Det absolut roligaste och mest träffande jag läst på länge! Detta kan bara stämma in på en person på vovve och har fått mej nära ett hysterisk sammanbrott med sitt tyckande och kunnande om vartenda inlägg som finns. Ibland vet jag inte om jag ska skratta eller gråta åt denna stackars människa som tycks leva sitt liv genom ett forum.

 20. Pälstussarna skriver:

  Men självaste Drottningmodern på Vuuve då? Har hon lämnat den surrande bikupan Vuuve?
  Hon levde ju verkligen alla sina dygn där inne hon, så pass grannarna anmälde att hennes hundar aldrig fick komma ut.
  Länge sen man såg henne där inne nu. Kanske alltför många som till slut insåg vad den manipulerande skatan gick för.

 21. tjoho skriver:

  De kungliga Högheterna tillåts också att låta höghastighetsvapen på fyra ben x tre stycken löpa helt fritt i skogen, samtidigt som Hans Höghet förmanar andra att ABSOLUT INTE LÅTA HUNDEN SPRINGA FRITT I SKOGEN, FÖR TÄNK PÅ VILTET!!!!!!

  I publiken går det bara ett sus,som i skogen,när sanningar som denna kommer fram.
  Eller är det saven vi hör rinna,kanske?
  Han måste ha en stor en han!
  Viiiiiiiiiilken man!
  Hahahaha!;P)

  (i går kväll var Hans höghet expert på analsäckar,känns skitnödigt det med,hahaha!)

 22. Författaren skriver:

  Tiden går snabbt. Tänk att det snart är det två år sedan jag skrev ‘Sagan om farbror och tant’. När ‘sagan’ skrevs var turbulensen på vovve ganska stor och spindeln i nätet var då, precis som nu, den farbror som sagan handlar om. Många av trådarna handlade om blandraser, blandrasavel, genetik o.s.v. Den största sanningssägaren var naturligtvis ‘farbror’, ganska väl uppbackad av ‘tant’, vovves egen objektiva moderator. Vi kunde med hjälp av professor Per-Erik S visa att ‘farbrors’ kunskaper i genetik var ytterst små, vilket såklart inte blev populärt. Allt han hade predikat under ett par års tid föll ju ihop och blev till inget. Följden blev att ett antal medlemmar stängdes av på livstid och några hotades med polisanmälan för förtal. I samma veva skrev jag ‘sagan’ som en lite komisk (men ändå ganska sann) sammanfattning av vovve.

  Tyvärr har det inte hänt så mycket på vovve. Tongångarna är ungefär desamma som för två år sedan och ‘farbror’ är fortfarande kung, om än en ganska tragikomisk sådan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: