Min kompis hundskojaren-gästblogg från Vinthund

Jag säger Välkommen till Vinthund som idag gästbloggar om egna upplevelser i hundskojarvärlden. Håll till godo! /irk

Hej!
Jag vill gärna berätta vad en HUNDSKOJARE kan göra mot andra. Detta hände 1986-87 då jag lärde känna denna trevliga människa, tyvärr. Jag var i övre tonåren och blev bekant med henne på en utställning där jag var och ställde ut en borzoi. Hon var något år äldre och hade också borzoi, en hane som hon ställde ut då och vi började prata och fick jättebra kontakt med varandra.

Vi började umgås och efter ett tag så tyckte jag det var dags att flytta hemifrån. Det visade sig att min nya kompis hyrde ett hus ute på landet i Tärnsjö, så jag flyttade hem till henne. Vi bodde sedan tillsammans i ett halvår. Medan vi bodde i Tärnsjö hade hon bland annat tre greyhounds. En av dem vet jag var från Somollis kennel, men varifrån de andra kom vet jag inte. I den här vevan skaffade jag själv mig en korthårig collie.

Efter ett tag började kompisen sätta in annonser i tidningen, men jag fattade ingenting. I annonserna skrev hon att hennes hund precis hade gått bort och att hon inte hade råd att köpa en ny. Så hon undrade om någon kunde skänka en hund till henne.

Det var många människor som hörde av sig och erbjöd henne sin hund gratis. Som exempel kan jag nämna ett par som hade en irländsk settertik från Hot Sensations kennel som de skänkte henne. Den tiken sålde hon efter någon vecka för 8 000 kr. Det var väldigt mycket pengar på den tiden.

Sedan fick hon tag på en korthårig collie och den tiken bara försvann helt plötsligt. Jag vet inte vart den tog vägen, men borta var den.

Så fick vi fick tag på en kåk uppe i Ljusdal som vi hyrde tillsammans och jag bodde där cirka en månad.

En helg åkte jag och min hund Rocky hem till min mamma för att hälsa på. Där stod min hunds uppfödare och några vänner till henne utanför mammas port och väntade. Uppfödaren talade om för mig vem min kompis egentligen var och att hon lurade folk på hundar. Jag hade då själv börjat ana vad hon sysslade med. Min uppfödare trodde att jag var i maskopi med kompisen, så de hade kommit för att ta tillbaka Rocky. Efter mycket om och men så förstod de att jag inte var hundskojare, så Rocky blev kvar hos mig. Och jag valde att flytta hem till min mamma med hunden.

Sedan började helvetet, det kom räkningar i mitt namn på saker som min kompis hade beställt. Hon ”köpte” hundar i mitt namn som hon aldrig betalade. Hon sålde hundar i mitt namn. Och det kom brev från televerket på ett abonnemang i mitt namn.

Till slut var jag tvungen att byta både för- och efternamn för att det skulle bli lugnt. Jag polisanmälde henne. För allt det här som hon hade gjort mot mig och andra människor fick hon åtta månaders fängelse, men hon var ute efter fyra. Jag har kvar mycket papper från åklagaren i Sala från den här händelsen.

Efter det som hände har jag aldrig mer haft kontakt med henne och det är jag väldigt glad för. Min f.d. kompis fortsatte på den inslagna vägen och blev en ökänd hundskojare och bedragare.
Hälsningar Vinthund

Annonser

350 Responses to Min kompis hundskojaren-gästblogg från Vinthund

 1. abalon skriver:

  Tack vinthund för Din berättelse.Du ska veta att Du är inte ensam om att har varit utsatt för en av Sveriges största hundskojare.Det finns fler av hennes sort.Jag o. några av mina vänner har varit utsatta för en annan hundskojare,som även den är ökänd o. i åratal nu har förföljt o. hotat oss pga att vi anmälde henne,med livslång uteslutning från SKK till följd o. registrerings o. tävlingsförbud på deras hundar.Denna person är notorisk mytoman,sociopat o. vad jag o. mina vänner har gått igenom med den personen,skulle fylla en tjock Thriller,med enda skillnaden ,att allt detta har hänt IRL:
  Skönt att Du har kommit loss ur denna skojares klor o. bra att Du låter oss ta del av detta.Du är i god sällskap.Lycka till framöver o. jag hoppas Du aldrig mera behöver lida för en annan människas illdåd.
  Vi får hjälpas åt,att får ett slut på dessa hundskojare,så inga nya människor behöver gå igenom samma ,som vi.

 2. Sara skriver:

  Intressant och hemsk berättelse.

 3. Lisa & Sixten skriver:

  Var det så hon började? *tar mig för pannan*

 4. Carina skriver:

  En ung flicka som är så förslagen???? Det måste varit något fel nånstans, ngt allvarligt fel. Vad gjorde samhället? Blev kompisen botad? Jag läser på Blocket och……… nej, tror inte det. Hon håller på än eller?

 5. Pebban skriver:

  Tack Vinthund för berättelsen! Nu vet vi hur det började för över 20 år sen!!!!!
  Tack Irk för din blogg, den är bara BÄST!
  Vem är du egentligen (hehe)? Ge ut texterna i en bok!
  Hälsn
  ett av dina fans

 6. Annagreta skriver:

  Tack ”Vinthund” för din berättelse. Tänk att denna människa håller på fortfarande och att hon trots ytterligare fängelsedom inte slutar. Man kan ju undra hur det står till innanför pannbenet egentligen. Samtidigt är det märkligt att folk fortfarande går på det hon håller på med, trots alla varningar överallt. Men det är klart den här typen av personer har ofta talets gåva, talar övertygande och ”trovärdigt” och får allt att låta hur bra som helst.

  Fortsätt med din blogg Irk, för det behövs verkligen folk som tar upp de här negativa sakerna i hundvärlden. Lurendrejerier kommer alltid att förekomma tyvärr, men man kan ju hoppas att eventuella valpköpare tänker sig för både en och två gånger först, kollar noga och verkligen tar reda på fakta innan de faller i de här personernas garn.

 7. Mia skriver:

  Hej Vinthund. fy fan för dessa bedragare. Hur kan man bara gör så mot någon man säger är ens vän? Fattar inte hur sjuk man kan vara, tack för din berättelse, Kram Mia

 8. Lotta skriver:

  Dags för uppdatering nu IRK. Eller har du vårkänslor så att du inte har tid 😉 Vi är många som följer din blogg, för det är skönt med någon som törs sticka ut näsan. Så kom igen nu IRK, uppdatering tack ;-))

 9. irk skriver:

  Luften gick ur mig efter Collilottes lögner när hon berättade om hundskojare.
  Kärringar som diktar ihop osanna historier är bara för mycket.

 10. Lotta skriver:

  Jag måste då berätta något skrämmande för dig, hon är inte ensam om det. Finns tyvärr flera.

 11. blåklockan skriver:

  Karjalainen heter hon. Vi köpte vår hund där. Vi visste inte vem hon var då.

 12. Christiaan skriver:

  Jag kan nog räkna ut vem denna skojare är, men man får ju inte gå ut med namn på denna skojare. Men en mycket intressant läsning.

 13. taxen skriver:

  Hej du Cristiaan. Skojarens namn står här också http://www.taxklubben.org/03_framsida.htm
  och det är ok med datainspektionen, så det är lungt.

 14. Lena skriver:

  Marie Karjalainen-Rolandsson (tidigare Pia Snellman m.fl. namn), rikskänd hund-häst-katt-bedragerskan, bor nu 070818 i Fagerhult, Högsby kommun. Hon ska ha valpkull (Schäfer) ryktas det om.

 15. birgitta skriver:

  Detta är fel hon bor på södra storgatan 4 i Berga högsby kommun

 16. birgitta skriver:

  Jag har kollat med folkbokföringen skattemyndigheten

 17. dubletten skriver:

  Man kan vara skriven på ett ställe och bo på ett annat.

 18. Hoppsan skriver:

  Hon bor i Fagerhult nu, kom hit mitten augusti. Jag bor också här och ser henne ibland. Hon har annonser ute och vill köpa tik 1-5 år, och söker hane för parning med en blandrastik. Med flera annonser.

 19. Idefix skriver:

  Hon måste lära sig följa lagen och folkbokföra sig där hon bor. Alltså i Fagerhult nu för det är där hon bor.

 20. Eva skriver:

  Min kompis är nybliven uppfödare och har råkat ut för en hundskojare när hon satte ut sin första tikvalp på foder… Fodervärden följer inte SKKs avtal, är utesluten ur SKK, min kompis har inte sett hunden på ett halvår och får inte träffa hunden, fodervärden har inte ens försäkrat hunden…

  Fodervärden har ingen känd fast adress, ingen tycks veta var hon bor…

  SKK sade senast idag att om fodervärden inte är medlem i SKK kan de inte hjälpa min kompis.

  Några förslag? Min kompis är ung och jätteledsen över detta… Förnamnet på hundskojaren är Jenny, mer ver jag ej.

 21. blåklockan skriver:

  Hon har flyttat tillbaka till Äpplaskog Stensjön utanför Nässjö i höst.

 22. Marie skriver:

  Ja det är mig det handlar om ovan.
  Jag har gjort många saker i mitt liv som jag ångrar.
  Men sedan snart 2 år tillbaka lever jag ett lugnt och skönt liv ihop med min man och mina hundar.
  Är det någon som har blivit lurad under 2006 och 2007 så tycker jag att ni skall polisanmäla det.
  Det finns folk som gör samma sorts saker som jag gjort innan och ger mig skulden för det.
  SÅ polisanmäl.
  Jag lever numera med rent samvete och vet att jag inte har blåst någon på något djur.
  Jag har hundar så det räcker själv.
  Jag tar några kullar per år och säljer valpar.
  Det folk som har betalat handpenning men sedan ångrat sig pga att dom fått reda på vem jag har VARIT. I dom fallen har jag betalat tillbaka handpenningen. Men som tur är har det bara hänt 2 gånger.
  Jag har nöjda valpköpare landet runt från Luleå till Ystad.
  Jag skall till och med exportera valpar i år om allt går vägen.

  Jag föder upp den gamla typen av schäfer dvs rakryggade med bra mentalitet och friröntgade föräldrar.

  Dock skall påpekas att mina valpar säljes EJ med stamtavla. Då jag ej kan regga i skk.
  vilket jag ej heller vill göra.

  Mina valpköpare får med sin kopior på föräldrarnas stamtavlor och hd-resultat. samt kort på båda föräldrarna.

  OM någon vill mig något så är ni välkommna att skriva mailadressen finns ovan smat hemsideadressen.

 23. Berit skriver:

  Ja att du anser dig ha rent samvete, det kan jag förstå! sedan vad dom som blivit utsatta och som har anmält dig under 2006/2007 tycker samma som dig,det är nog mindre troligt för er som tror på denna människa vill jag lämna en länk till Baksidan där ni kan läsa om hennes senaste bravader gå bl.a in under Fula fall och sedan Lurad

  Länk: http://h1.ripway.com/baksidan/

 24. Lotta skriver:

  Om du nu står för vad du gjort och för vem du är, varför kallar du dig för Marie när du egentligen heter Pia Snellman?

 25. Marie skriver:

  Lotta

  Jag heter inte Pia Jag heter Marie Karjalainen

 26. hmmm skriver:

  * Det finns annat än djur man kan blåsa folk på – stängsel med tillbehör t.ex.
  * Vad innebär rent samvete ? Tror det är olika definition för oss alla på det.
  * Några kullar om året — lagen säger väl max ”två kullar” om man inte har tillstånd??
  * Nöjda valpköpare… ingår de, som lämnar hundarna till omplacering bland dem?

 27. Marie skriver:

  Är det något som någon undrar över är mitt nr 0380/910 57.

  OM någon av alla valpköpare väljer att lämna sin valp till en omplaceringsverksamhet,
  kan jag inget göra. Men dom flesta av mina valpköpare är nöjda.

 28. hmmm skriver:

  * Nä tyvärr, ringer inte upp nån. Sorry.
  Det som skrivs öppet genererar frågor, som säkert fler som läser här, vill få svar på.
  *** Exportera valpar i år.
  Hur ser kvoten valpkullar för i år, 2007, ut? Redan förbrukad? JAG vet inte.

 29. dacke skriver:

  JASÅ. Hon har rent samvete. Hennes samvete är väldigt rymligt då! Hon har köpt mängder av varor för många tusentals kronor hos Dogman som hon inte betalat. Hon köpte dom genom en firma som hon har. När de stoppade leveranserna beställde hon nya genom en annan firma, kanske flera, jag kommer inte ihåg. Det tog tid innan de avslöjade henne. Skulderna har hon aldrig betalat. Jag vet det från en av mina bästa vänner som jobbar på Dogman.

 30. hmmm skriver:

  Åhå hå hå. Säkert är det fler firmor, som inte fått sina pengar under 2006 och 2007 (det var så långt samvetet var rent)
  Men du Dacke, Det kanske är skillnad på ”personligt samvete” och ”Bolags samvete” ?

 31. hmmm skriver:

  Några citat om SAMVETE:
  * ”Skillnaden mellan ett gott och ett dåligt samvete utgörs ofta bara av en smula glömska” Truman Capote
  * ”Samvetet är det mest elastiska som finns. Ena dagen täcker det en mullvadshög, nästa täcker det ett berg.” Johann Nestroy
  * ”Den som inte har dåligt samvete har överhuvudtaget inget” Thomas Niederreuther

 32. Marie skriver:

  Jag står iallafall för det jag skriver, Och inte som vissa som gömmer sig bakom bla hmmm och dacke mm.
  Mycket fegt. Snacka en massa skit kan alla göra om man slipper visa vem man är.
  Men att stå för det man säger och skriva ut mailadress och telefon OM någon vill ifrågasätta saker tycker jag är mer ärligt.

  Åter igen Alla som har något att fråga om är välkommen att ringa mig på 0380/910 57 eller maila på ovanstående adress.

 33. hmmm skriver:

  hmmm har lärt sig av Pia Snellman att gömma sig bakom nicks.
  Kanske blir hmmm också öppen, ärlig och modig så småningom?
  HEDER åt Marie som är det nu.
  Det är MYCKET glädjande att Marie nu bestämt sig för att vandra på laglydnadens väg!
  Dock måste den, som jobbar på att förändra sig till det positiva, räkna med tveksamheter och ifrågasättande.
  Många lurade ÄR bittra och ger sitt uttryck för det! Det är något den som lurat andra får utstå ganska länge — det är en prövning!
  F.ö anser hmmm att skitsnack är något helt annat än det hmmm skrivit i inläggen ovan. Ifrågasättanden – ja, men skitsnack … nej.

 34. Ymer&Figge skriver:

  Du Marie, Birgitta, Pia Snellman, Karjalainen och alla namn du använder, är den sista som ska snacka om ärlighet! Du har bara inte vett att skämmas. Du saknar några viktiga egenskaper som vi andra har, samvete och skam till exempel.
  En massa hemsidor med olika namn, kränger hundar och andra djur för jämnan. Vi är många som känner din ”verksamhet”. Värsta sortens hundhandlare! USCH!!!

 35. Schäferlyan skriver:

  Detta skrev du Marie i augusti:
  http://vovve.net/Rastplatsen/display_message.asp?tid=3588022
  Och nu annonserar du en hel kull såna. Det var verkligen snabbt marscherat!
  Lägger in detta för att visa att din trovärdighet är 0.

  (Nicket är hennes, hon länkar till sin hemsida på nogg i sin info.)

 36. gapskratt skriver:

  Höjdarsida! De som i länken till Nogg ovanför menar sig ha gård och 86 ha mark HYR gården. (om inte bonden blivit omkullpratad och skänk bort den). Ska bli kul att läsa resten.

 37. Marie skriver:

  Till löjliga anonyma människa ovanför skrivet av ”gagskratt”
  Jag har aldrig sagt att jag ÄGER gården vi bor på. Och hundarna skiter i om vi äger den eller hyr den, bara att dom har massa skog och mark dom kan springa på.
  Har du något mer du undrar så kan du antingen ringa oss på 0380/910 57 men det vågar du väll inte kan jag tro. eller maila adress se ovan.
  Men du är väll bara en avensjuk människa.
  För gården vi HYR är underbar.

 38. gapskratt skriver:

  Men kära lilla Marigumman, inte bli så upphetsad. Vi har redan skrivit, pratat och setts. Det är kanske inte så lätt att minnas allt som man skriver och säger hitan och ditan i tid och otid

 39. hmmm skriver:

  Men hej och hå. Ännu en ”språkförbistring”!?! Denna gång tydligen med ”Vi har”, ”Vi bor på”, ”Hundarna har xx ha mark att springa på” mm, kontra ”äger”. De allra flesta tolkar säkerligen ”Vi har, ”Vi bor på” och liknande som ”Vi äger”.
  Det är inte hundarnas åsikter det hela handlar om. Det är trovärdigheten i vad hyresgästerna förmedlar som gäller. Eller? För vetskap: Hmmm är INTE avundsjuk.

 40. Marie skriver:

  OM du köper ett hus på avbetalning med banken säger du då att du äger huset? eller säger du att du hyr/köper huset?
  Banken ÄGER huset tills huset är betalt ELLER?
  Om du ska berätta för någon vart du bor och du hyr ett hus säger du då: Jag hyr ett hus som ligger där och där ELLER säger du att Jag bor där och där.

  Och du gapskratt OM du nu har träffat oss så borde även du ha sett att våra hundar har det bra på ”våran” Gård och med en husse och matte som är hemma jämt i stort sätt.
  ALLA andra som VARIT hemma hos oss har iallafall sett det.
  ALLA tycker att våra hundar har det så bra, där hundar från små valpar upp till snart 8 år lever tillsammans.
  Alla valpköpare som ringer hit och berättar vilken BRA mentalitet våra hundvalpar har och som verkligen tycker att våra hundar har det bra.
  Vi har massor av valpköpare som lämnar hit sina hundar då dom reser bort, för dom tycker att VI tar hand om dom på ett mycket bra sätt.
  Valpköpare som vägrar att lämna dom till andra människor.
  Fast dom kanske tex får köra 2 st ToR resor på 1 timmas bilväg åt ett håll alltså 4 timmars körning bara för att deras valp/hund skall få vara hos oss.
  Det tycker jag säger mycket.

  Detta är den sista gången jag går in på denna sida och defenitivt sista gången jag sjunker till en så låg nivå som gapskratt och hmmm.

 41. Berit skriver:

  Det som är av vikt i denna kråksång är att du påskiner dig äga något du inte äger. Sen att några valpköpare vill lämna hundarna hos dig när dom reser bort , DU TYCKER det säger mycket om dig som person?? vd skulle det säga?? Det enda som säger något om dig som person ,det är när man kontaktar myndigheterna och ber att få uppgifter om dig och den luntan med papper man får av dom det är läsning för lång tid framöver.

  Det berättar något om dig!

  Du kan inte på allvar mena att folk ska först och förlåta dig för att du har lurat stackars oskyldiga människor, och med största sannorlikhet så är det ”småfolket” du lurat, människor som redan har det svårt som får jobba och slita för var enda öre dom drar in, människor som har sparat i hop pengar för att ha råd att köpa sig en alskad hundvalp, och så blir dom lurade. Det finns inte några säkra uppgifter på hur många stackars familjer/människor som fått sina drömmar slagna i spillror . Jag hoppas verkligen att du en dag vaknar och inser vad du gjort med dina medmänniskor, och att det i dag koma drabbade samvetet en dag vaknar och kommer att gnaga dig dag som natt.

 42. gapskratt skriver:

  Söta lilla Marigumman
  Hur var det med hundar ni hade i ladugården förra vintern?
  Hundar som fått ligga i bil?
  ALLA valpköpare ringer och är nöjda? Sedan när menar du då?
  osv osv
  Nej, ´gapskratt´ är varken ”avensjuk” eller avundsjuk. Tror ingen är det.

  VAKNA UPP kära lilla Marie, vakna upp
  Läs med eftertänksamhet vad ´Berit´ skriver här ovanför.

 43. Berit skriver:

  Vill lägga in ett citat från dom inlägg som M skrivit i sin blogg, så får ni själv skapa er en uppfattning om detta, jag tolkar detta som att man säger sig äga fastighet och mark.

  citat: Våra hundar lever inne med oss och är nästan aldrig ensamma mer än kanske 2-3 timmar i veckan då vi handlar. Dom har 86 hektar mark att springa på. Vi har egen skog där vi lägger spår och tränar sök. Vi har egen Å där hundarna kan springa ner och bada (på sommaren) när dom vill. Vi har en stor ladugårdsplan där jag tränar lydnad med dom. Vi har 7 rum och kök som hundarna och vi bor på.

  slut citat:

  märk väl att det skrivs vi har egen och är något ens eget, ja då ÄGER man det och inget annat.

 44. rättvisan? skriver:

  Det finns långt fler än marie som lurar folk på hundar. det finns de som är i samma kaliber som henne (eller osm hon har varit kanske man ska skriva) dock är de inte fällda än.Men lurat har de gjort på alla möjliga och omöjliga vis. lurat till sig hundar och försvunnit, uppger sig för vara anna person som sen den lurade aldrig hittar igen, föder upp renrasiga oreggade valpar, med hundar de ej äger. tar hundar på foder som sen försvinner, tar dem på avbetalning och säljer dem. och de har hållt på länge!
  flera drabbade har gjort anmälningar och man kan bara hoppas att de åker dit någon gång.

 45. Jeanette skriver:

  Jag skrev till Maries gästbok på bloggen för en tid sedan och frågade vitsen med att skriva ut att hennes hundar var skk registrerade då hon är helt ointresserad av det själv, blev blockad omedelbart och kan kanske här då fråga henne varför? Varför är det en merit för en människa som fullständigt ratar skk att ha sina avelsdjur registrerade där? Kanske inte har med lurendrejeri att göra men att svara på en så simpel fråga lär ju den enklaste människa klara

 46. Jena skriver:

  Hon kan inte geristrera där för hon är utesluten. Så det är liksom lite surt sa räven.
  På hennes hemsida står det om valpar till salu : ”ENDAST SERIÖSA BEHÖVER GÖRA SIG BESVÄRET, ”
  Jag säger: Ingen seriös köper av en som är utesluten!

 47. Tacksam för svar skriver:

  Har också ett par frågor – med risk för att nogg-bloggen raderas –
  I denna nogg ”Kimmigårdens blandrasuppfödning” under Nässjö:
  http://www.nogg.se/startpage.asp?idHomepage=60725

  finns följande citat under ”Om mig”:
  ”Personlig text
  Jag har hållt på med hundar i snart 35 år. Jag har jobbat
  på många stora kennlar, hundpensionat samt hos
  veterinärer.
  Jag tog min första kull 1985.”

  Frågor:
  1. vilka stora kennlar? När? Hur länge?
  2. vilka hundpensionat? När? Hur länge?
  3. vilka veterinärer? När? Hur länge?

  Vet någon?

 48. hmmm skriver:

  Hmmm måste vara samma hund och person här väl?
  http://www.nogg.se/startpage.asp?idHomepage=63408

  Vad kvickt den lilla tiken blev parad.
  Varit 5 månader hos nya matte (där hon ska få stanna resten av livet) och väntar valpar i början av januari.

 49. Ritz the cat skriver:

  Säljer vuxna schäfrar nu igen. Hundar hon kom över nyss, som vanligt.
  Säljer valpar också, blandras och oreg. ”schäfer”, blå schäfer och ha ha.
  Massor med annonser, som vanligt.
  Varför blir hon inte stoppad????
  Fy faaan.

 50. Marie skriver:

  Ritz the cat

  Anledningen till att vi inte blir stoppade är att vi INTE gör något olagligt.

 51. hmmm skriver:

  Fråga till Marie:

  Den vita kullen i december 2007 var den 3:e kullen från er det året.
  Ni får bara ha 2 kullar per år utan tillstånd, står det i lagen.
  Varför är ni polisanmälda för att ha överskridit kvoten år 2007, om ni inte gjort/gör något olagligt?

 52. Hundägare vit schäfer eller vad skriver:

  Marie Karjalainen sa att hon var uppfödare till valpen som vi köpte av henne. Men det var de inte. Hon ljög om vem som är uppfödare till valparna, då ljög hon kanske också om vilka som är föräldrar, den kanske inte är vit schäfer heller som det stod i annonsen. Vad är det för hundskojare som lämnar sina valpar dit för att säljas? Fy för att bli lurad att köpa hos så oseriöst folk. Stoppa sådana skojare genast så inte fler råkar illa ut!

 53. hmmm skriver:

  Måste få fråga ”HUNDÄGARE VIT SCHÄFER ELLER VAD” :
  1. Är det från vita kullen, som annonserades ut i december, som ni köpte?
  2. Sa MARIE att hon var uppfödare? Inte Kari då?
  3. Fick ni träffa tiken?
  4. Hoppas ni är glad i hunden i alla fall. Nöjd med Maries handlande förstår jag att ni inte är.

  OM Karjalainens nu sålt hundar från annans uppfödning, har de i alla fall brutit mot lagen eftersom de bara får sälja TVÅ hundar/ år som kommer från annan person.

  Så detta snack om ”vi har levt lagligt i 2 – 4 år” (Marie har skrivit både 2 år och 4 år) är alltså ändå lögn hur man än vänder och vrider på det, om jag föstått rätt.

  Sedan undrar jag varför Marie inte svarar/vill svara på de frågor, som ställts i flera av tidigare inlägg här.

 54. Berit skriver:

  Ja det är bedrövligt att en uppfödare kan lämna ut sina valpar för bulvanförsäljning men kaka söker maka tydligen,enligt uppgift så är det en uppfödare utanför Tranås som är ansvarig för den handlingen, förövrigt samma uppfödare som sett till att M.K kommit över dom 2 långhåriga tikarna av vilka den 6-åriga varit tillsalu på blocket, man kan ställa sig frågan VARFÖR uppfödaren inte själv ville stå som ägare på valparna, enligt rykten så ska det kunna bero på att föräldrarna är gamla, tiken ska enligt uppgift vara runt 9-10 år. Men det är rukten som jag hört och därför inga säkra uppgifter men så sjunges visan och det brukar heta ingen rök utan eld.

 55. Marie skriver:

  Berit du snackar skit som vanligt. TA REDA PÅ FAKTA INNAN DU SPRIDER FALSKA RYKTEN.

  Min man Kari KÖPTE loss 2 tikar den ena på 6 år och den andra på 2,5 år utav denna uppfödare utanför Tranås. För 5000 kr/st (köpeavtal är inskickade till Hälsovårdinspektören i Nässjö kommun). Den äldre tiken är såld för 3500 kr, snacka om vilken vinst vi gjorde -1500kr + foderkostnader i 5 månader. alltså plus minus noll.

  Denna uppfödare utanför tranås, Var sjuk och var i starkt behov att minska ner hundantalet.

  Sen vad det gäller dom vita valparna, så är inte alls deras mamma 9-10 år utan 2 år.
  Pappan drygt 14-15 månader.
  Kari köpte först 5 st valpar av henne för 4.000 kr/st ovaccinerade, obesiktade mm. Sen köpte han ytterliggare 2 valpar för 4.000 kr/st likaså dom ovaccinerade och obesiktade. Även på dessa valpar finns köpeaavtal inskickade till hälsovårdsmyndigheten i Nässjö.
  Kari åkte till veterinären och besiktade och vaccinerade, id-märktde dessa valpar. Han försäkrade dom och han avmaskade dom.
  Foderkostnaderna är stora då valpar äter massor då dom är mellan 8-12 veckor som dessa valpar var innan alla blev sålda. Fodret Royal Canin är inte ett billigt foder som alla vet. Förrutom allt jobb som det är med valpar. Annonserna kostar också en hel del pengar.
  5 av dessa valpar såldes för 6.000 kr/st och dom 2 minsta valparna 5.000 kr/st.
  Så ej heller här gjordes stora pengar, som ni skitsnackare tycks tro.

  Detta gjorde han var han ville hjälpa denna uppfödare som var sjuk och hade 2 valpkullar samtidigt förrutom alla vuxna hundar.

  Vinsten var plus minus noll + att som ni alla vet så är vi polisanmälda för att ha sålt mer än 2 hundar förra året. Djurskyddinspektören hade INGET att klaga på vad gäller våra djurs skötsel, Utan hon polisanmälde oss för att sålt ovanstående valpkull som vi inte hade fött upp, alltså fler än 2 hundar från annans uppfödning under 1 år.

  Där fick vi för av Kari ville vara snäll och hjälpa denna hunduppfödare.

  Sen Står vi för allt vi skriver, vi skriver inte under anonyma nick. Vi skriver även ut telefonnr 0380/910 57 OM det är någon som vågar och vill kontakta oss för att få veta sanningen.
  Vi har papper på allt.

  Skaffa er ett eget liv och ge fan i vårat.
  Men ni själva kanske vill bli uthängda på data, det är lätt att smutskasta en människa på osanna uppgifter. Vem vet du kanske står på tur nästa gång.
  Den som smutskastar kan ju vara anonym på datan.

 56. Schäferkennel skriver:

  Alltid dessa ”förklaringar”. De spelar ingen rolll, hon är hundhandlare. Ingen kan tro på Marie K-n, vilken svada. Hennes trovärdighet är noll. Jag vet att hon har köpt hundar och använt olika namn.
  Hon får finna sig i att hundmänniskor håller koll, med den bakgrunden och allt hon agerar med hundar. Fick mail om att hon är polisanmäld, bra så.

  Jag är förvånad över att bloggägaren låter henne skriva här, men det är kanske för att hon avslöjar sig själv.

 57. M skriver:

  Marie eller pia eller va du nu kalla dig idags dato……skönt att se folk som förstå vem å vad du är 🙂 gilla å läsa att du bli ÄNTLIGEN ansatt på samma sätt som du kasta dig över andra å sprider så in i H-vete mycke dynga om dem bara för att du tro att du kommer i bättre dager….

  tycker att du borde ta ditt pick å pack å flytta ut på en Ö utan möjlighet till djur…så kommer ingen till skada pga av dig

 58. Marie skriver:

  Fega anonyma kräk i vanlig ordning att ni aldrig vågar stå för det ni säger och skriver.
  ha ha ha ha.
  Många skakar bara på huvudet åt er, vore det någon stake i er så skulle ni stå för det ni skriver och då skriva ut era riktiga namn och ev. mailadress men inte då.

 59. Pillan skriver:

  Denna Marie Karjalainen som har Kimmi, blandrasen som har fått valpar som hon säljer för 10 000 kr.
  Ljuger på den sidan. Min kompis har ägt denna hund innan, hon var tvungen att sälja denna hund pga familjeförhållandena ändrades. För hon inte ville lämna den själv. m.m.
  Marie skriver på sidan att min kompis har tränat denna hund hårt, som en brukshund, som inte är sant. Jag har sett hunden och hon har haft det jättebra. Hon behöver hålla på med saker annars blev hon rastlös. Hon har de raserna i sig som Border Collie/cain terrier/pudel. Det finns vall hund i henne och terrier som behöver stimulans. Jag bor granne med min kompis. När Kimmi kom till min kompis så blev hon en normal hund, mot vad hon var innan.
  Marie har skrivit i en annons att Kimmi var en blandning mellan Basenji/Jack Russel som är helt fel. Jag har sett kort på Kimmis bror som är mycket större än henne och mer långthår. man kan verkligen inte tro att de födds i samma kull.
  Om hon håller på bedrägerier eller inte det kan jag inte säga, men ljuger gör hon, det vet jag.
  Jag har levt med hundar i hela mitt liv och skulle se om någon behandlar hundar fel.
  Sidan med kimmi hittar ni här
  http://www.nogg.se/startpage.asp?idHomepage=63408

 60. Pillan skriver:

  Kimmis flyttande är otur.
  De hem jag vet att hon haft är.
  1. Hos uppfödaren
  2. Ett par som köpte Kimmi + bror (Min kompis särbo mamma)
  3. Barnbarn till paret som köpte syskonen
  4. Kom till min kompis, med familj
  5. Annelie
  6. Marie Karjalainen.

  Historian bakom att hon har fått flyttat är att syskon levde rövare och kunde inte vara tillsammans och paret var tvungen att sälja den ena hunden, det blev Kimmi. Som blev en födelsedagspresent till barnbarnet. När hon inte kunde ha kvar hunden, ville min kompis ta hunden och hon kände igen henne och sambon som är pappa till den tjejen.
  Sen tyvärr ändrades familjeförhållandena och hon var ensam, hon ville inte lämna henne själv för hon mår inte bra av detta.
  Hon tyckte hon fick tag på en bra familj, denna Annelie som köpte Kimmi. Men hon lurde kompisen och hon fick bara en del av pengarna. Sen krävde min kompis pengarna av henne och fick dem. Då fick hon helt plötsligt ett samtal av Marie karjalainen att hon hade Kimmi och köpt henne. Hon berättade att hon var tvungen att gå till vetrinären med Kimmi för hon är mager. Men den behandligen skriver hon inte om. Jag tycker det är mystiskt. Men hon går på min kompis att hon är så dåligt behandlat där.

  Några frågor är. Min kompis annade ugglor på mossen när hon aldrig fick komma till denna Annelie och besöka hunden. Så hon höll kolla på annons sidor bla blocket. Där Kimmi skulle sålts, men den annonsen såg aldrig min kompis. Men enligt Marie skulle den legat ute samma dag som min kompis kollat.
  Stämmer detta kan man undra?
  På en del sidor har Kimmi haft 5 hem på andra 6 enligt Marie. Vad stämmer.
  Är denna Anneli kanske Marie så hon har haft Kimmi hela tiden?
  Något mystiskt är det…det stämmer inte.

 61. gapskratt skriver:

  Men M, kommer du inte ihåg hur du själv varit?
  Har du ingen som helst självinsikt?
  Nu när du skärskådas, genomskådas och beslås med den ena osanningen efter den andra, blir du förbannad? Det sägs att anfall är bästa försvar. En del skrämmer du, men långt ifrån alla.

  Och det uppdagas hela tiden nya lögner som du sagt.
  Fattar du inte att folk blir förbannade när du ljuger om så mycket?

  Fattar du inte att fok blir förbannade, så som du använder djuren för att tjäna pengar på
  Köp vuxen hona, avla på varje löp och sälj henne när hon inte är lönsam längre.

  Jag är ett fegt anonymt kräk – ja, det är jag i dina ögon.
  Jag vill inte ha hot från dej.
  Med den bakgrund du/ni har, vill väl ingen lä’mna ut sitt namn. Vem vet vad du skulle använda det till? Nu verkar det som du slutat med många av de bedrägerier du höll på med förr och DET är bra!
  Fortsätt leva mer och mer laglydigt och ärligt, så ska du se att folk en dag slutar hacka på dej.

 62. the boss skriver:

  Pia Snellman (Marie) ljuger så in i helvitte. Om allt.
  Sjukligt.

 63. hmmm skriver:

  the boss säger: …”ljuger så in i helvitte”…
  … aha, då blir namnet ”Devilsgarden” mer begripligt … djävulens trädgård? där lögnerna står i full blom.
  … eller kanske ska det vara djävulens Gård? där leker …..

  (där finns fler arbetsnamn på verksamheterna. dem kan vi ta en annan dag)

  Hmmm gilllar att dribbla med ord som ni väl redan märkt

 64. Ahmed Said skriver:

  Du Pillan! Gå in på Kimmis hemsida. Där ser du vad hon skrivit om förra ägaren, din kompis. Skriv ut det. Och säg åt din kompis att göra en polisanmälan för förtal.
  När fega PS/MK och allt vad hon heter läser detta raderar hon säkert texten. Det brukar hon göra.
  En del av hennes sidor hittas här
  http://www.nogg.se/ProductLists2.asp?intList=8_7&intListCity=363

 65. Pillan skriver:

  Ja Ahmed jag har sett det hon har skrivit. Jag har skrivit i hennes gästbok, men det åkte snabbt bort. och hon blockerade mig för nu kommer jag inte in på den sidan mer på denna dator, men gör det på min andra dator, så jag kan hålla koll på sidan. Min kompis vet om det och hon skrev till henne med, men hon blockade bort min kompis också. Tyvärr.
  Marie är feg när hon inte vågar låta det stå i gästboken, därför att hon vet att hon ljuger.
  Att hon kan få vanlig lydnadsträning som sitt och ligg m.m. som tränade under hårda metoder. Det fattar man inte. Kimmi är väldig lättlärd och tyckte det var roligt. Det så man på henne.
  Funderade på om det inte är bedrägeri om hon säger att mamma dvs Kimmi är blandning av basenji och jack russel till valpköparna, när hon igentligen är border collie/Cain terrier/pudel?
  Bara en liten fundering.

 66. gapskratt skriver:

  Pillan- bra att ni läst PS ärekränkningar! Spara sidan!

  Det är så här fruntimret gör, när hon vet vem man är. Snokar reda på något hon tycker hon kan använda sig av, förvränger det hela och gör om till lögner och kränkingar.
  Gissa varför folk väljer att vara ”anonyma fega kräk”.

  Tänk om några, som känner paret lite mer, skulle skriva ut något de verkligen vet om herrskapet.

  (F.ö. är rökta saker fördärvligt för hundar att äta. De andra ”hårda, inkonsekventa reglerna” som omskrivs, verkar vettiga i mina ögon.)

 67. Pillan skriver:

  Ha ha fick uppläst det som stod på sidan nyss av min mamma…om hon har varit här och läst så verkar hon tro att det är min kompis som har skrivit här…helt fel.
  Undra vad det är för släktingar hon har ringt till..hon är inte illa omtyckt av sina släktingar.
  Och de regler som hon har skrivit är helt normala.
  Och rökt tål inte Kimmi hon var hos vetrinären med henne och de sa detta till min kompis, vet att mammas hund har samma problem.
  Skall ringa min kompis och säga till henne att hon borde anmäla denna männsika.

 68. Berit skriver:

  snackar jag en massa skit och sprider falska rykten???

  95% av det jag skrivit var sant, det har du själv bekräftat i inlägget under mitt, det enda som inte stämde var åldern men (om nu dina uppgifter är sanna!!??) läs inlägget ordentligt där har jag även skrivit att de inte var säkra uppgifter angående åldern på avelsdjuren.

  Nej du ransaka dig själv för som jag kan se det är den enda som snackar skit du!!

 69. Pillan skriver:

  Oj äntligen sitter jag framför datorn där jag kommer in på bloggen och får läsa det själv.
  Herregud vad hon ljuger denna människa.
  Vadå skriver skit ang Kimmi he he det är nog snarare om hon som äger Kimmi nu som det skrivs om. Vet inte vart min kompis har varit och skrivit, har inte fått tag på henne idag.
  Undra vilka dessa fd mattar är (vem mer än min kompis)? Nej min kompis är inte labil och dotterna är INTE självmordskandidat. Detta är förtal som jag hoppas min kompis gör något åt detta.
  De hårda reglerna är skrattretande. och de som läser detta på hennes blogg och är hundmänniskor kommer bara skratta åt det Marie skriver. Det är inga fel på de reglerna.
  Läst här att hon tycker många är fega här, men jag måste nog säga att det är hon som är feg, när hon sprider denna skit med osanningar.

 70. lyckodrömmens skriver:

  Intressant att alla som skriver så positivt o berömmer i deras gästböcker är utan identitet. Inte ens de allra finaste kennlar brukar brukar ha såna gästboksinlägg där folk talar om hur välskött, underbart och seriöst allting är. Men hos dessa. Det är kanske samma ip på alla inlägg, host host.
  Alla med arga ord och kritik raderas ju snabbt.

 71. Pillan skriver:

  Ja lyckodrömmaren…jag tror det är de själva som skriver så.
  Läste alla inlägg på en speciell gästbok idag. Jag har skrivit där och fått det borttaget, skrev bara att hon skulle sluta hitta på saker som inte är sanna.
  Sen blockerade hon mig från att komma in på sidan, men det var min andra dator så jag kan fortfarande se sidan och vad som händer där.

 72. undrande skriver:

  Marie skriver att pappan till de vita valparna är 14-15 månader. Får man avla på så unga hundar? Jag har hört att även hanar skall vara 2 år, eller har jag fel?

 73. Pillan skriver:

  Kollade lite om din fråga undrande. Jag hittade en sida där det stod att hundar små och medelhundar kan börja avlas mellan 1,5-2 år gamla. Medans stora hundar skall väntas till de är minst 3 år.
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Hund#Fortplantning_och_avel
  Pratade med mamma som en gång i tiden haft uppfödning så skall inte tikarna ha valpar för ofta minst 1 år mellan valpningarna, 2 kullar (då skall de vara ett år emellan) i rad, men sen så skall de ha uppehåll. Men tyvärr finns det folk som vill tjäna pengar på detta. Och tikarna får inte vila.

 74. Sture Anton skriver:

  Jasså PS är numera hederlig?? Det var ju trevligt:) Menar för dom människorna som är dumma nog att tro på det!! Tycker det vore mer starkt av PS att ge en offentlig ursäkt till ALLA hon lurat istället för att försöka att låtsa att hon är en människa med rent mjöl i påsen. Inte lönt att PS försvarar sig. Ett eller två misstag kanske går att upprätta men inte alla dessa som PS gjort år efter år!Min sympati till ALLA er som olyckligtvis hamnat i denna människas klor.

 75. Dobben skriver:

  Nu har hon lyckats skaffa sig en vuxen dobermanntik. Och ska bidra till den oseriösa oreggade avlen i vår ras. Rasen har redan nog med problem med oseriösa och uteslutna uppfödare utan att hon också behöver bidra. Tvi!
  Frågar mig hur det kan kännas att vara så varnad för och så hatad i hundvärlden. Vore jag i hennes skor skulle jag lämna hunderiet. Men inte hon, hon går ut och försvarar sin skitavel under olika signaturer på forum i stället. Hon skäms inte. ett dugg. Måste vara nåt allvarligt psykiskt fel.

 76. lena skriver:

  Har träffat h*n. Maxat obehaglig typ. Är astrevlig tills man beslår h*n med tveksamheter.
  H*n säger/skriver ofta saker som det finns något av sanning i och menar att h*n inte ljuger. Vi ”vanliga” har svårt att hajja h*ns sätt.
  Det finns likheter med personligheter som psykopat, mytoman, narcissist.

  Trist att ni har h*n i hundvärlden. Synd om hundarna som blir utnyttjade i pengasyften.
  Hoppas ni kan få bevis nog för att fälla.

  (”h*n” och ”h*ns” kan vara antingen ”hon” eller ”han” och ”hons” eller ”hans”. Jag bara garderar.) Hälsningar Lena

 77. Diggi skriver:

  Fan va ni gnäller. Alla kan bättra sig ffs! Marie kan man köpa en valp å kan man nå dig på nummret du angav ovan.

 78. Pillan skriver:

  Dobben…
  Dobermann tiken är till salu såg jag förra helgen…25000 kr skall hon ha för den.
  Den tiken och hennes blandis kommer inte överens…

 79. Observer skriver:

  alltid ett ”bra skäl” i annonserna. Osämja bland hundarna. Eller till salu pga mattes sjukdom. Omsättningen av hundar är jättestor där, det är en affärsverksamhet. 10.000 pix tjänar hon på en månad på den här tiken, inköpt för 15.000.
  Allt handlar om att tjäna pengar.

 80. Pillan skriver:

  Såg att hon nu hade sänkt till 22 000 kr, tror inte hon får det heller för tiken.

 81. esab skriver:

  Sök på nogg.se nässjö kaniner
  nu skall Ml skaffa travmärrar med
  men painkiller har hon inte kvar

 82. kim skriver:

  Ny annons idag på abc-annonser Blandrastik sökes som kompis till den som redan bor där. Något nytt att avla på och sedan sälja.

 83. Anonym skriver:

  Painkiller får hon aldrig se mer! Aldrig! Han mår bra där han är, kan inte ha det bättre. Följer ibland vad hon skriver, att hon har honom hemma, jag lovar det är bluff. Nu ska jag ut och klappa på min häst!
  Man ska inte ha något med djurhandlare att göra, de bluffar så de tror sig själva till slut.

 84. gun skriver:

  Ja, skojare bluffar så de tror sig själva ….. och …..
  …. den dag de av en händelse talar sanning är det ingen som tror dem!

  Det visste redan Cicero som levde 106-43 f.Kr
  Cicero: De divinatione 2:71 ”Mendaci homini, ne verum quidem dicenti, credere solemus.”

 85. hoven skriver:

  kan du inte inkludera hästskojare också?

 86. kennel x skriver:

  Vilken otrolig sida! Tack!
  Jag ser att Marie Karjalainen, aka den ökända som alla fasat för i 20 år, skriver att hon hållit på med hundar i 35 år.
  Då var hon 5-6 år när hon började då?
  Eftersom hon suttit inne för det mesta kan hon inte ha så värst många års verklig hunderfarenhet. Om hon inte räknar in bedrägerierna som hon gjorde från fängelset förstås. D D D
  Hästbedrägerier är hon också dömd för.
  Hon har ringt mig en gång och frågat på en hund men det hade hon inget för!

 87. carin skriver:

  Vet inte hur jag kan nå ”M.K”, så jag skriver här och hoppas på svar. Inga av de angivna alternativen som jag hittat här, har jag lyckats nå dej genom M.
  Har år 2008 levts helt och håller lagligt?

 88. intressant kunskap skriver:

  X försäkrade häromveckan att h-n slutat med brott efter senaste fängelsevistelsen och att h-n lever ett vanligt, hederligt och gott liv nu.

  Psykologen i TV4: ”X har levt på brott sedan tonåren och betecknas yrkeskriminell. Att begå brott är det enda arbete h-n kan. Brott ger kickar för sådana personer och upprepad brottslighet blir beroendeframkallare.
  Frågan är inte om en sådan person ska återgå till sin brottsliga bana utan bara när h-n ska åka fast.”

  Detta ovan handlar visserligen om Clark Olofsson. Han greps som bekant häromdagen i en stor knarkhärva.

 89. esab skriver:

  hörde att de beger sig från byn stensjön nu.
  Hästarna är väck, håll ögon och öron öppna
  för försvinner gör de inte

 90. Marie skriver:

  Vadå ger sig från BYN????????????

  Vi har INGA planer att ge oss av från våran (hyrda) underbara gård.

  Ser att det finns någon som söker mig? Du kan maila till mig eller ringa 0768-348017
  om du vill ha tag i mig.

  Att hästarna för tillfället inte finns hemma på gården har andra orsaker än flyttning.

 91. TRÖTT på lögnare skriver:

  Lite fel esab, huset ligger inte inne i byn utan utanför byn med skog omkring.
  Hästarna hämtades av sin ägare. Punkt slut.

  Inga planer på flytt?
  ”Gård för längre tid någonstans i Uppland”
  http://www.blocket.se/vi/16771661.htm
  insänd av Marie Tel 0380——- (under önskas hyra)

 92. esab skriver:

  spelar roll då
  samma patrask är ju paret ändå
  men tack för rättelsern

 93. Observant skriver:

  Någon säljer sin underbara schäfer DUNKA 8 år på Blocket.
  Det är väl själva fan att som hundhandlare sälja även sin ”egen” hund man haft i ett par år. För de ”har blivit sjuka och kan inte ge henne det hon behöver”.
  Sjuka har ni alltid varit, men ni kunde kunde inte låta bli att göda den stackars hunden så hon blivit tjock!
  Inte första gången denna ”någon” säljer hundar på grund av sjukdom precis!
  Om ni är så himla sjuka, ge fan i att skaffa nya hundar då, för det har ni ju nyss gjort!
  http://www.blocket.se/vi/17624916.htm

 94. drutten skriver:

  en annan skojare

  larsell.zoomin.se

 95. Greta skriver:

  En av dom största hundskojarna i Sverige som smugglat in hundar in och ut ur sverige, som kuperat hundar olagligt och som har haft en hundhållning med plågeri som följd har nu lämnat detta liv och som även blivit dömd flera ggr. personen är Laila Persson med kennel de los suecos.

 96. det tar aldrig slut skriver:

  Dagaktuellt på PS-fronten, Bästa väninnan och PS har blivit osams och pucklar på varann i kommentarerna :-))
  http://www.nogg.se/blogg.asp?idBlogg=690663&intShowMenu=&idHomepage=58633

 97. Grille skriver:

  Ja du PS. Milioner flugor har inte fel. Flytta till en öde ö o ge bort djuren.FY FAN stackars djur.Kan ingen stoppa denna ohyra.

 98. Liselotte skriver:

  VARNING DENNA KVINNA HAR NU FLYTTAT TILL SKOKLOSTER.FÖRSÖKTE BLÅSA MIN SYSTER,HON KÖPTE SYRRANS HUND ENBART TILL SÄLLSKAP OCH INTE ENS 1 DYGN SENARE SATTE HON UT ANNONSEN PÅ BLOCKET OCH SÖKTE FODERVÄRD TILL TIKEN FAST VI KOMMIT ÖVERENS OM ATT HON EJ SKULLE AVLAS PÅ.VARNING HON KALLAR SIG MARIE HAMRIN.
  VI FICK TILLBAKA TIKEN FÖR HON FATTA ATT DET VAR FEL FOLK HON PROVA MED.

 99. Liselotte skriver:

  PS HON ÄR FET PÅ KORTET JAG HITTA PÅ HENNE MEN NU HAR HON GJORT ANTINGEN OPERATION ELLER NÅT SÅNT FÖR HON ÄR HÄLFTEN NU MEN HENNES KÄNNETECKEN ÄR ETT STORT ÄRR ÖVER HAKAN.

 100. Pernilla skriver:

  Vänta lite…bor hon inte på sitt älskade äpplaskog eller vad det heter utanför Nässjö. Eller menar dågon annan?

 101. Thore skriver:

  Ingen vacker syn…. fy fan hon ser ju ut som en padda

 102. Till Liselotte skriver:

  Du har fel. PS bor kvar där hon brukar. Den du skriver om i Skogkloster är allt en annan donna. Det finns fler skojare, vet du.

 103. schäfer skriver:

  ang vita valpar ,ung hane ,han kan inte vara höfledsröntgad. jag vill bara säga en sak om höfter på hund man brukar normalt sett röntga när dom är 18 månader.vist man kan förröntga dom nu mer föräldrar kan ha bra höfter men inget säger att valpar får det j (gener )

 104. gårutochspyr skriver:

  http://vovve.net/Annonsmarknad/view.asp?aid=92783
  Det är väl den 4-e kullen som hon, den som diskuteras här, säljer i höst. Tala om stordrift. Olaglig stordrift.

 105. gun skriver:

  Räcker det med 4-e kullen???? Alltså va, jag undrar om X har egna 6-uella störningar eftersom X utnyttjar djur så som det görs.

 106. Lögner! skriver:

  Nej Maria Hamrin i skokloster är inte samma person, Ta reda på fakta innan du sprider dina lögner!

 107. Therese Hamrin skriver:

  Folk som anklagar personer utan underlag, har ingen som helst rätt att yttra sig överhuvudtaget! Min mamma har alltid hetat Marie Hamrin och vi har alltid bott i Skokloster. Hon köpte hunden som sällskapshund till min lillebror, och sen kommer någon och påstår att hon är en bedragare?! Kära Liselott, sluta hänga ut folk innan du har det minsta sanna fakta! Vi kommer inte ge oss med det här, utan kommer definitivt gå vidare med det här, både till polis och tingsrätt!
  Therese Hamrin – dotter till en ärlig och pålitlig mamma!

 108. gun skriver:

  Tyvärr använder bedragare sig ibland medvetet av andra personers namn… Kan det vara så i detta fallet?

 109. Olivers matte skriver:

  Hej Therese! Man blir ju lite nyfiken på varför din mamma annonserade på Blocket efter fodervärd till tiken knappt en dag efter köpet? Jag skulle bli urförbannad om jag vart säljaren.

 110. oskyldigt dömd! skriver:

  Hej.
  Jag vill bara säga att allt detta är fel och bara rent skitsnack från ursprungskällan. Ja, jag köpte en hund av henne och ja, jag satte ut en annons efter fodervärd. Det var för att hjälpa en bekant som ville ha fodervärd och som bor i en liten stuga utanför enköping och inte har internet. Alltså inte till den hund jag köpt! Men det tog sig förre ägaren inte tid att ta reda på utan ringer bara hit frågar om jag söker fodervärd och skriker som en hysterisk kärring och ska ha sin hund tillbaka. Hon tog aldrig reda på åt vilken hund! Det stog även i annonsen att hunden fanns i enköping och inte där jag bor. Hon fick tillbaka sin hund utan problem då jag kände att sådana människor vill jag inte ha att göra med. Det kom till min kännedom att hon sprider dessa ryckten på internet och via mail och att jag nu har hamnat i en väldigt konstig situation där jag ska behöva förklara och stå till svars för nåt jag inte gjort. Jag kan bara säga att jag undrar vad alla ni som lyssnar på, och tror på, vad människor säger om andra utan att ha några fakta tänker med? Vuxna människor! Tragiskt att folk orkar ligga på, enligt min uppfattning, sandlådenivå i sina handlingar. Har man inget bättre för sig än att snacka skit om folk? Man kan ju fundera på vem det är som borde bli uthängd och vem som gjort fel här. Ack va man kan få skit för nåt man inte gjort!

 111. gun skriver:

  Till ”Osyldigt dömd” – att bli offentligt felaktigt uthängd är ruskigt. obehagligt och skrämmande .
  Kanske kan det tas lite lugnare nu, eftersom felväxlingen med den beryktade djurskojerskan dementerats och vetskapen att många tar reda på fakta.
  Det är ingen tröst att höra att du inte är ensam om att få skit för något du inte gjort, jag vet.
  Ge inte mer bränsle till ”elden”, så slocknar den av sig själv.
  En ordentlig ursäkt till dig är dock på plats!

 112. Therese skriver:

  Svar till olivers matte-
  Och hur vet du att det var just DEN tiken hon sökte fodervärd till? Det stämmer att hon la ut en annons, men dock till en vännina som inte har något internet!
  Ni ”vuxna” människor borde väl ha mer vett i kroppen än att sitta och lyssna på skitsnack, och dessutom diskutera kring änmet – utan någon som helst vetenskap om ryktet är sant eller inte! Att en nittonåring ska behöva vara mer mogen än ni, PINSAMT!

  Therese

 113. Gun skriver:

  Tagga ner nu ”Therese” o ”oskyldigt dömd”.
  ALLA som läser HÄR, har fattat att det är en felaktig historia – låt det nu bli till historia och använde er energi till trevligare saker, tycker jag.
  Alla gör misstag – säkerligen även ni. Väldigt tråkigt att ni blev utsatta för det, men försök dra ett streck över det och gå vidare i livet.
  HÄR är forum där de verkliga bedragarna och skojarna ventileras.

 114. Lena skriver:

  ja här har ni mig som bivit kallad bästa väninnan till äcklet Marie K eller Pia Snellman
  otroligt naiv va jag är jag gick på hennes fina snack, hon håller ju på med kaniner nu
  när ja inte ville köra omkring på henne land och rike runt längre, sprider hon ut en massa lögner och skit om mig, de finns inte ord nog för vad jag avskyr henne

 115. herman skriver:

  ja de är lustigt när man skriver i ??? gästbok och undrar något som inte passar så får man inte svar utan de plockas bort

 116. V skriver:

  LENA! Ett förslag om du läser här – skriv ner din historia och skicka den till Irk så kan han lägga ut den 🙂 Som med vinthunds

 117. amber skriver:

  Massor med hunduppfödning (blandraser alltså) kaniner i stordrift inhyrning uthyrning vandrarhem en massa småfirmor tar emot hästinack. HUR I H-E KAN MAN VARA SJUKPENSIONÄR DÅ?
  Jag bara undrar. Inget hobbypyssel precis.

 118. tove skriver:

  kolla på sanningens ögonblick kanal 5 nu på söndag kl 20.00.
  Går även att se på webtv via kanal5.se.
  Vem skall vara med?
  Jo fru LINDA LARSELL
  hästhandlaren från insider

 119. Magnus skriver:

  Problemet med med lögner är att det är svårt att komma ihåg vad man har ljugit om…..

 120. Esab skriver:

  vill tipsa om en annan sida; om hästhandlaren LL.
  Hon som har sidan har blivit blåst av LL.

  http://gretaw.bloggspace.se/

 121. Confused & skriver:

  Är denna Kari en kvinna? Jag trodde det var en man. Citat ur hans blogg 5 februari 2009 om sina oreggade valpar:
  ”Idag när jag skulle städa och torka golvet så hade jag 11 valpar hängande i skurmoppen och i kjolen.”
  http://www.nogg.se/blogg.asp?idBlogg=793104&intShowMenu=&idHomepage=95467&idBloggCategory=102424

  Eller är det kanske frugan PS som kallar sig Kari hela tiden?

 122. SGT skriver:

  Kanske handlar detta om TRANSVERSTITER? Ja, VAD vet vi? Fast troligare handlar det om taskig peronlighets-identitet eller ännu troligare blufferier. För nog kan man väl ändå tänka sig att Fru K agerar som sin man – precis som ”Confused” misstänker.
  Men… VAD vet vi om hur confused allting är i soppan.
  Happy Valentines Day 2009

 123. NEW skriver:

  KÄRA SKRIVARE….
  Av en ren händelse så började jag läsa allt ni skrivit….och det har varit så underhållande och givande att jag inte kunde sluta….
  Jag har haft hund och djur i hela mitt 42 åriga liv och ända sedan min första egna hund sedan 89 så har man varit orolig att behöva ”stöta” på PS…man har ju hört skräckhistorier om hundar som varit bundna utanför affärer inte varit kvar när hon smygit omkring…och inga raser eller attityd från hundarna har bevekat henne…trots att jag hade dobbar på 50 kilo så kände man oro…eftersom jag sedan 90 vistats i Östergötland…och idag skulle jag aldrig lämna en hund utan tillsyn på detta sätt, tyvärr har hon spridit sitt sätt att vara kriminell och många många fler finns i landet…Jag hoppas att varken jag eller ngn annan djurägare har otur….

 124. Rapido skriver:

  Alla dessa hör väl hit om jag fattar rätt https://irkblog.wordpress.com/category/utesluten-ur-skk/
  Tar mig för pannan. Vad säger FK egentligen? Kan man jobba så och ändå få ersättning i dessa hårda FK-tider.

 125. lena skriver:

  ja nu är hon efter mig skriver en massa skit på min hemsida, jag var otroligt naiv förra året körde omkring på henne och hennes kaniner nu när hon inte längre har mig som slav skriver hon skit
  javisst är de hon som kallar sig för kari hennes mullrande man som inte kan ett skvatt om djur
  men han kanske tar på sig kjollen och städar, skulle inte tro det

 126. NEW skriver:

  nämän fy hur är det möjligt att denna ”stolla” får fortsätta? hiva na på en öde ö…..isolerad!!!!!!!!!!!!

 127. esab skriver:

  kolla kvällens uppdrag granskning.

  Hästar har försvunnit, och slaktats på ett omstritt slakteri i skåne.

  En bra sida

  http://djurdjur.wordpress.com/

 128. Emily skriver:

  Har inte ”lagt mig i” debatten kring denna Pia Snellman tidigare, men har läst alla inlägg här på Bloggen.
  Hon har ju en egen hemsida nu: http://www.blandisar.com
  och bara för några dagar sedan fick en av hennes tikar tio valpar! Endast sju månader efter att hon fått en kull på sju valpar.
  Vid så stora kullar borde man väl låta tiken vila lite längre, kan man ju tycka. Enligt SKK:s regler (som hon kan strunta i att följa), måste det nu gå minst 12 månader till nästa kull.
  Undrar vem som ska få stopp på hennes framfart och om hon nu har sjukersättning, kan man ju undra vad Försäkringskassan tycker om hennes sidoinkomst?

 129. SGT skriver:

  Denna donna dretar säkerligen fullständigt i allt vad moral, etik, empati, lag etc heter. Snacka om maxat EGO…
  Enda trösten i det jag erfarit är, att karmalagen verkar mer än vi kanske kan fatta. ”Som du sår, får du skörda.” ”Vad du ger ut får du igen dubbelt upp eller mer.”
  Jag hoppas innerligt att alla djur och människor som farit illa får upprättelse mycket mycket mycket snabbt!
  Låt oss alltid hjälpa djuren! De har inga andra försvarare än dem, som jobbar FÖR dem!

 130. NEW skriver:

  HM…..
  Jag var åxå in på hennes sida och fick se att hon har gjort så med fler tikar….jävla massproduktion!!
  Det måste väl gå att stoppa henne på ngt sätt!?

 131. oj skriver:

  http://www.blandisar.com/
  Åtkomst nekad Du har ej tillträde till tjänsten. Administratören har valt att spärra gästboken helt för dig.

 132. Emily skriver:

  Du är inte den enda som är nekad tillträde 🙂
  Jag ställde tydligen en lite obekväm fråga och så vips, var jag spärrad. Har tillgång till några andra datorer, så jag kan ändå gå in och kika i Gästboken. Där är det bara glada kommentarer. Konstigt va?

 133. bruksschäfer skriver:

  Jag har idag varit hemma hos en bekants bekant och tittat på deras sk. schäfervalp som de köpt utan för Nässjö (oreggad, blandad bakgrund osv ja, ja). De trodde de hade köpt en långhårig valp men valpen var väldigt korthårig. Valparna var annonserade som långhåriga allihopa det var viktigt för de här köparna. LURADE ALLTSÅ!

  Folk får förstås skylla sig själva när de gynnar detta ställe (fast de visste inte då vilka de var) och när man köper oreggat.

 134. bruksschäfer skriver:

  Alltså, uppfödaren namnger sig själv här i kommentarerna här, och är känd kan man säga.

 135. Förvånad???? skriver:

  Förvånad??? Nej, men för….t TRIST för dem som blivit lurade!

 136. Lisa skriver:

  Varför finns det inga bilder på henne så man kan akta sig för henne? Håller hon på än?

 137. NEW skriver:

  Jo då av vad man får läsa runt om så håller hon på än….
  Köper du inte oreggat, så behöver du inte befatta dig med henne.

 138. bruksschäfer skriver:

  Det är full fart på kommersen, Blocket mfl vimlar av annonser. Lisa, det finns bilder… 😉

 139. Emily skriver:

  Jo, nog är det full fart på kommersen, men jag tror hon har lite svårt att bli av med valparna. Det finns ett antal annonser på http://www.vovve.com och på Blocket lägger hon in en ny varje vecka. På Blocket kan man bara ha en annons i taget, men på vovve går det tydligen att ha hur många som helst. Hon har ju dessutom mage att ta 6000 kr för sina valpar – det är ju riktigt skrämmande att folk är så korkade att de betalar så pass mycket för blandrasvalpar och det är ju en lite märklig blandning också. Är det tre eller fyra raser i dem? Det verkar ju också vara helt olika typer av raser, så hur de valparna ska bli kan man ju bara gissa.
  Angående Lisas fråga om bilder på henne, så har jag några bilder som är tagna för ett par år sedan, men just nu lyckas jag inte hitta dem.
  Har en bekant som har köpt en vit schäfer av henne och hon har beskrivit hennes utseende. Det är en mycket välväxt kvinna, för att uttrycka det milt…

 140. SGT skriver:

  PÅ ABC-annons kryllar det också av vederbörandes annonser.
  http://www.abc-annons.se/search.php?sok=1
  (En av multiblandvalparna säljs till ”extrapris” – dvs extra dyrt)

  ”Hemsidor” läggs upp och släcks ner i en rasande fart.
  Verksamheten tycks gå på högvarv.

 141. Emily skriver:

  Den annonsplatsen har jag aldrig varit inne på. Det var ju riktigt skrämmande att se dessa olika blandraskombinationer!
  Flera av annonserna bestod ju av pitbullvalpar och pitbull-blandningar!
  I jämförelse med dessa blandrasvalpar, så är ju Snellmans valpar förmodligen betydligt mer lätthanterliga och ”sundare”.

  Det verkar som om de som med vilje föder upp blandrasvalpar ligger betydligt högre i pris, än de som av misstag har fått valpar. Jag är ingen ivrare av blandraser, men hur det än är så sker det tjuvparningar som ingen önskade. Upptäcker man det i tid, så finns ju möjlighet till abortspruta, men ibland kan ju det vara för sent och då ska väl de valparna också få en chans till ett bra liv.

  Nu när djurskyddet inte längre hos kommunerna utan hos länsstyrelserna, så finns det säkert ännu mindre resurser att få tag på dessa storskojare som verkligen försöker livnära sig på att föda upp blandrasvalpar. Inte tror jag att de deklarerar för sin försäljning heller. Har de nån kull om året, så räknas det väl som hobbyuppfödning och behöver bara deklareras på den blanketten, men rör det sig om större summor börjar det ju bli fråga om momsregistrering o dyl.

  Vi kan bara att hoppas att dessa valpar som föds upp på detta sätt, ändå får det bra hos sina nya familjer (som säkert har betalat alldeles för mycket för dem).

  Den här Snellman påstår ju att hon ger pengar tillbaka när man höftledsröntgar sina hundar, men hur ska det gå till? Visst kan man höftledsröntga även blandrashundar, men man får ju inte någon avläsning av SKK på dem. Vanliga veterinärer har inte rätt att gradera höfterna, men de kan ju visserligen se om det ser någorlunda normalt ut eller inte. Det är alltså rent bullshit från Snellmans sida, men det kanske låter bra och förtroendeingivande.

 142. iiiiiii skriver:

  Är hon en ”välväxt kvinna” så förstår man ju var alla pengarna för buskuppfödningen går………….
  Synd om hundarna bara att det finns folk som denna människa som behöver svulla sin buk.
  Akta sej för Vovve.net ska man i alla fall göra!Finns fler av buksvullots sort där inne fast som föder annat än sin buk.

 143. frallan skriver:

  Ja herregud vad många annonser dom har ute på ABC, han sätter ut oreggade såkallade schäferhanar till avel…
  Herregud det är inte meningen att man ska sätta blandras avel i system. Borde man inte kunna anmäla att det bara är ett halvår emellan hennes kullar. Det är ju djurplågeri!
  Hon försökte köpa min reggade schäfertik för nån vecka sen, som tur var så fick jag info innan det var försent.. Vart anmäler man att hon har avlat för många kullar. Minst 3 kullar, ser man ju klart och tydligt på hemsidan… Hon får väl bara ha 2?

 144. frallan skriver:

  Nån som blivit lurad på senaste?

 145. Emily skriver:

  Hade hon varit en uppfödare ansluten till SKK, så hade man i första hand anmält henne till SKK. Eftersom hon redan är utesluten därifrån, så måste man anmäla direkt till den myndighet som handhar djurärende.
  Tidigare är det ju kommunerna som har skött tillsynen av djurhållning, men sedan årsskiftet är det Länsstyrelsens ansvar.
  Antar att man måste kontakta Länsstyrelsen alternativt Jordbruksverket, vilken är den myndighet som ”äger” regelverket för djurhållning.

  Det finns tyvärr inget som säger att en tik inte får ha två kullar med bara sex månaders mellanrum, men däremot är det förbjudet att ha ytterligare en kull på samma tik innan 12 månader har gått.
  Beträffande uppfödning utan tillstånd, så är det maximerat till två kullar per år och det är väl det hon har haft nu. Får hon ytterligare en kull, är det olagligt.

  Eftersom hon inte registrerar sina kullar, så kan det ju vara väldigt svårt att bevisa att hon haft mer än två kullar. Troligen ser hon till att det på hemsidan aldrig ser ut som hon har mer än två kullar per år.

  Den här damen är mycket slipad och vet precis vad som är tillåtet och inte tillåtet. Även om hon suttit inne ett flertal gånger för bedrägerier o dyl, så är hon bara straffad för ett litet antal av de brott hon begått. Klarar man sig nio gånger av tio, är det ju ett ganska bra resultat. Hade hon åkt fast varje gång hon gjort något olagligt, hade hon säkert haft vett att sluta med sina dumheter.
  Nu ser hon väl till att hålla sig precis på gränsen för att tjäna bra med pengar, utan att åka dit för något olagligt.

  Hur det än är, så tror jag inte hon missköter sina djur och så länge djuren mår bra och det inte kan bevisas att hennes tikar har för täta kullar eller att hon eventuellt lurar folk på pengar, så sitter hon ganska säkert.
  Det är ju inte förbjudet att föda upp blandrasvalpar och det är inte förbjudet att köpa och sälja vuxna hundar, så länge de inte far illa.

  Den moraliska aspekten i det hela, finns det ju inga lagar som styr. Det är ju bara synd att hon valde att sälja levande djur istället för något annat, t ex bilar…

  Det är bara att hoppas att de som köper valp av henne, blir nöjda med sin valp/hund och att det inte blir några problem längre fram. Då kan hon nog vara besvärlig att ha att göra med och jag tror inte de kommer att få särskilt mycket stöd och hjälp.

  Har en bekant som ovetandes om vem det var då, köpte en vit schäfer av henne i början av året. De skulle hålla tät kontakt och det skulle ordnas valpträffar och om de skulle åka bort nån gång, så fick de gärna lämna sin hund hos henne, osv.
  Tack och lov fick hon ganska snart reda på vem denna människa är och har inte pratat med henne sedan de hämtade sin valp. Konstigt att inte hon har hört av sig och frågat hur det gått med valpen – det brukar ju seriösa uppfödare göra!
  Det är nog också tur att min bekant fick reda på vem det var, för tänk om de lämnat sin hund där när de åkt på semester. De hade aldrig sett den hunden igen, för den hade troligen ”sprungit bort”, när den i själva verket blivit såld igen.

  Usch ja, sicken märklig människa!

 146. Topz skriver:

  Om man trycker på Hem högst upp får man mycket mer att läsa! Det upptäckte jag först nu. Bättre sent än aldrig, tack 🙂

 147. Undrande skriver:

  ..Funderar på varför det inte finns en bild på denna djurskojare någonstans, överallt kan man läsa återkommande om henne på många siter (hundar/katter/hästar…), många är de som blivit lurade och i många år har hon verkat, men hur ser hon ut???

 148. Undrande skriver:

  Hittade denna annons insatt 22/5 2009

  http://www.abc-annons.se/Till-avel-helig-birmahane_146673.htm

  telnr går till ett HB i äpplaskog, nässjö.

 149. bamse skriver:

  Till Emily-
  DJURSKYDDSLAGEN talar om hur många hundar och kullar man får sälja per år. För att få ha fler måste man ha tillstånd. Pia Snellman (kallas så) har många fler kullar och försäljningar och skiter fullständigt i lagen.
  Hon byter hemsidor ofta. Precis som sina firmor, avregistrerar och bildar nya. Avelshundarna byts också, ligger på Blocket samtidigt som sina valpar.

  Till Undrande-
  Det finns många bilder. :)) Du får vara lite duktig på sökmotorn! (men hon har inget foto på facebook)

 150. Emily skriver:

  BILDER PÅ PIA SNELLMAN!

  Här är en länk till några bilder på Pia Snellman:
  http://s391.photobucket.com/albums/oo353/dretkort2/

  Tydligen är det så också att hon inte alltid visar upp rätt tik när valpköparna ska komma och titta på valparnas mamma (och pappa ifall han finns där) och valpar. Tar någon upp en kamera för att ta bilder på föräldrarna och alla valpar, blir hon genast hysterisk och säger att de inte får ta några bilder. Hon går med på det om hon ser att de bara tar på valparna.

  Hur ska man få folk att inte handla av henne? De flesta borde ju genast rygga tillbaka när hon faktiskt tar 6000 kr för sina blandrasvalpar, med oftast helt okänd härstamning. De fina registreringsbevis hon visar upp på de renrasiga föräldrarna, ser säkert i en ovans betraktares ögon, helt äkta ut!

  De finns väl fler såna här skojare ute i landet, men hon hör säkert till de värsta.

 151. Undrande skriver:

  Ser ut som att hon lever gott på sin ”rörelse”.

  Hon och andra skojare, deras smala lycka är att det finns köpare som köper av dem utan att blinka samt att det finns uppfödare som låter henne komma över djur genom tex avbetalning. Jag förstår ju inte varför en uppfödare ska vara en köpares ”bank” genom avbetalning. Finns inte pengar att köpa för så kan man väl låna av någon närstående. Vad man förstått så har väl de som inte blivit lurade av henne, ja där hon själv backat ut krävt köpesumman vid leverans och varit tydliga med detta och inte lämnat ut sitt djur på avbetalning.
  Folk sätter in handpenning till en främling och får sedan aldrig någon valp…tror jag läste någonstans om en tjej som satte in 12 000 i handpenning på nån häst …så länge det finns blåögda människor så kommer alltid denna typen av rörelse att fortleva.

 152. Undrande skriver:

  ..Vem vet, ”damen” har hållt på i över 20 års tid med sina bedrägerier…snart lurar hon kanske fel person och då får hon kanske bära hem armar o ben i paket.

 153. vem bryr sig skriver:

  Frågor till Emily – inga foton på länken??? Dina? Raderat dem? Taffligt om du la ut en länk typ -bara så där- . No brain? Har du varit hos x och sett annan tik än den som är morsa eller är det hörsägen? Pladdra inte om du inte SÄKERT vet.

 154. Emily skriver:

  Svar till ”Vem bryr sig”.
  Tydligen bryr du dig, eftersom du bemödar dig med att lägga in ett otrevligt meddelande.
  Vet inte vad som har hänt med länken, men när jag la ut den så kom den till bilder med vederbörande person. Jag har sparat dem i min dator, så vill du kan jag maila dig dem!
  Testa denna länk istället: http://www.pixbox.se/pic_show_id17134059.html

  Jag har inte personligen besökt denna människa, men jag har ett antal i min bekanstskapskrets som har varit där för att titta på valpar, varav en har köpt av henne (då ovetandes om vem det var).
  Två stycken har varit och tittat på samma kull vid olika tillfällen och fick då uppvisat olika tikar som hon sa var deras mamma.

  En av tikarna som påstods vara kullens mamma, var strax efter att kullen var såld, utlagd på Blocket som till salu.

  En av de som var och tittade på valparna upplevde Snellman/Rolandsson som mycket trevlig på telefon, men vid besöket hos henne fick de en helt annan bild.
  I köket var det väldigt skitigt och det låg torkad hundskit under bänkarna och det var allmänt väldigt otrevlig stämning. De fick inte se pappan till kullen, även fast hon hävdade att han fanns hemma. Mamman hon visade upp såg inte alls ut som den korsning hon sagt att den var. Allt verkade fullständigt helrörigt, så de åkte hem utan valp. Det är de glada för idag!

  Jag har inte för vana att snacka om sånt jag inte vet är sant. Tycker att den här personen har lurat tillräckligt med människor och borde stoppas.

 155. Nu kan jag inte hålla tyst längre.
  Emily.
  Du är den största skitsnackare som går i ett par skor, Du pratar om saker och ting du inte vet ett dyft om.
  För det första, var det jag som såg till att länken/sidan togs bort.
  För det andra, så har det aldrig legat torkad skit på golvet i MITT KÖK. Däremot kan det då alla valpar vistas i köket hända att dom sätter sig någonstans, MEN det plockas genast bort.
  Och vad det gäller mamman till den kullen som du påstår att hon inte var av den raskorsning som jag uppgett. Köper jag en hund och säljaren skriver på köpeavtalet att det är Labrador/Jack Russel, så kan väll jag INTE säga att hon är något annat eftersom jag inte är hundens uppfödare och VET vilka raser som är inblandade. Jag uppger självklart vad säljaren sagt.
  Sen detta med pappan till valparna som föds upp här,
  Alla som kommer hit får träffa valparnas BÅDA föräldrar.
  Min mans schäferhane Bullen hjälper alltid tiken att fostra valparna. Däremot min egen hane Keaton tycker inte om valparna, så han får inte träffa sina avkommor.

  Du skriver att du inte har för vana att snacka skit om folk?
  Det är ju precis det du gör och anonymt också bara för att ingen skall kunna ställa dig mot väggen.

  Jag HAR lurat folk förr i tiden, och det är jag hemskt ledsen för.
  Men dom senaste 4 åren har INGEN blivit lurad.
  ÄR det någon som påstår sig det, så välkommnar jag en polisutredning om detta.
  Jag lever en härligt liv med min man Kari och våra hundar på den underbara gården utanför Nässjö.
  Jag har börjat med att polisanmäla saker som ni anonyma människor gör mot oss.
  Polisen kan nästan alltid spåra upp er ändå, trots anonymetet.

  Att ni sen hånar mig för att jag är stor och kraftig (pga en sjukdom) visar bara hur oerhört otäcka och falska ni är.
  Jag önskar inte ens min värsta fiende detta helvete som jag har.

  ÄR det någon som vill mig något så är ni välkommna att höra av er eller att komma och hälsa på och se hur våra hundar har det med EGNA ÖGON.
  Ni får gärna komma oanmälda

  • Bea skriver:

   undrar vem som snackar skit ja, marie du skriver för två år sedan att du har dåligt samvete men varför fortsätter du då med dina bedrägerier, helt otroligt, du hade skrivit på blocket att du sålde en renrasig schäfer tik, men hon är ju inte det, hur kan du då säga att du har dåligt samvete du är så dum som man kan bara bli

 156. Emily skriver:

  Nu är det ju inte bara jag som lägger in kommentarer på den här sidan. Jag har bara bekräftat vad andra har berättat här, samt återgett det som man har sett när de varit hos er!
  Varför får inte valpintressenter fotografera valparna tillsammans med sin mamma?
  Är det lögn att valpintressenter inte får kika på dina andra hundar och hur de bor?
  Stämmer det inte att du har lagt ut några av dina nyss använda tikar till försäljning på Blocket?

  Beträffande din vikt och sjukdom, så har det inte varit min mening att håna dig för det. Har du upplevt det så, så ber jag om ursäkt.

  Djurskyddslagen gäller ju även för dig och om du har två kullar efter samma tik med mindre än tolv månaders mellanrum, så måste det gå minst tolv månader till nästa kull.
  Det måste du ju förstå att folk reagerar på om du inte följer de regler och lagar som finns.
  Enligt signatur ”Bamse”, så har du ju fler kullar än vad som är tillåtet utan tillstånd.
  Det är väl två kullar per år innan man måste ha tillstånd från Länsstyrelsen.

  De reglerna måste ju gälla även för dig! Jag vet ju inte om du de senaste åren haft fler än två kullar per år, men du har ju iallafall redan i år haft minst två kullar.

  Vi lär ju inte komma någon vart i den här ordväxlingen, men jag hoppas verkligen att du håller dig inom lagen i fortsättningen och att de som köper valp, katter/kattungar eller kaniner av dig blir nöjda.

 157. Det är ren och skär LÖGN att mina valpköpare inte få se ALLA hundar. Däremot har jag inte Keaton ute med valparna samtidigt eftersom han INTE tycker om valpar.
  Eftersom mina hundar bor med oss i bostaden så ser alla hur mina hundar bor, ja kanske inte på övervåningen, men kommer det folk hit för att titta på valparna så visar jag ju INTE dom hela vår bostad på 7 rok. Och på övervåningen får hundarna inte vara dom får hålla sig på nedervåningen med 4 rok.

  Sen är Jag en juridisk person och min man är en juridisk person, Vi är myndiga båda 2 och vi får stå för våra egna handlingar.
  Jag föder upp blandisar och min man Schäfer.
  Vi har 2 helt skilda verksamheter.

  JAG har INTE haft mer än 2 kullar per år.
  Min man har heller aldrig haft mer än 2 kullar per år.

  Jag har ALDRIG förbjudit någon att ta kort på föräldrarna till valparna. Även här ren skitsnack du kommer med.

  Allt det du skriver är hörsägen, dvs du har hört av en bekant att si och så. Du har läst någonstans att si och så är det hos oss.

  Varför inte kolla upp saken själv?

  Men det vågar väll du inte, men snacka skit går bra.

 158. esab skriver:

  Måste vara jobbigt att hela tiden behöva försvara sig. Varför skulle du plötsligt bli både ren och helig.
  Det tror jag inte det minsta på. Om man kollar dig via ratsit.se så ser man att du bildar nya bolag och sen lägger ner verksamheten.
  Du annonserar överallt.
  Nej att du skulle bli hederlig ligger nog främst i ditt eget sikte.
  skulle aldrig köpa el sälja nåt djur till dig.
  Sanningen kommer ikapp.

 159. esab skriver:

  glömde, sen spärrar du folk på din hemsida blandisar.com om man frågar om man kan tjäna pengar på blandisar.
  Om du nu skulle så att säga vara seriös, varför startar du nya hemsidor hela tiden.
  Lägger ner dom lika snabbt?
  Är man seriös då står man för det!!

 160. Men lilla ESAB

  Såbra att du kollar mig på ratsit.se.
  Då kanske det är du som beställer en massa olika saker i mitt och min mans namn?????
  Jag menar du har ju då mitt personnr, så då är det ju enkelt för dig eller???

  Jag skulle INTE vilja sälja någon av mina valpar till dig och min mans vill heller inte sälja till dig.
  Köpa något av dej är heller inte aktuellt.

  Kärleken kan göra att man börjar leva ett HEDLIGT vanligt svenssonliv.
  Har du någonsin stött på den??? Jag menar KÄRLEKEN.

  Ja jag hoppas verkligen sanningen hinner ikapp er alla skitsnackare.
  Ni ljuger förtalar och begår till och med brott för att kasta skit på oss. SUCK.

  Sen att jag spärrar vissa människor som jag anser inte har något på min hemsida att göra är väll upp till mig ELLER?
  Jag vill inte ha skitsnackare på den sidan.

  Ja, man tjänar lite pengar på att föda upp hundar.
  OM man inte tjänade pengar på hunduppfödning tror jag INTE det skulle vara många, som föder upp hundar varken rasrena eller blandisar.
  Men det kostar också massor och skall man räkna in allt arbete som det är med valpar så blir det inte mycket över.

  Jag föder upp hundar av 3 olika anledningar.

  1: Jag ÄLSKAR valpar och tycker det är intressant att
  se dom utvecklas.

  2: Jag vill som alla andra tjäna lite pengar.
  Då jag är sjukpensionär och bara får ut knappt 6500
  i sjukbidrag. Jag ligger INTE någon myndighet till
  last som vissa andra gör för ekonomiskt uppehälle.

  3: Jag älskar att ha kontakt med mina valpköpare och
  få höra deras glada berättelse om hur deras valpar
  utvecklas. Och få träffa dom på valpträffar mm.
  Vi hade faktiskt en träff igår för dom valpar som
  jag fick i mars efter Keaton och Doris.

  Läs om detta på min noggsida:

  http://www.nogg.se/startpage.asp?idHomepage=100110

  OM vi nu är så dåliga människor och hunduppfödare,
  VARFÖR får vi då ALLTID våra valpar sålda?
  Varför kommer det så många på våra träffar?
  Varför vill folk lämna hit sina hundar som vi fött upp, när dom skall resa bort?

  Min man har en kull på 10 schäfervalpar varav 9 st är sålda och dom är 7 veckor, ev. är den 10:e också såld.

  Jo det kan jag tala om.
  Vanliga människor skiter i om hunden har stamtavla eller ej. Dom vill ha en rakryggad frisk och trevlig valp. Dom får träffa båda valparnas föräldrar och valpköparna fastnar för hur trevliga dom vuxna hundarna är. Båda valparnas föräldrar (schäfrarna)hjälps åt med valpfostran redan från starten och ända fram till leveransen vid 8 veckor.
  Folk har bilat från Luleå & Umeå & Skellefteå samt NORGE för att hämta valpar här.

  Vanliga människor vill ha riktiga schäferhundar och det är det som min man föder upp.

  • Bea skriver:

   Vet de om att det är inte renrasiga schäfer, de valpar som de köpt från din man kari? Ocj en fråga till varför sålde ni mamman till valparna efter de hade blivit såld? Och hur kan du säga att det är en renrasig schäfer?

 161. esab skriver:

  jadu Marie el vad du nu egentligen heter? du lever verkligen upp till namnet ombytlig. Du byter hundar, hemsidor, namn och sanningar.
  Tror du verkligen på allt detta själv?
  Bara Kari som finns kvar, bara det är fantastiskt.
  Tror ni är samma skrot och korn.
  Visst är internet fantastiskt, man kan kolla mkt genom google. ratsit kan vilken enkel människa som helst söka på.

 162. louise skriver:

  helt otroligt, nu sitter hon framför datan och försvarar sig igen, det är vad den messta tiden av hennes dagar går till och
  lura av folk deras djur, lura människor som köper djur av henne

  att P.S skulle ha blivit hederlig, no no no, gamla takter sitter i och kari en gammal kåkfarare och uteliggare, skulle då vara en så seriös uppfödare, icke då

  som vanligt ljuger hon allt hon orkar

 163. frallan skriver:

  Kära M-K. Givetvis så förtjänar alla en andra chans. Men det var så sent som i våras du ringde min och min sambos hund. Du skulle komma och titta på hunden inom en timme, du dök aldrig upp och hörde aldrig av dig. Några dagar senare börjar din sambo maila att han är intresserad men låtsas inte som att han har nån relation med dig. Det verkar väldigt misstänksamt. Sen så höjde du till skyarna i telefon att du tävlar i bruks eftersom det var det vi sökte. Ta inte illa vid dig men du ser inte ut som ”brukstypen”. Tilläggas ska att min hund var av den slutande typen precis som rasstandarden på skk förespråkar men ändå var ni intresserade trots att ni hånar den sortens schäfer på er sida. Vad skulle ni med en skk reggad, brukstävlad räka till? Var det lockande att hon var en tik tro?
  Ska även informera att det inte kan kallas för schäfer som ni har, blandraser är dom allihopa. Har hunden varken stamtavla el skk reggbevis så kan du inte garantera att det inte finns andra raser i. Dessutom så använder ni er av ett kennel namn som inte existerar( har kollat med skk). Det är ett namn som användes 1970-1980 och det är idag ur bruk… Det är idag inte tillåtet att rasen i kennelnamnet.
  Men det visste ni säkert redan…
  Konstigt
  Konstigt…

 164. collie skriver:

  Så har damens ”nya” blandningarna med Sheltie och Border Collie, som har ögon och bogblad att kolla ———
  förutom höfter mm (som det ”skryts” om att det rönkas på alla avelsdjur)

  http://www.sssk.org/avel_strategi.htm

  http://www.svak.se/_Sidor/hundarna/sjukdomar.html

 165. sicken en skriver:

  Hördu Marie Karjalainen-Rolandsson, fd Pia Snellman och fd en massa andra namn som du bytt till och från i hela ditt vuxna liv!
  2 kullar per år får ni föda upp tillsammans (herr och fru) utan tillstånd. Inte mer. Och ni saknar tillstånd! Kullarna räknas per familj i samma bostad. Inte så att varje familjemedlem får ta två kullar per år. Ho ho, det skulle bli 8 kullar utan tillstånd i en vanlig 4-personersfamilj – lagligt?? OH NO, så in i helvitte olagligt. Läs lagen för böveln och följ den.
  Om du nu är så ledsen över dina runt 20 års bedrägerier, har du kontaktat dina offer och ersatt dem?

 166. Sickan skriver:

  Det är väll bättre att dom åtminstone har kollat höfter och armbågar på sina hundar.
  Hur många som föder upp blandisar har det?????

 167. frallan skriver:

  Nej det är inte många som gör det för förhoppningsvis är det inte många fler som med flit avlar på blandraser. Kolla höfter kan dom göra men frågan är varför när man inte ens vet om hunden är inavlad eftersom man inte har nån stamtavla. Är väldigt nyfiken på varför man köper en blandras, är det för att man inte vill eller kan lägga pengar på en rasren hund? Då kanske man inte ska ha hund.

 168. NEW skriver:

  Måste citera dig ”frallan”…
  Jag kan hålla med dig i mkt, men jag har börjat fundera lite när det gäller det där med blandras….om en blandras är billig så förstår jag dom som köper på ett sätt, men samtidigt så kan man ju spara till den dag man har tillräckligt med kosing!MEN…det finsn nog många fler faktorer som kan göra att folk köper en blandras…man kanske har fått den gratis, tagit hand om den och räddat den från ngt öde å blivit härligt ”hundkär” i just den?
  Man kanske har ngn släkting som råkat fått en tjyvparning?
  Men att ha det som massproduktion, en så kallade inkomstkälla anser jag är fel gentemot de uppfödare som kämpar & värnar för renrasigt, och som följer lagarna i svergie och andra länder.!
  Jag har själv aldrig haft tanke på å köpa blandras för jag tycker att i dagens läge, är inte lika som för 30 år sen, dom kostar ju för tusan lika mkt som en renrasig och ibland mer och det finns inget säkert ”kort” vad det gäller HD eller annat som en renrasig uppfödare kan erbjuda. Jag har haft sådan otur, kanske mer än många andra och jag förlorade en valp nu i sommar samt 2 hundar förra hösten och bara för att man köpt en renrasig hund där reg.i skk m.m är så är det inte säkert att uppfödaren bryr sig eller tar sitt ansvar när hunden blir sjuk eller andra problem uppstår!!
  Jag är inte för blandras pg.av att jag vill ställa ut och aktivera min hund på olika sätt, men ska man bara ha en hund som sällskap och en del av familjen på ett icke kravsätt som jag har, då ser inte jag några hinder vid blandras så länge raserna är i närheten av fysik & psykisk balans lika.

  Men som många andra, så har jag haft turen att aldrig behöva ha med hundskojare att göra….

 169. frallan skriver:

  Alla tycker vi olika… Jag förstår precis vad du menar. Jag tycker bara att om man ska köpa en hund och bara ha den som en familjemedlem så är det inte mindre viktigt att investera i en bra hund. Det är inte inköpspriset som är det dyra med att ha en hund utan underhållet. Tror att ”billiga” hundar lockar ”fel” köpare som kanske egentligen inte har råd i längden, det är också större chans att man förhastar sig i ett köp om det rör sig om några tusen. Ska man däremot lägga 15000 så kanske man tänker sig för innan. Men det är upp till var och en, många föredrar blandraser och anser att dom är friskare.
  Jag tror inte att renrasiga hundar är mindre sjuka, däremot om man är seriös så tas hunden ur avel om den får nån allvarlig åkomma. Man har det under kontroll.Men jag är ingen blandrashatare…
  Men glöm inte ni blandras ägare att kastrera/sterilisera era hundar.Så blir det inte som på gården i äpplaskog/ Nässjö.

 170. Granne till Frallan skriver:

  FRALLAN

  Är du verkligen rätt man att diskutera detta?

  Oseriös som du är, Du själv sålde ju din schäfertik på Blocket, efter det att du haft henne endast en kort stund. Du själv försökte få ut ett överpris för henne men lyckades INTE, vilket jag kan förstå.
  Sen gick du ner i pris och sålde henne sen till en kennel som i sin tur skall tjäna pengar på henne.
  Stackars hund.

 171. NEW skriver:

  OJ, Håller ni sådan koll….att ni vet vem man är på bara ”nicknamn”?
  Ush, att vissa har massproduktion…läser mkt nu på annonser noga eftersom ja söker en ny hund, känns lite tveksamt å köpa eftersom ja är bränd…..

 172. Pälstussarna skriver:

  Ruggiga störningar det handlar om det här.
  Man blir mörkrädd. Och speciellt av att se hur de utan skam försöker att ljuga sig ifrån den sanning och verklighet som ligger dem framför ögonen.
  Ruggigt är det. Usch.

 173. frallan skriver:

  Till påstådd granne till frallan: Vet inte vad du pratar om… Jag är så långt ifrån oseriös hundägare som man kan komma. Mina 2 hundar har alltid mat, vatten, kärlek och får flera långpromenader om dagen. Går på utställningar för att jag tycker det är kul och jag älskar mina hundar precis lika mycket oavsett resultat. Ja tyvärr så försökte vi med en tredje hund som vi bara hade i 4 månader pga att hon inte fungerade med mina 2 hundar som jag haft länge så beslutade vi att inte ha kvar henne. Tyvärr ville inte kenneln vi köpte henne av ha tillbaka henne. Däremot visste jag inte att den nya ägaren ska ta valpar på henne. Måste jag ringa och kolla. Verkligen jättekul! Hon har inte haft några kullar än. Dessutom köpte vi henne i feb för 15000:- satte ut henne för 10 000:- , så det var absolut inget överpris. Hon hade bra stamtavla och var tävlad i IPO. Så nu vet du. Eftersom du är så feg och inte kan komma fram och säga vad du tycker till mig.
  Ska tillägga att jag är ingen man…

 174. EML skriver:

  Marie, Pia eller vad du nu kallar dig. Vanligt folk som vill ha en ”riktig” schäfer och kan lite väljer att köpa en bruksschäfer med stamtavla ingen oreggad.

 175. BaraSÅÅÅÅÅtrött skriver:

  HUR trötta är inte NORMAL-Svensson på alla dessa BLAHAskojare? Pjuke pjuke pjuke pjuke

 176. Marie skriver:

  TILL EML

  Alla kanske inte vill ha en hund med så mycket motor som bruksschäfrarna har.
  Alla kanske inte vill ”bo” på Brukshundsklubben.

  Min mans Schäfrar (Rakryggade) är vanliga familjehundar som trivs bara dom får vara med och får gå i skog och mark.
  Men går mycket bra att träna och tävla Lydnad, Agillity samt räddning.

 177. allan i brallan skriver:

  Citat povel Ramel: ”Allting går att sälja med mördande reklam. Kom och köp konserverad gröt”

  Ja ja ja, det är lätt att få hundar att vara med och slöa med en påse chips i fetsoffan framför Tvn. En del av dem t.o.m gillar öl.
  Gå i skog och mark? Där går varken rulltant eller haltman fram. Nä får man pinka i inhägnaden efter tio ä de la bra. Piss på er – ursäkta, PUSS på er ska det ju vara ju

 178. kajsa skriver:

  pia snellman fattar du inte att du inte är välkommen
  i hund el. djurvärlden. Otroligt att du och kari inte ger er efter alla år av bedrägerier!!
  Vi har lidit mycket av er och ni borde passa er noga för vad ni håller på med. Börja göra nåt vettigt av era liv istället!!!Ni har väl lurat till er tillräckligt med pengar att leva på så ni inte behöver utnyttja stackars djur längre, ni har ju ljugit om allt som går ut ur era munnar!!!
  kajsa

 179. Bluffad skriver:

  Kimmi vill ha en lekkompis tik står det på Blocket nu. Då blir det fler som blir lurade som jag. Sällskapshund tror man men hon fick valpar direkt och sedan borta, såld antagligen. Frågan är hur många lurade vi är. Varning alla för att sälja till hundfabriken, hon köper inte hunden som sällskap, som hon vill få oss att tro. Hon skulle ha det så bra hela livet, pyttsan. Tjäna pengar och sen sälja igen. Bedrägeri kallar jag det!!!

 180. kristina skriver:

  nä nu jäklar, hon ger sig aldrig, jag kan intyga att det inte är en lekkompis till Kimmi utan en ny som ska paras och sen säljas. hon är vidrig och hennes man oxå
  från ännu en som blivit lurad

 181. Gudrun skriver:

  The Lady ville köpa min mammas två tikar och fort skulle det gå, så att vi inte skulle hinna hitta information om henne. Och så ska man ta bort annonsen genast, så att ingen kan hinna varna eller spår varifrån tiken kommit.

  Försäkringskassan har iaf reagerat och nu har h*n visst inte hel sjukpension längre. Så skriver h*n på en av alla hemsidor h*n har
  Hoppas de gör samma med gubben, för det står ju överallt att det är han, som har ”schäfer”-hundarna (blandraser) och alla valpar på där.

 182. […] HÖSTEN 2010: Detta inlägg är lika aktuellt nu som då. Se också Min kompis hundskojaren […]

 183. uppfödare skriver:

  hon förnekar sig aldrig, se här om cocker spaniel
  http://baksidanavhundvarlden.wordpress.com/

 184. Anette skriver:

  För ett antal år sen lärde jag känna M.Det var såå många som varnade mig för henne. Men jag min idiot tyckte ju att alla ska få en andra chans. Hon sa att hon hade lämnat allt kriminellt bakom sig.Nu flera år senare inser jag ju att jag blivit helt blåst!!!Nu skriver hon en massa skit om mig på olika forum där jag inte kan svara och försvara mig. FEGIS!! Hon och hennes gubbe hyrde vårt hus i 17 månader. Under dom 17 månaderna och strax innan gjorde hon av men 8 vuxna hundar och minst 35 valpar. ( kanske fler?) Hon skriver att hon säljer familje hundar men dom gånger som jag och mina vänner varit där på besök så har flera av dom varit nerstängda i källaren eller ute i en hundgård i ur och skur.Hon saknar total empati för både människor och djur. Det är bara pengar som hon vill ha!! Inga vänner!! // Anette

 185. SGG skriver:

  Anette, du slår huvudet på spiken. Ingen empati, bara pengar gäller.

 186. kaninsnuva skriver:

  Till Annette
  Var det inte någet tjafs då LU var i Eksjö, då du hade en fundering kring vad kaninerna i ladugårn i S-sjö drabbats av? Då det hette att de var förkylda.
  Redan då blev du väll uthängd

 187. Tina skriver:

  Kaninsnuvan

  Vad jag har hört är det väll på tal om att Anette Wardmo fuska till sig titeln Årets Championatliga 2010 genom att ta 2 av sin dotters hermeliner och skicka in deras championat i sitt namn. Annars hade hon inte vunnit den titeln.
  Stackars tjejen som kom 2:a som ägde alla kaniner men blev snuvad på titeln av en fuskare.

  Fattar inte att dom godkände det eftersom Anette ställer ut Tanar och dottern Matilda ställer ut Hermeliner.

  Skaf kanske skulle se över reglerna.

 188. sigrid skriver:

  där ser man i de lugnaste vatten simmar de fulaste fiskarna

 189. kaninsnuva skriver:

  LU i Eksjö var 2009. Då var det snuvigt värre i Stensjölaggårn

 190. Anette Wardmo skriver:

  Till Tina eller vad du nu heter? För här använder man ju sig inte av sina riktiga namn eller?
  Matilda och jag har samma Kaningård och samma uppfödar nummer. Så det är helt ok att vilken person som helst reggar champion.
  Ang snuva i Eksjö 2009 så lurades hon redan då!!! Med allt. Visst var hennes kaniner snuviga både då och även vid senare tillfälle men det blir så när kaninerna får sitta i skitiga burar. // Anette

 191. kaninsnuva skriver:

  Kan det anses vara en form av vanvård när kaniner får sitta i skitiga burar så att de blir sjuka?

 192. Ler skriver:

  :=) skrattar bäst som skrattar sist

 193. Kadaga skriver:

  Jag och åtta andra blev blåsta av fettot. Göta hovrätt, avd 1, dom den 10 sept 1997 i mål B 730/97. Inte fan har hon bett om ursäkt eller betalat det hon är skyldig men jag kommer aldrig att ge mig.

 194. Kadaga skriver:

  Och i domen finns ju hennes (eller dets) personnummer om man vill ta del av det =)

 195. :( skriver:

  Tycker synd om dem som sålt sina hundar till damen.
  Tre nya småhundar lär finnas i samlingen just nu.
  En hane är genast ute på Till avel-annons.
  Tycker mycket synd om hundarna som ju lär bli vandringspokaler eftersom de inte stannar där längre än de producerat valpar.
  Nu kan paret väl inte klaga på att de måste ha valpar för att hyran är dyr?

 196. iris skriver:

  Låg o läste alla komentarer hur orkar ni lägga enegri på nått sånt här?? Djur födds varje dag de är djuuuur man har all sin rätt i världen o sälja ett djur man fått elle köpt så sluta lägg i er i hennes liv är ni.bäättre själva? Patetiska människor skaffa er ett liv

 197. Kadaga skriver:

  Iris, du bekräftar din dumhet både genom din kommentar samt din stavning! Tar du ställning för kärringen tycker jag synd om dig men idioter finns överallt.

 198. Mimmi skriver:

  lilla 3åriga shih zuh/lasha apso tiken blev inte långvarig på vandrarhemmet. en vecka eller två. löpte hon inte snabbt nog kanske. undrar om den som sålde henne innan vet av hon fått vandra vidare till nästa hem

  • Marie Karjalainen skriver:

   Ja Mimmi såldes vidare pga att säljaren inte uppgav att den tiken hade gravt underbett.
   Jag köpte hunden osedd och betalade innan hunden kom hem till mig. DÄRFÖR visste jag inte om detta med underbettet.

   JAG AVLAR INTE PÅ EN SÅN TIK

   • pia du har massor av hundar ute på försäljning både födda o ofödda dags för försäkringskassa o länsstyrelse igen

   • Ojsan skriver:

    Det avlas på hundar som inte ska användas i avel.
    Det avlas på blandraser.
    Läs vad din man/du kopierat av från någon bok. Det står att heterosiseffekten försvinner i nästa generation. Det betyder att det blir fler fel då blandraser paras.

    Mimmi köptes väl jättebilligt, för ni är ju fattiga sjukpensionärer och lovar ett jättebra, livslångt hem åt de hundar du köper – men snart säljs de vidare med vinst. antingen använda i din s.k uppfödning eller för att de inte passar in i fliocken eller för att ni är för sjuka eller eller eller

    Fick Mimmis f.d ägare chans att köpa tillbaka henne?
    Fick f.d ägare veta att hon skulle använda i valpnings verksamheten? Eller sas det som till andra att det bara var sällskap till en hund? Inte att det finns flera hundar?
    Var finns t.ex Bullen, Keaton, Astrid nu?
    Vad vet man? Vad ska man tro?

   • shih tzu skriver:

    1. Både lhasa apso och shih tzu ska ha någon form av underbett.
    2. Vad spelar bettet för roll när ni bara ska ha hunden som sällskap? 🙂
    För det är ju så ni köper era hundar, som sällskap. Att de ska ingå i er avelsfabrik berättar ni inte för säljaren.

   • Ojsan skriver:

    Vi frågade inte efter FOTO på Bullen. vi vill veta var han finns nu. Inte speciellt nytt foto på Bullen för övrigt.. Är han omplacerad??? Varthän?
    Kttaon? Vart finns han?
    Ebba? Vart bor hon egentligen?
    Astrid? Vart då då?

 199. BINGO skriver:

  Ni som hittar annonser och annat material —
  ANMÄL till LST o Polisen! Direkt!
  Försäkringskassan och Skattemyndigheten är också intresserade.
  Kanske är det t.o.m så att längtan tillbaka till fängelsets galler, murar och inrutade mönster får vederbörande att maniskt fortsätta detta utnyttjande av både djur och godtrogna människor?
  I så fall är ALLA anmälningar tacksamma i allas välbefinnande!

 200. ja hon är en otroligt sjuk person hon kanske har ihop det med vår beryktade norska aud stokman numera anne olsen hur som helst verkar ngen av dem frisk o lilla marie eller vad du heter jag är inte rädd för dig jag har två RENRASIGA SKK reggade rottweiler det du renrasiga o skk reggade djur har väl du aldrig ägt …. kerstin

 201. Hon bor i Broakulla
  361 53 Broakulla i höstas nybro men har nu flyttat till vissefjärde i kalmar län

 202. Marie Karjalainen skriver:

  Jag och min man bodde i Broakulla i höstas.

  Numera bor vi i Vissefjärda.

 203. Kadaga skriver:

  Ja hon är en vidrig person, har sett henne på bild och tänker då ”vilken loser/idiot till karl vill ha med henne att göra”? Personligen skulle jag hellre låta mig stekas till döds än att ta i hennes hand. Nåja, karln är förmodigen utvecklingsstörd, stackaren!

 204. shih tzu skriver:

  Folks utseende kan man väl lämna därhän. Mentala förmågor bör egentligen diskuteras här bara i samband med det som gäller hundar och hundhållning, tycker jag.
  Men så ser man högre upp att Kadaga själv varit drabbad av Pia Snällmans bedrägerier (Marie Karjalainens hette så förut) och blivit dömd för det.
  Marie har inte betalat det hon dömdes att betala tillbaka heller. Det gäller alla som blivit lurade av henne och som hon dömts för.
  Då förstår man att Kadaga är extra förbannad. Med all rätt!

 205. Kadaga skriver:

  Jag har haft lite kontakt med henne förra året och skickat Kronofogden på henne men hon skrattar bara väl medveten om att hon aldrig kommer att få sona sina brott. Nej jag håller med att utseendet inte har med saken att göra men kunde inte låta bli att nämna det. Jag tycker det är upprörande att hon kan hålla på med hundförsäljning utan att behöva stå för det hon gjort.

  • det är bara att ringa länsstyrelsen igen o igen jag ringde i onsdags samt försäkringskassan om deras sidoinkomster o det skulle kollas upp. Hon ska para sin tik med sin mans hane o man kan tinga valpar nu de kommer kosta 8500 tingas för 2500 blir mycke pengar det

 206. Kadaga skriver:

  Ödet kommer säkert ikapp även henne hoppas jag =)

  • men då skriver:

   Karmalagen tycker ju så – vi får ju hoppas det sker i detta livet i så fall, för någon rättvisa må väl både utsatta djur och svikna tiksäljare o svikna valpköpare m.fl få se resultatet av.
   Ja, även svikna hanhundssäljare.
   Även ”men då” är drabbad!

   Ladyn skiter kanske fullständigt i oss vanliga hederliga? Vad finns att förlora? ? ?
   Äkta hälften besitter troligtvis bra mycket mer känslor för djuren än slappa handen. Kadaga, du har inget missat då du inte tagit i hand där

 207. men då skriver:

  Vore hedervärdigt att svara på var Bullen, Keaton, Astrid o Ebba egentligen finns. För de syns inte på bilder eller omnämnda i text speciellt längre. Bullen o Keaton finns inte direkt till avel på kända annonssaiter längre.
  Alla andra vandringspokaler är väl sålda med vinst jämfört med inköpspriset

 208. Kadaga skriver:

  Bästa är ju att outa henne på t.ex. Flashback så att så många som möjligt får veta vem hon är. Sen kan hon byta namn bäst hon vill =)

 209. hon har så dåligt rykte o kallas den feta kossan här hennes man är lite efterbliven så de passar bra ihop .

  • Ojsan skriver:

   ooopssan illa namn bli kallade. Fast mannen är nog inte e-bliven. Lomhörd m.fl sviter efter stroke – JA. Han tycks ha känslor för djuren. Positiva känslor har vi sett. Ett plus i det tragiska hela trots allt.

 210. satu skriver:

  kerstin, det r inte ok att kalla nån för fet kossan eller efterbliven även om du är jäkligt arg. såna uttyck sänker nivån och det tjänar ingen på.

 211. Maria skriver:

  Ok, nu har jag läst allt ni sagt från första till sista tråd. För shits and giggels kan vi ju säga att Marie har gjort allt ni påstår att hon gjort.

  Men när man tittar på era språk och hur ni använder er av tarftliga personliga påhopp. Fy fan, jag tycker ärligt synd om Marie oavsett om hon är skyldig eller inte. Detta är ren skär mobbning. Att kommentera en människas utseende, att kalla folk efterblivna och EN ENDASTE SATE som sa något till Maries snudd inpå försvar blev påhoppad för dennes stavfel. OK då kan jag säga det med en gång jag har levt med dyslexi i 30år och blivit mobbad för det så go for it, vill ni klanka på min stavning med bara för att jag säger åt er att ni beter er som rövar så shoot!

  Den ENDA som kan bete sig i denna tråd är den som utger sig för att vara Marie. Så vill ni få folk med er kanske ni skall tänka på hur fanken ni beter er mot folk. GÅ inte på PERSON! Kolla FAKTA! Lämna fakta och REFERENSER till era argument.

  AV alla de som skrivit så verkar Marie den som är mest seriös. Det säger en hel del om er andra…

  • hej maria vi har redan fattat att du antagligen är marie eller en sk vän. Skitsamma Det Pia snellman har gjort är så förbannat ruttet . Hon blir tilltalad på det sätt hon förtjänar inte ett dugg mer. Passa det inte dig skit i o läs då. Hon har lurat hur många som helst hon ska inte ha någon sympati hon är helt utan skrupler. Hade hon varit oskyldig tror jag inte hon hade snurrat runt på alla forum som finns med varning o det har hon gjort i 25 år

  • Kadaga skriver:

   Marie min vän, nu är det så att den här tråden finns till pga att en viss person lurat folk på olika sätt. Jag själv blev blåst på pengar, har en tingsrättsdom där vi var runt 8-10 målsägare. Du kan få målnumret om du vill, det är offentlig handling. Jag vet inte vem du är, men tar du en sniken bedragerska i din famn så tycker jag synd om dig.

   Hon skiter i alla därför att hon VET att hon tror att inget kommer straffa henne men värst är såna som du som tar gärningsmannens parti, stackars idiot!

 212. Kadaga skriver:

  Fakta finns för övrigt, be mig om domen så ska ni få målumret, är som sagt offnetlig handling. Så får vissa se vad monstret haft för sig =)

 213. hon har annons på vovve med jag anmäler alla annonser pratat med länsstyrelsen i kalmar då mitt ex jobbar där hon utreds försäkringskassan utreder de väntar på deklarationen för att se så hon deklarera valpförsäljningen annars blir det galler igen nu marie fick du ju en varning i alla fall så se till att deklarera valparna o gör du det så går länsstyrelsen in så hur man vänder på det så har man baken bak. Tro att detta blir fallet …hinseberg nästa hahaha

 214. NEW skriver:

  Jag har inte varit här inne på mkt länge, men lite bättre ordspråk kan jag önska. Att använda hårda ord över utseendet å div påhopp är mindre trevligt, man fan som hon beter sig denna sk.”kvinna” !!
  Så jag har förståelse över allas ilska eftersom hon bara kan fortsätta hymla med allt och ingen lyckas stoppa henne….
  Något måste vara fel helt klart, och jag hoppas inte på hinsan, där är alldeles för bra för henne!
  Skicka ut henne från landet på slavgöra!!
  Jag med många i detta land önskar rättvisa över vad hon håller på med, men vissa människor kommer undan med vad som helst och kan trotsa lagen hur mkt de vill.
  Så jag är en av dem som kommer sprida på fb över en varning med länkande trådar!

 215. Maria skriver:

  Åh herre min skapare? vilken folkmobb, Du, Kerstin och Kadaga kom hit till Gbg så att jag kan få se på er era miffon, det va länge sedan jag såg så enfaldiga ”människor” gå upprätt på två ben, så jag tar mig gärna en titt på er.

  Jag visste att jag skulle få skit för att jag sa att ni beter er som barnrumpor men att med en gång anta att jag skulle vara Marie för att jag säger till er att ni beter er skamligt, bara bevisar hur låga ni är som människor.

  Det märks ju att detta är en pajkastningssida som är tillägnad Marie och hennes man/sambo. Ingen debatsida där man får ha olika åsikter eller bete sig som folk.

  Och gör man en snabb analys av alla som skriver här så är de som figurerar med namn mindre värda än de som går under hitte-på-namn. Hade ni lyssnat bättre om jag kallade mig för Tåfis eller Gullhund, eller kanske Ankkrubb? Så alla som heter Marie, Mia, Maja, Maria eller liknande är tagna för att vara ”Marie”? Snyggt. Föresten, snälla hojta när ni är i Gbg så att jag vet när ni är på vägarna, sådana som ni kan nog inte tugga och tänka samtidigt, så jag vill hålla mig inne när ni kör bil.

  • Med Tanke på att vår lilla Pia snellman går under många namn så…Den här sidan är för henne . Klart vi skriver om henne. Jag gömmer mig inte bakom någons namn varför skulle jag det jag heter Kerstin Marie vet vem jag är. Maria du gömmer dig bakom ett namn har du tänlt på att IP numren står från vilken dator man skriver från. Hur skulle man då kunna vara anpnym. Pia snellman ska precis som alla andra få sitt straff för det hon gör o vi gör så gott vi kan för att sprida vidare omkring vad hon sysslar med. Jag har bott nära henne länge o ingen vill ha henne där Lilla Marie kan ju gå till affären o se. Men det kanske är säkrare än så länge att ta de stora affärerna. Vi startade inte bedrägerierna det gjorde hon …hon hade ett val o det har vi med att varna för denna eländiga kvinna

 216. Kadaga skriver:

  Vem är det du kallar miffo Marie?

  Jag har all anledning till att avsky denna kvinna så förvänta dig inte att jag ska tala väl om henne och om du sett henne på foto så är hon verkligen vidrig. Nu är det förvisso hennes handlingar som är de viktiga men beter man sig som henne och ser ut som ett monster då lär man få höra det också.

  Håll till godo, ha gärna en spypåse i beredskap hehe…

  Som jag skrev så finns det ett protokoll med ett antal lurade målsägare, tror du jag ljuger eller? Hon visste att hon kunde blåsa människor och slippa undan böter då hon redan utfattig, så gör bara en samhällsparasit och ett svin!

  Du är välkommen till Sthlm när du så önskar Marie, jag undviker gärna er skithåla =)

  • hedvig skriver:

   Kvinnans utseende är inte relevant för debatten – hennes namn och avskyvärda handlingar ska däremot spridas

   • Kadaga skriver:

    Om denna kvinna hånar oss andra genom sina gärningar och sitt beteende har jag all rätt att visa hur människan bakom dessa handlingar ser ut. Det är väl bra att folk vet hur hon ser ut om de skulle stöta ihop med henne, hon är ju en kriminell människa!

 217. nu har hon öppnat en bil utanför affären i vissefjärde o tänkte ta hundarna som tur var kom ägarna precis hon diskuter detta just nu på facebook omplacering av hund forumet

 218. tjejen som äger bilen har polisanmält henne

 219. Kadaga skriver:

  Nice =)

  • nu börjar det närma sig hon är ju fattig så jag förstår att hon behöver kost o logi

   • Nilla skriver:

    Pokaler etc som köpts på Tradera, kan väl säljas igen för att få in till maten.
    De står så fint på parad i bokhyllan och man ser dem från gatan.

    Att spela på trav och äta oxfile´ kostar.
    Inte konstigt inköpta hundar säljs snabbt med en nätt förtjänst på 2000-2500 / hund.
    Blir en hel del eftersom det ju är många billigt nyinköpta vuxna hundar som säljs varje år.
    Hur många var det 2011? 5? Kanske fler?

    Ju fler brott, desto större straffrabatt??? ?

  • då det är jag som står ansvarig för djuren så är det inte mer än rätt att min mail ska vara med eller hur pia kerstin332@hotmail.com alla valpköpare måste ju gå genom mig tack för ditt förtroende pia nu behöver jag inte vara orolig att det säljs några ps polisen är mycket intresserad av din hemsida

  • Lotta skriver:

   Nu har Pia blivit helt tokig haha hon har snärjt in sig i så många lögner nu får hon inte ha annonser ute ang hundar som ev kommer att bli tydligen har både blocket o abs hundar polisanmält henne

   • Nilla skriver:

    Låter bra i så fall! De sidorna har ju hållit om ryggen tidigare. Vi har misslyckats få dem ta bort felaktig annons.

   • kerstin332erstin skriver:

    alla som ser hennes annonser anmäler dem men man kan inte sälja valpar som inte finns 2500 kan man tinga valpar som ev kommer i juni heltokigt konstigt att hon inte lärde sig det men jag har skrivit till tidningen o skickat med alla länkar

 220. rea skriver:

  Rea på valpar på Vovve

  • lilla pia är rädd nu hon hotar med att jag får fängelse hu vad rädd jag blir haha hon vet att hon är på väg till fängelse igen enligt polisen finns det så mycke så det kan ge några år. Så nu väntar jag bara på åklagaren som ska ringa på måndag

  • marie är anmäld för polisen o förundersökning är inledd för förfalskning av marknadsföring då hon anväder mig som medarbetare. Då jag är känd som mycket duktig hundförare så hoppas jag inte folk går på detta. Polisen är i alla fall underättad o Pia snellman är stämd för vilseledande reklam

  • Din anmälan har tagits emot av Polismyndigheten i Blekinge län. En kopia av polisanmälan (målsägandekopia) kommer att skickas med vanlig post till den eller de ägare du har uppgett. Det tar cirka fem arbetsdagar.

   Detta är ett automatiskt skapat e-brev från Polismyndigheten i Blekinge län.

   • Nilla skriver:

    Kerstin, vi vill komma på rättegången. Berätta när o var =)

    Trist att du används som medarbetare av en skojare, men antar det inte förvånar. Har ni setts en gång o du sagt något eller visat något, så är det väl som med ”jobbat hos x x x x y y y m.fl”. Det räcker kanske med att ha varit med hos veterinär, så har man jobbat där – eller?

    Är alla sålda vuxna hundar med i anmälan? Vore kanon i så fall.

   • Lotta skriver:

    jag har aldrig träffat henne hon har gått in på min facebook o snott en bild där men nu är bilden borttagen polisen gillade inte vad hon gjorde

 221. hedvig skriver:

  Nu ligger detta på damens hemsida – men det kanske ni sett

  http://www.kimmigardenskennel.se/33561843

 222. Kadaga skriver:

  Kul att den kriminella parasiten anklagar andra för saker när hon själv torde veta hur hon själv funkar. Att lägga ut någon med namn och bild är ju inte så smart heller.

  Kolla gärna mål nr B 730/97 i Örebro Tingsrätt, den domen kan ni sprida till vänner och bekanta. Där framgår det tydligt vilken sjuk människa hon är och det är ju allmän handling så beställ hem ditt ex idag =)

  • Johan skriver:

   MEN HERRE GUD, DETTA ÄR JU EN 15 ÅR GAMMAL DOM.

   FINNS DET INGEN NYARE?????

   • kerstin332erstin skriver:

    klart det finns nyare tror hon kom ut för nåt år sen på sista rundan nu var ju den domen relevant i o m att hon stulit min id o kort o lagt upp på sin hemsida att jag skulle vara ansvarig för hennes hundars träning mm

   • Kadaga skriver:

    Och? Det visar ju på att hon alltid har och alltid kommer att försöka blåsa folk. Anledningen till att jag har den domen är för att jag är med som målsägare där, givetvis har jag inte fått tillbaka en krona än men skam den som ger sig. Hon lär väl ha fler domar f.ö.

    Undvik gärna versaler!

 223. Kadaga skriver:

  Kollade in på monstrets hemsida, hon kan ju inte ens stava. Om jag nu tänkte köpa en blandras (vilket jag aldrig kommer, jag har en rasren Flatcoated Retrievertik) skulle jag bli lätt skeptisk när den/ de som saluför hundar inte ens kan normal svenska. Ok, man kan missa ett ord/ bokstav någon gång men inte så återkommande som i hennes fall.

 224. kerstin332erstin skriver:

  hon skulle inte vilja äga rottis haha hon får inte o kan inte äga en rottis då man inte får sälja skk reggade hundar till henne . Finns en andledning till att hon är utesluten ur skk. De hade ett stort repotage i hundsport om denna hundskojare undrar om hon ska anmäla dem med… Måste vara jobbigt att internet finns då valpköpere kollar upp på internet innan de köper valp. Hon kan bara äga sina egna inavlade hundar då ingen säljer till henne. O nu kan hon inte sälja dem heller vad ska hon göra då med alla hundar hon inte få ha

  • Nilla skriver:

   nog köps SKKreggade hundar alltid.
   Det fantastiska snacket kan dupera den mest erfarna, tyvärr.
   Förra året två cockerspaniels, båda SKKreggade. Men hon ändrade aldrig ägare på SKK.
   Tog valpar på dem o påstod att de kunde reggas in av den, som ville köpa den högdräktiga tiken. Det kunde ingen göra! http://baksidanavhundvarlden.wordpress.com/
   Snart såldes både tik o hane – med vinst.

   • kerstin332erstin skriver:

    hon får inte äga eller registrera hundar i skk vi får se vad länsstyrelsen kommer fram till när de gör besök

   • lotta skriver:

    nu är vi vansinningt förbannade här i vissefjärde vi är trötta på detta pack som flyttat hit.Vi har gått ihop oss o ska åka in till kalmar i morgon o anmäla både till Länsstyrelsen samt till polisen. Hon trakassera folk denna Marie o sprider skit men nu ska det bli slut på det. Vi har gjort iaktaggelser utanför huset samt dokumenterat detta med datum o klockslag. Vi ska även prata med hennes hyresvärd. De har en massa hundar som de ej sköter mannen går omkring full i samhället. Vi har lagt ut protestlistor i samhället mot denna människa som gäckar rättsystemet. Vi i vissefjärde vill inte förknippas med Marie vårt samhälle ska inte vara uthängt på internet pga denna samvetslösa människa. Mvh Annie Nilsson

   • Johan skriver:

    Lotta

    Annie Nilsson är DÖD sen många år tillbaka.

    Du skall inte skända hennes namn.

    Må hon vila ifred, den underbara avlidna damen.

 225. kerstin332erstin skriver:

  kanske ska tillägga att jag är så sjuk så jag är föreläsare/ lärare på högskolan med 350 högskolepoäng i bagaget men det är klart man måste vara sjuk för att ha det…. plugghäst kanske

 226. lotta skriver:

  lilla pia har lyckats anlita en advokat på en söndag vilket skämt men bra att hon inser hon behöver en nu

 227. Nilla skriver:

  När kom förbud att äga SKKreggade hundar?
  Säljare kan tyvärr inte veta om förbudet.
  Om det nu finns, är det därför crestedhanen plötsligt bytt till den andra hemsidan?

  • lotta skriver:

   hon kan äga o köpa enn skk reggad men hon kan inte göra ägarebyte på hunden eftersom hon inte få vara med i skk hon är utesluten på livstid om ni vill så finns hundsport nr 3 år 95 på tradera om denna hundskojare

   • Nilla skriver:

    Ja hon kan köpa och äga, men inte göra ägarbyte på SKK.
    Det kan bli knepigt för nästa köpare, som då inte får SKK-pappren från henne. När de då ska ändra ägare på SKK, kan det krångla.
    På JBV kallas hunden annat än i stamtavlan. Knepigt det också, men de är luttrade.

    Scanna in artikeln i HS och lägg ut den? Inte förbjudet väl?

 228. Blända skriver:

  allting går att sälja med mördande reklam
  kom och köp allergi…….

 229. Blända skriver:

  Läser en annons där damen ”erbjuder” en oreggad hane till avel. Denne hane har enligt annonsen ca 60 avkommor.
  OM MAN DÅ SOM DAMEN SKRIVER, kallar sig en seriös uppfödare….
  ser man till att undersöka dessa alla avkommor, innan man erbjuder andra hans tjänster.
  Det är ju ganska bra att sopa rent framför sin egen dörr, innan man ger sig på andra – eller hur……….
  Men vad bryr sig skojare om ansvar och etik? Inget påstående, bara en simpel fråga

 230. eva skriver:

  Ny schäfer vill de köpa! Har tydligen redan en schäfertik som ska paras nu och vill köpa schäferhane
  http://www.blocket.se/jonkoping/Schaferhane_i_avelsammanhang_41612604.htm?ca=11&w=3

 231. Loppan skriver:

  Sett annonser om chi-valpar och powder puff hane till salu.
  Och en halvstor tik (schäfer?) söks som sällskap till gårdens hund.
  Och en mindre hane söks som sällskap.
  Alltså nya valpar på gång i nya kombinationer.
  Allting verkar vara sig likt.

 232. porky skriver:

  Måste bara få citera Jean de la Fontaine, som skrivit:
  ”Ty det är dubbelt nöje att bedra en bedragare”.
  Kan bara instämma

 233. Carin skriver:

  Dom har nu §16 tillstånd för att föda upp hundar

 234. pekka skriver:

  nya hundar samma rulljangs
  köpa billigt
  valpar valpar valpar
  sälja dyrt

 235. Skrodden skriver:

  Den lilla hannen är nu till salu. Har han varit där 3 månader?
  Snacka om vandrarhem

 236. literotica skriver:

  Fashion Games of Teen Girls Interested Are Fun
  These challenges are at times shared amongst buddies.

  I won’t spoil your surprises and give away any more details. Every Halloween party that people remember later in the year by saying things like ”Do you remember so-and-so’s Halloween party last year.

 237. Ljuom mailadressmen sowhat skriver:

  Holaey babe vad lång listan var här då.
  Ja i alla fall finns det häromsistenes ett sto med föl på den där gården i Rock-sjö nu och ett attans tal med hundar som skäller och gläfser överallt. Små lurviga marssvin är där och nå katt som säkert jagar möss. gudbevars att man hoppas de har tillstånd för alltihopa

 238. Nix Mix skriver:

  ”Det är allmänt känt att raskorsningar i första generationen ofta ger vitalare djur.”
  Så står det i någon hundbok, som citeras ofta av blandrasavlare.
  Observera NOGA att det står ”första generationen” !!!!!!!

  Därefter är det mycket stor risk för defekter, sjukdomar mm.
  Detta håller buskavlare totalt tyst om – tycks det som…

  Tyvärr luras alltför många av skönpratet om hur sunda blandraser är.
  Vakna ni i hundköpartankar!
  Ni kan få bra sunda renrasiga hundar som är SKK-registrerade för samma och lägre pris än dessa mång-mix-valpar.

  Reggade hundar kan man göra bra mycket mer med än misch-masch hundar.

 239. Ledsen skriver:

  Man bara undrar hur skojare får ha fritt tillträde till oskyldiga köpares börser. Finns det ingen som helst koll på hur vissa djurslag säljs runt som ”slit och släng varor” i Sverige? Förr var Sveriges Djurskydd högt aktat. Hur är det ställt med det numera? Skojare har alltid funnits och kommer alltid att finnas – men numera verkar det grymmare och mer beräknande för egen vinnings skull, än förr. Stämmer detta? Hur kan man låta oskyldiga djur lida för att man ska håva in pengar?

 240. med renras vet man vad k´man får skriver:

  Undrar om detta med blandraser och hur pass friska de egentligen kan anses vara – ja man kan t.o.m. jämföra med renrasiga som registreras hos landens respektive äkta (dvs med stamtavlor) ren-ras-klubbar.
  En del tycker kaxigt att blandraser är friskare.
  På vilka grunder?
  Något uttalande om att FÖRSTA generationen påstås vara friskare finns. Men sedan finns inga bevis alls!
  Stora i orden är vissa blandras-avlare. Skryter med allehanda undersökningar, men sedan då?
  Man undrar vad ni uteslutits från eftersom ni kaxar så.

 241. hermelinen skriver:

  Satt och läste allt här häromdagen. Intressant!
  Där är minst tre valpkullar hos vederbörandes i dagsläget.
  Ett antal kullar är tagna tidigare i år.
  Värsta blandningarna kors och tvärs. Man kan verkligen ifrågasätta hur sund och seriös en sådan mixavel är
  Vad hjälper undersökningar när det inte finns möjligheter att följa linjer bakåt?
  Och samma kombinationer görs tydligen om igen? Inte alls seriöst.
  Hutlösa priser för bastarder. Bra prassel i plastpåsen

 242. rea igen skriver:

  Rea igång o många olika arter till salu.

 243. Ebba skriver:

  Ännu mer rea på ”färdigutyttjad” blandrastik. Finns ingen skam hos ”utnyttjare”?

  • Anita skriver:

   Vaddå färdigutnyttjad??
   Tiken har haft 4 kullar, maxantalet är 5 st.
   Hur många uppfödare placerar inte om sina avelstikar efter det dom använts färdigt i aveln ??? Flertalet är det.
   Jag tycker att deras annons ser bra ut, dom ställer som krav att tiken INTE skall gå mer i aveln och dom söker en pensionär som vill promenera med henne och ge henne massor av kärlek. OCH fram för allt så säljs hon för en billig summa inte occerpris här inte.
   Låt dessa människor vara i fred, dom har ju sina tillstånd och dom följer ju djurskyddslagen.
   Vilket inte alla gör, gå på dom istället.

   • Cornelia skriver:

    Inte så väldigt längesen det köptes hund ”till sällskap till en hund”, inget ord om hur många fler hundar där fanns och inte ett ord om att den köpta hunden avsågs att användas i avel. Bara att den skulle vara ”till sällskap”.
    Hur seriöst är detta köpande av djur där de som säljer får höra hur bra deras telning ska få det resten av livet ut. Resten av livet blev kanske bara 3 månader eller 4 valpkullar. ”Till sällskap”

   • Pimpan skriver:

    Ja, Anita man kunde väll ta dom i försvar OM dom håller va dom lovat när dom köpt en hund bara sällskap till dom eller deras lilla hund, bo där livet ut, inte råd betala så mycket osv osv
    Vackra ord som en som måste lämna bort sitt djur får höra.
    men dom betyder inte ett dyft. Tyvärr

    Inte ett ord om att där finns 5-6-7 hundar till, att ”att vara sällskap” betyder valpkull på valpkull, att ”hela livet” är en lögn för om hunden nu inte passar i flocken eller gammla mamma blivit sjuk eller whatsoever,skyllls på att försäljningspris är högre än inköpspris, bla bla

 244. Bumlan skriver:

  Jag ringde för en sjuk släktings räkning och kollade runt på olika pensionat runt Aneby. Mailade ett, ringde till Djurhotellet som hon numera driver och skulle få plats till släktingens hund i 2-3 veckor. Räknade ut en summa med hjälp av hemsidan, men fick en helt annan av henne. Fick så ett sms där jag fick fråga om det skulle bli någon placering och jag svarade” nej, det blir för dyrt” och trodde det var bra så. Icke, blev uppringd av henne och blev kallad uppkäftig vilket gjorde mej jävligt illa till mods. Sen kom följande sms:”Bara så du vet kommer jag varna andra pensionat för dig och din pappa.
  Man gör inte som du gjorde.”, två smileys och ett kort på några hundar på en filt. Helt absurt, Vilken fruktansvärt otrevlig människa, usch :((

  • Cornelia skriver:

   Otrevligt bemötande från vederbörande har fler drabbats av. Verkligen trist för dig Bumlan. Dessutom verkar bara förfrågan på pris ha gjorts, ingen bokning – hur kan man då ringa, skälla ut och hota någon så?
   Vill man ha fler kunder, ska man vara trevlig och artig.
   Man gör inte som vederbörande gjorde.

   • Dampmorsan skriver:

    Oj… Det hör gör ont att läsa. Vi omplacerade vår lilla Doris sommaren 2008. Vi hittade en trevlig familj utanför eksjö. Kompisar och härlig natur.
    Trodde vi. Lilla Doris är den stackars tik som fick två stora kullar inom loppet av ett år.
    Det insåg jag när jag henne nått år eller två efter vi lämnat henne till Marie, såg henne på blocket. Vi hade mailat och försökt ringa Marie utan resultat, men när jag hittade annonsen på Doris på nätet blev jag galen. Fick tillslut tag i Marie som påstod att vi var hemska människor som inte hört av oss osv. Doris var då såld, och jag undrar fortfarande vart lilla loppan tog vägen.. Tänk att man kan vara så naiv. Jag grämer mig fortfarande över att jag inte visste bättre. 😔

 245. Cornelia skriver:

  ”Dampmorsan” ring Jordbruksverket o fråga. Kanske även ”Blandis” kan veta vart Doris tog vägen.
  Du är inte den första, som råkar ut för detta trista! Tyvärr inte heller den sista.

 246. Karin skriver:

  Unndrar va det va som hännde med Fjantans valppning. Den var tydlligen ”en kattastrof” ock det är två levandes valpar. Hur många klaradde inte? Vad händde? Vore jysst få veta, för det ska ju vara en serriös blandisuppfödarinna ock då är väll öppenhet av störstta betydelse. /ursäkta stavfell. jag är orddblind/ Karin

 247. Sigyn skriver:

  nu är det ”brittisk kattunger” till salu båd her og der. man kan ju undre hur renrasige de er när visst er raderet fra fotonen. finns der verkeligen rette rasbökker på di sma som selges for en stor summe?

  • Sara skriver:

   Nu är det så att Blocket inte tillåter text på bilderna. Kan ju faktiskt vara så att det har stått ett namn eller ålder på fotot som hon har varit tvingad att stryka över.
   Sen står det ju att ungarna INTE har rasbökker.

 248. Laile skriver:

  Varifrå har de fått honan? Hon är ju också till salu i omgångar.
  Hur länge kan hon och unger ha bott där?

  Och nye hundar är där igen. stackars tiker som må tas valper på.

  Nytt uppfödningsnamn är det även det.
  Hur månge s.k ”kennelnamn” har det varet under årens gång?

 249. Sara skriver:

  Jag fattar inte vad ni har för problem.

  Låt människorna vara.

  Jag ringde upp denna människa och fick svar på mina frågor.

  Kattmamman köptes i Februari från kattens uppfödare, som själv hade varit nere och lämnat katten hos detta par.
  Katten var EJ vet.bes vid köpet, vilket är ett krav från Sverak om man är uppfödare i den klubben.
  Marie visste inte om detta att katten inte var vet.bes utan det fick hon reda på då katten lämnades.

  Marie hade innan köpet frågat om katten var hundvan eftersom dom har hundar. Vilket uppfödaren sa att detta var minsann en katt med bra mentalitet som inte brydde sig om något.

  Katten var dräktig då Marie köpte henne.
  Katten fick 3 ungar som nu har flyttat till sina nya hem. ALLA vet.bes och vaccinerade.
  Nu skall kattmamman flytta pga att hon inte tycker om just hundar och det finns det ju en del utav.
  Kattmamman är nu veterinärbesiktad.

  Sen ang. hundarna
  Hon har nyligen köpt in 2 tikar ja.
  Den ena har hon själv haft innan och sen sålt. När nu denna familjen inte kunde ha kvar sin hund. Så köpte Marie tillbaka henne.
  Den andra är en Cocker Spaniel som är inköpt för avel.

  Vad det gäller hennes andra hundar, så har hon redovisat följade:
  Kimmi är en 8½ årig tik som hon har ägt i 7 år.
  Bullen har hon och hennes man fött upp själva och han är 8 år.
  Assi köptes som unghund och fyller 5 år denna månad.
  Frida och Fanta är deras egna uppfödningar och dom är snart 3 år.
  Bianca är deras egen uppfödning. Hon är 2½ år.
  Honda är deras egna uppfödning och hon är 9½ månad.
  Puffen är 6½ år och köptes in förra sommaren.

  Sen skall dom ta en parningsvalp efter Bullen.

  Så som jag ser det och som jag har undersökt saken så har dom slutat köpa in vuxna hundar för att sedan ta kullar och sen sälja tikarna vidare. Detta gjorde dom innan. Men verkar ha slutat med.

  Skall också berätta att jag har pratat med Länsstyrelsen och dom har inga som helst anmärkningar på henne och hennes mans uppfödning.

  Jag har även fått se hennes sista dom som var 2004 på hösten.

  Sen dess finns inga mer domar.

  Dessutom jobbar hon nu som övervakare och det kan man inte göra om man håller på med olagliga saker.
  Man blir kollad i både brottsregistret och misstanke registret

  • En som känner sig lurad skriver:

   Förtvivlade djurägare ser sina djur/ hundar/ utnyttjade i uppfödning, trots i flera fall att de ”bara ska vara till sällskap till deras hund” (att där finns x till sägs inget om).
   Livslångt hem är inte det, för ett tu tre passar hunden inte i flocken, någon har blivit sjuk etc. Historierna upprepar sig själva gång efter gång efter gång.
   Seriös uppfödare med oförsäkrade djur??? (Kan man ha en dolda fel försäkring på valpar, utan att tiken är försäkrad?)
   Undersökta avelsdjur? Alla undersökningar redovisas öppet? Nej!
   Veterinärbesiktigade vuxna djur då de sålts vidare – inte alltid nej.
   Nya ”kennelnamn” – hur många är det hittilldags? 5-6-7?
   Nya bolag nu och då, gamla avregistreras i samma takt
   Listan kan allt bli lång – tyvärr!

   • Sara skriver:

    Hur många företag dom haft spelar ingen roll ???? Det har ju inte med hundarna att göra.
    Ja man kan ha dolda felförsäkring utan att mamman är försäkrad.
    Av vad jag har kunnat läsa mig till så hade Marie Kimmigårdens Kennel och Kari Devilgardens Kennel, sen besluta dom sig för att slå ihop uppfödningen och då blev det Karimaris kennel.
    ALLTSÅ 3 stycken.
    Av vad jag vet så har dom flesta hundar blivit som kommit dit. blivit körda till dom av deras tidigare ägare. Och då måste dom ju sett hur det ser ut.

    Sen vet jag hur många kennlar som helst som omplacerar sina avelshundar efter det att dom har gjort sitt i aveln.
    och då är det kennlar som är med i SKK.
    Dom tar sina 5 kullar sen omplaceras hundarna för att ge plats till nya avelshundar.

  • Limpan skriver:

   I alla fall två nya vuxna tikar som köpts in i vuxen ålder och ska gå i buskavel redovisas på nån hemsida. Troligen inte slutat köpa in vuxna tikar då – eller?
   Framsteg att framsteg görs. Det går tydligen bitvis att få gamla hundar att sitta – när de själva vill och på deras villkor?
   Man hoppas att det blir oftare och bättre.

   • Sara skriver:

    Vad är det för fel att köpa in nya avelshundar? Den ena har dom haft innan av vad jag har kunnat läsa mig till. Och dom köpte tillbaka den bara för att dom inte ville att den skulle omplaceras igen.
    Dom använder inga fodervärdar, vilket jag själv tycker är bra.
    För jag anser att det är djurplågeri att göra det.
    Flytta en dräktig tik 2 veckor innan valpning.
    För att komma till en ny miljö och ev flock och där skall denna stackars hund valpa och bo i 8 veckor för att sedan flytta tillbaka till sitt hem.
    Det kallar jag djurplågeri.
    Detta gör MÅNGA kennlar som är medlemmar i SKK.

    Jag har kollat upp denna människa NOGA.
    Jag vet precis vad hon gjort innan och det är INGET jag stödjer eller gillar på något sett.

    MEN människor kan förändras. vilket hon har gjort.

    Jag vet för jag har varit i kontakt med folk som gjort besiktningar av deras kennel och dom säger att det finns inget att anmärka på, hundarna är välvårdade och mår bra. Pigga och trevliga hundar

    Satsa er energi istället på att få fast ”Norskan” som verkligen inte skall ha några djur.

 250. svicken skriver:

  Men >Sara…hur blåögd kan du vara? Jag har i månader sökt efter min kära häst som av olika anledningar hamnat hos M. Har polisanmält då jag såg att hon satt ut annons på henne… hon var inte billig heller. Bor långt ifrån men nu åker jag ner och hoppas min lillgumma till häst finns kvar där.

 251. Dump skriver:

  Och jag söker min tik. får svaret att jag ska aldrig få veta var hon finns eftersom jag sålt henne. hemskt

 252. F.d godtrogen skriver:

  Var finns hundar som sålts vidare? Vi får inte veta. Varför inte? Vad döljs? Var finns foderhäst-ar? sålda? svartslaktade? ????????? Seriösa personer? Knappast väll

 253. BUHU skriver:

  ”Allers” ett nummer från 2013 –
  Citat:
  Buhu! Allergivänliga hundar finns inte…
  Till många djurälskares stora besvikelse:
  ny forskning visar att hundraser som påstås vara allergisäkra faktiskt avger lika mycket allergener som andra raser.
  På allergimottagningar i Sverige avråder man den som har hundallergi at bo ihop med hund.
  För även om det kan fungera en tid är det ingen garanti för att allergin inte försämras om man utsätts för allergener under en längre period. ——

  Så, hur seriöst är det att i annonser skriva att blandmixkorsningarna är ”allergivänligare” ?
  Undrar hur många stackare som fått erfara att deras allergi blivit sämre och fått skänka tillbaka/ sälja jycken?
  BUHU

  • karusell-yrsel skriver:

   Hej ”BUHU” inte bara ”allergivänligare valpar” ligger på annonser. Även ”tilltänkta avelstikar” – som säkert köpts in billigt – säljs i pressen. Hoppas fd ägare nu får veta varhän deras troligen i god tro till ”drömhemmet” sålda tik hamnar. Vad kan man göra när de har tillstånd som behövs? STACKARS DJUR SOM FAR RUNT HIT OCH DIT

 254. Astmafamilj skriver:

  oj minsann undrar om det annonserna som kan läsas i dagpress i södra Sverige nästan varje vecka.
  där står ”allergivänligare”.

  -var nära att gå på detta
  -betalade som väl var aldrig in ”bokningspengar”
  -tog en diskussion med läkare först. läkaren avrådde och förklarade riskerna i längden

 255. undrar skriver:

  men hur kan detta fortgå? Det lukta väl lurendrejeri? Konstig?

  • lässen åck luradd skriver:

   tror vällan det kann kallas så, menn om myndiheter vill aksseptera derases värksammhet så är det vällan så. veller ?
   bråttsrejistret tar bårt saker effter ett tag ja så är det ju. då syns inte det man jort förrut spesiellt inte om man kann prata för sej till en del myndiheter. det är ju jättehämmskt fakktiskt. urrsäkta all fellstavnig jag ärr dyslektiker (det kann jag i ala fall stavva tilll)

 256. hutalöst pris ju skriver:

  vem pröjsar 10.000 för en rondellkorsning?
  inga garantier för hur hälsan är på såddana ju hu hu hu
  snacka om bisniss

 257. korsning skriver:

  rean börjar så smått – nu 9500 för rondellerna

 258. tjohe skriver:

  8500 för en annan kombination valpar och 3800 för en vandringshane

 259. rondellyrsel skriver:

  när räknas en jycke som en vandringsschakal? stackars alla dessa som får flytta runt för att de inte passar in eller plötslig allergi uppstått eller det blev osämja i flocken eller husse blev dålig eller vad det nu hittas på för svepskäl för att det tröttnats. Visst finns dessa skäl sanna, men ack ack ack inte på hundkarusellrondellbuskeriet. där är det slit-å-släng

 260. Lasse skriver:

  Hittat hit av en slump. Reflekterat över hur många annonser det finns med olika blandraser med piffiga nynamn. Illa är ju att det är flermix i de s.k. ”raserna”. Stackare dem som köper mixavlade valpar där man ju vet att olika defekter dyker upp när det är mer än ”en” korsning. Fruktansvärt att se att den ena vuxna hunden efter den andra annonseras ut ganska nyligt efter de är inköpta från annat håll. Hur pass medvetna är de som sålt dessa hundar om att de hamnar till salu igen? Känns onekligen inte seriöst! Tja, mixavel är ju inte det, men detta känns än mindre seriöst trots undersökningar av de s.k. avelsdjuren. Ledsamt för djuren som har en bättre rätt än att de tycks bli utnyttjade och omflyttade kan man tycka som amatör. Rätta om detta är fel tänkt

 261. Lena skriver:

  Och så är då en till av de s.k avelstikarna till salu. Vet f.d ägaren om detta?

 262. Matte skriver:

  Kom igen sara!!! öppna dina ögon…du låter dej ju luras jag kommer aldrig att glömma den dagen en kompis kom hem till mej med sin nya valp en vit schäfertik som var så sjuk så sjuk-hon fick somna samma dag 😦 njurar & annat som var helt slut & ändå hade valpen ett friskintyg falskt sådant naturligtvis!!!!!

 263. Sigyn skriver:

  ”’ flera av de så kallade avelstikarna har varit o är till salu sedan årsskiftet,
  ”’ likaså hannar till salu (utom den gamla schäfern där inga ”röntkenresultat” redovisas). just nu är en billig.
  ”’ minst en ny tik är inköpt.
  ”’ snacka om att de som sålt dit och fått höra liknande ramsan ”får bo hos oss fattiga pangsjonärer livet ut, kompisar, sova sängen, ” blivit blåsta.
  ”’ undrar hur länsstyrelsen kan godkänna detta.
  ”’ korsningarna är ju konstiga och när det är fler än en korsning är det inte alls som skönsnacket säger att de är friska.

 264. hoppetossa skriver:

  applaskog. vad ar det for tjafs Ni haller pa med???

 265. mia skriver:

  har blivit så lurad. hon kommer aldrig att sluta. hur kan det få fortgå?vår familjs liv slaget i spillror. barnen otröstliga. ska nu låna pengar till operation ca 40000 med oviss utgång. Var det ändå inte ett totalt lågvattenmärke att sälja sjuk hund? vilken ondska.

 266. Daisy skriver:

  De hyr nu på ny adress Skillerhult 120 Läckeby. Där har de Djurpensionat, det vanliga hund köp-och-sälj avel mm. Uthyrning, B & B. Sök på adressen så kommer hemsidor bilder o info upp.

 267. xxx porno skriver:

  porno video xxx gonzo muyzorras xxx hot

 268. Paxton Access Control Tech Support

  Min kompis hundskojaren-gästblogg från Vinthund | Hundskojare och buskuppfödare

 269. messigt skriver:

  ny flytt, torssås. fortsätter väll köpa och sälja olika djur som vanligt. ny blandras till avel. hoppas myndiheterna har koll

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: