Hittehundseländet

Programmet Hitta hem i TV4 berättade i kväll om hittehunden Africa. Hon lämnades till Hundstallet av polisen efter att ha sprungit omkring herrelös ute i flera dagar. Hon var mycket medtagen vid ankomsten.

TRE VECKOR gick innan någon efterlyste henne! Först då visade det sig att Africa var en HITTEHUND i dubbel bemärkelse. 

Hittehundsorganisationen Julie’s Rescue hade fraktat stackars Africa som flygfrakt ända från Spanien till Sverige UTAN ATT HA EN ÄGARE ORDNAD ÅT HENNE! I stället placerades den arma hunden i ett JOURHEM här. Men efter tre dagar fick hon flytta för hon hade bitit någon. Nytt JOURHEM! Därifrån hade hon snabbt rymt.

Nu efter tre veckor kom några från Julie’s rescue till Hundstallet och ville ha Africa tillbaka. Men hon skulle inte till ett permanent hem. Hon skulle till ett TREDJE JOURHEM! Och där kunde hon bara få stanna en kort tid.

VA???

Vad som hände Africa sedan i Sverige förtäljer inte historien. Men man berättade att Africa senare SKICKATS TILLBAKA till hundgården i Spanien!

Vad i h-e är det för SÅ KALLADE djurvänner som behandlar en hund så här?

HUR kunde Hundstallet lämna ut hunden på de premisserna??? 

SLUTA TA HIT HITTEHUNDAR! HJÄLP DEM PÅ PLATS I STÄLLET!

Annonser

34 Responses to Hittehundseländet

 1. annika skriver:

  Bara ett påpekande Alla föreningar är inte som Julie Rescue !!!
  Har en hund där ifrån som jag inte ångrar men kommer heller aldrig att köpa någon mer där ifrån.
  Häng ut de som bör hängas ut .
  Annars är jag väldigt överens med dej .
  Många av de spaniska hundarna BEHÖVER INTE KOMMA HIT .
  De små jyckarna får alltid hem i Spanien ,men de ger mer pengar här.

 2. ;) skriver:

  Bra skrivet! hittehundar utomlands behöver vi faktiskt inte hit… lönsam business därför de tar hit dem… dumskallar köper allt… *s*

 3. Sara skriver:

  Håller fullständigt med. Kan man inte få bort särskilt Julie’s verksamhet från Sverige på något sätt? Hon har ju bara dåligt rykte.
  Kan inget om de andra organisationerna. Men tycker att vi borde hjälpa våra egna hundar först innan vi går vidare till spanien och de andra länderna.

 4. Jasmine skriver:

  Väldigt lätt att klaga när man inte är insatt öht angående hundar i behov av hem (Ja, dessa ‘hittehundar du pratar om).
  JR är defenitivt inte en organisation jag skulle köpa hund från, MEN det finns andra som inte vill ngt annat än att hjälpa HUNDAR, för i slutändan handlar det om hundar som är i behov av hem – Oavsett kontinent.
  Just händelsen kring Africa är minst sagt sorglig, absolut = (

 5. Helena skriver:

  SE MEN INTE LYSSNA? Har någon av er varit i t,ex Spanien, Grekland eller Thailand? och sett hur jävla illa folk behandlar djur där?. Här i Sverige har vi lagar så att folk inte ska kunna göra samma sak här, men det skriver ni inte något om, kanske ni kommer igång på att klaga och irretera er på saker än att se något positivt i vad folk gör?
  Nu var det på tal om Africa hunden från tv om, hur många av er vet sanningen i något av det som ni inte fick se på tv´n? inte en enda av er som skrivit här verkar det som om.
  Vem behöver en hund då egentligen? ”Dummskallar köper allt” Min morsas lilla fina blandras hund var och tjuvparade sig med grannens hund och det är en liten blandras med underbett mm, tro på fan, hon behövde inte ens sätta ut en annons innan hon blev av med dem och hon fick 6000 styck för dem. Vem fan är dum i huvudet då?
  Jag har köpt en hunf från Julie rescue och jag ångrar mig inte, jag har varit ner dit och tittat själv hur de har det där. PS hunden kostade 4500, 1500 än morsans lilla blandras valpar. Har man ingen fakta så hitta inte på nå skit istället.

 6. Åsa skriver:

  Helena, JAG vet sanningen om Africa. jag var den som ”hittade” henne på Hundstallet. Jag var den som var mest aktiv i sökandet efter henne, trots att jag inte har någonting med JR att göra. Jag tar HELT avstånd från hela deras verksamhet.
  Varken jourhemmet eller de ansvariga inom föreningen var ute och letade, men många privatpersoner (kompisar till mig) letade dagarna i ända i Danderyd där hunden försvann.

 7. Marita Hansen skriver:

  Hej
  Jag hjälper en hund i Rumänien. Är distansmatte och betalar 80:- i månaden för att hjäkpa på plats. Det funkar bra för mig som har tidsbrist. Jag tror och hoppas att min vovve får det bra för den blysamma summan.

 8. Åsa N skriver:

  Åsa. Det må så vara att det var du som ”hittade” Africa på Hundstallet. Men inte är det väl helt sant det du säger att ingen av de ansvariga inom Julie Rescue var med och letade? Det var mig du tog telefonkontakt med när du erbjöd dig att hjälpa till med sökandet. Vi var mycket tacksamma inom JR för all hjälp vi kunde få och förtroendet var så högt för dig att du därför erhöll ansvaret för sökandet. Det jag vet är att dåvarande vice ordförande tillsammans med andra medarbetare från JR deltog och själv planerade jag att vara med och leta men du tyckte att det kanske var lite långsökt att folk från Göteborgsområdet skulle åka över 50 mil t o r. Du sa också uttryckligen att en medarbetare från JR inte var välkommen att delta för att hon enligt dig försvårade sökandet. Det var väldigt tråkigt att efteråt följa hela den smutsiga kampanj mot JR som följt i Africa’s spår.

  Att en hund rymmer från sitt hem/jorhem behöver nödvändigtvis inte betyda att någon måste utpekas som syndare för det. Det var flera olika faktorer som spelade in att sökandet inte kom igång så snabbt som det borde. Det saknades också rutiner inom JR för att snabbt och effektivt sätta igång ett sök men den biten kunde ju du så man får väl förutsätta att det inte var första gången som du letade efter en hund.

 9. ingvor skriver:

  Ja när larissa försvann så var en madarbetare från JR med hela tiden.Inte måste man slå sig på bröstet för det.Kan man så kan man Sverige är väldigt långt land ..Måste africa ältas hela tiden

 10. ingvor skriver:

  Glömde en sak Själv var jag inte så aktiv i JR på den tiden Lägg på minnet att inte jourhemmet meddelade föreningen om försvinnandet av africa.Jag var i kontakt med jourhemmet flertal gånger Dom sa endast till mej att africa var skygg.Inte att hon försvunnit.Vet även att det visst var flera från JR som letade. En vacker dag åsaEv någon från eran förenings hund försvinner Lovar inget skit från oss, Utan kan vi så kommer ni få hjälp från oss .

 11. Emelie skriver:

  Istället för att fokusera på missöden och negativitet så kan man lösa det här utan påhoppningar. Man ska absolut inte dra alla organisationer över samma kam. Visst är det upprörande med en sådan här händelse, men det är förtvivlande att det går ut på det här sättet. Jag tror inte JR är den enda djur organisation som varit med om det här, kanske man inte ska dra linan så långt? Dom har sett till så många hundar har fått bra hem och jobbar dagligen för att rädda hundarna från gatorna. Vi i sverige gör inte mycket åt det, jag är glad att det finns några som ägnar en livstid åt det här och missöden är oundvikliga. Visst är det inte bra för en hund att skickas från jourhem till jourhem, men hade ni hellre sett den på gatan utan mat eller vatten?
  Det är så mycket smutskastning och jag förstår inte vad detta går ut på egentligen, är det meningen att det ska gå till så här.. eller ?
  Jag förstår om folk blir upprörda, absolut men somsagt det finns alltid risker för missöden och min åsikt är att försöker man göra det bästa av något och sprider positivt istället kan man lära av varann, för det är enda därför vi är här…
  Blir bara less, så onödigt, okunskap och bara helt värdelös smutskastning av JR !

 12. Thomas Andreen skriver:

  Det borde vara en självklarhet att inte dra hit rumänska hundar i stället för att ordna med hjälp på plats. Sterilisering eller kastrering borde vara ett obligatorium i alla dessa länder med gatuhundar. För fyratusen femhundra kronor kan man åtgärda massor av hundar och problemen skulle vara ur världen inom 4-5 år
  hundur

 13. ingvor skriver:

  Ja thomas jätte bra ide Finns på hemsidorna mail adress till alla föreningarna jorden runt.Gör gärna en innsamling kastrera hundarna Som du förstår så är det idella föreningar pengar fattas alltid.Men för den skuld tycker jag nog att det inte är fel att ge hundarna ett nytt hem här.Om du åker utomlands så i vissa länder finns det mindre gatuhundar.Nu än förr.Själv åkte jag inte utomlands förr på grund av alla dessa gatuhundar Idag åker jag för att hjälpa att ta hem hundar till sverige.Till sina nya hem

 14. gun skriver:

  Det är av flera skäl INTE bra att ta hit hittehundar från andra länder. De drar med sig fler sjukdomar än de, som är kända. Bandmasken är känd – och dess förödande verkingar är kända! Hela vår svenska allemansrätt att plocka bär och svamp är i farozonen pga hittehundsimport och smuggelhundar. Hundarna har dessutom dessvärre ofta svårt att acklimatisera sig till våra levnadsförållanden med flera tragiska olyckor som följd.
  Hjälp hundarna på plats – Thomas har bra förslag med sterilisering/ kastrering.
  Lägg energi på att förändra inställningen till djur hos invånarna i gatuhundarnas länder.
  Ta hand om de svenskfödda hundar som far illa i stället, tycker jag. Det finns många att hjälpa på hemmaplan!

 15. monica jensen skriver:

  fy fan,att skriva så mycket skit om JR:s organisation.jag har adopterat en underbar liten hund från JULIE RESCUE,hade siktat in mig på en helt annan hund än NANY men efter samtal flera gånger med INGVOR,fick vi en hund som passade bättre i vår familj.Hunden har pass ,har fått alla vaccinationer,är veterinärbesiktigad,flera gånger innan den reser till sverige.ta reda på vad det skulle ha kostat innan ni påstår att det lönande för Jr:s organisation att adoptera ut hundar till sverige.När man väl adopterat,blir man kontaktad av nogon om det dröjer långt mellan gångerna man mailar och berättar hur det fungerar.dessa människor som jobbar med det här är värda all heder och borde få ett stort fång rosor varje dag,för sin insats.

 16. katta skriver:

  Man kan faktiskt hjälpa hundarna på plats! man skall inte behöva placera dom i andra länder! Det är faktiskt inte bra att låta hundarna att byta miljö och vandra på olika jourhem. Har Alla dessa föreningar verkligen hundkunskap? då menar jag utbildningar? För att kunna döma vilka hundar är stabila? För att jag personligen tycker att det är fel att placera rädda hundar till Sverige och i övriga länder.

  Det bästa är att hjälpa hundarna på plats, ordna insamlingar m.m.
  Tex i spanien så finns det lagar att man skall kastrera/sterlisera hundarn så fort dom kommer till ett hundhem. Vaccinerad m.m.

  Det finns föreningar som omplacerar bara pga av pengar, inget annat! Du kan köpa en hund i spanien som är kastrerad/steriliserad, vaccinerad, chipad m.m för endast 150 Euro!

  HJÄLP HUNDARNA PÅ PLATS ISTÄLLET!!!

  Med vänliga hälsningar av katta som bor i Spanien!

 17. Emelie skriver:

  Ni som skriver om att hjälpa hundarna på plats. Tror ni att dessa organisationer inte gör det dagligen. De jobbar för att ändra situationerna och man kan inte förändra till ex kultur på en dag, ett år! Sånt tar tid och under tiden kan vi ge dessa hundar vad dom behöver. Ett riktigt liv!
  Man har val möjligheter själv, namninsamlingar, donera, fadderhund eller adoptera det är upp till var och en.
  Att dom skulle dra in sjukdomar är ju ren skit snack, vi är kända för att vara rädda för mycket och det är ren inskränkt rädsla.

  Alla får ha sin egen åsikt och hjälpa på sitt vis.
  En sak som är viktigt i alla lägen är att inte tro på allt man hör eller läser då kan man lika gärna tro på kvälls tidningar.

  Det handlar först och främst om att hjälpa djuren men det glöms bort så lätt när människor blir irriterad över sådant som de tror att de har rätt om.

  Man hjälper på det sätt man själv vill, men det innebär inte att någons annans sätt är fel.

 18. katta skriver:

  Man skall hjälpa dom på plats betyder att man skall inte hålla på att adoptera ut dom i andra länder.

  Dom kan få ett riktigt liv i spanien eller vad nu hundarna kommer ifrån. Det gäller att man informerar hundägarna om vad hundkunskap/ägar är.

  Problemet här i spanien är att många utlänska skaffar hundar sen så åker dom tillbaka till sina länder och vissa hundar har tur ifall dom hamnar på ett hundhem. vissa slänger ut dom på gatan.

  Men då gäller det att man får informera folket att kastrera, streriliserar sina hundar m.m och detta gör man på PLATS.

  Sverige har tillräckligt med hundar som behöver nytt hem.

  Många föreningar gör detta för att tjäna pengar! har kollat upp hur mycket det kostar med att kastrera, sterilisera, vaccinationer m.m och det är inte så dyrt som föreningarna påstår.

 19. Emelie skriver:

  Om man väljer att köpa en hund från ett annat land så är det ju upp till den personen, varför prata emot det? Så otroligt onödigt, alla har ändå olika åsikter vad gäller den här frågan.
  Det finns folk i länderna som sysslar med informering och dylikt, men som jag sa tidigare ingenting förändras på en gång. Det handlar om att ändra ett kulturellt beteende och syn vilket alltid har visat sig vara svårt. Det finns dom i Spanien som vet hur man behandlar hundar som också köper hundar från hundhem och om vi väljer att hjälpa till så länge ingenting ändras så är det bara något positivt.
  Varför är folk alltid så negativa och drivna med att leta fel istället för att se det positiva i saker och ting?
  Det finns dom som hjälper hundar här och dom som hjälper hundar i andra länder, bra med uppdelning tycker jag. för i grund och botten är det alla djur och det spelar ingen roll vilket land de kommer ifrån.
  Det är viktigt att informera, det vet vi nog men under tiden behöver dessa hundar ett hem, sen får folk tycka vad de vill om det. Tror ingen som köper en hund från ett annat land orkar bry sig om vad för negativa åsikter de och deras hundar blir utsatta för…

 20. katta skriver:

  Men dom flesta föreningar har inte mycket kunskap då vissa vill adoptera hundar men har ingen aning om att bedömma hunden ifall den är rädd, m.m.

  Föreningarna gör inga tester över hundens beteende!

  Men jag själv tycker det är fel att påstå att vaccinationer, kastreringar m.m kostar 1500kr liksom när det inte är så.

  Finns föreningar i spanien som säljer hundarna för 150 Euro och då är vaccinationer, chip, kastreringar/strerilisering inkl på priset.

  Bara massa lögner!

 21. Emelie skriver:

  Jag tycker inte priset är det viktigaste i den här frågan! Utan hundarnas framtid.
  Förhoppningsvis kommer det ske en förändrig i Spanien och ändra länder, men eftersom det tar tid så tycker jag att det är bra att folk köper hundar vad det nu är för pris och ger dom ett hem.
  Det handlar ju om djurens framtid i grund och botten.

  Man kan irritera sig på mycket här i världen eftersom det äår fylld med okunskap. Vända något negativt till postivt har vi väldigt svårt för har jag märkt.
  Lögner stöter man på överallt, det är oundvikligt sen vad man gör av det är upp till var och en.

  Priset har ingen betydelse så länge hundarna får en bra framtid tror jag dom flesta tycker. Sen att hundarna inte har fått beteende kontroll alltid är ju inte så vanligt…Den som köper en hund från ett annat land får veta allt om hunden. Dess rädslor och dylikt efter det beslutar den personen om den ska ta på sig åtagandet att reabilitera hunden.

  Om du nu har så starka åsikter om detta, varför gör inte du en kampanj där nere när du har möjligheten? Till exempel för kastrering så kommer du nog få se hur mycket kritik man kan få för att försöka lösa problem runt om i världen.

 22. katta skriver:

  jag hjälper en förening här i spanien som inte finns alls i andra länder då vi adopterar inte utanför spaniens gränser och med bra resultat.

  Vi har dragit in pengar för kastrationer m.m. utan problem!

  så jag förstår inte riktigt varför dom andra inte kan göra samma sak?

  Jag har tex aldrig sett JR och andra föreningar göra sådana saker i spanien!

 23. gun skriver:

  Ta en titt på hur hundarna i Kina har det. Ska vi importera dem också? De har ett jättestort behov av hjälp mot människans grymheter.

 24. Emelie skriver:

  Jag trodde alla djur var lika mycket värda och vi lever inte isolerade i sverige utan sverige hör faktiskt till världen. Så är inte alla djur lika mycket värda världen över?
  Inga problem för mig att ta ett djur från vilket land det nu än är, om det så är china… Behövs min hjälp så ställer jag upp så som jag anser är värdigast och ett bra sätt för att förbättra allt negativt omkring oss.

 25. Ankan skriver:

  Jag kan inte se vinningen i att adoptera en hund från Europa, visst räddar man ett liv men alla andra liv som är kvar då? Vem bryr sig om dem?
  Jag instämmer nog i kören att den största vinsten torde vara om man hjälper hunden på plats, de som är villiga att adoptera för 4000-5000 kr tänk vad alla dessa pengar skulle kunna räcka till mycket och många hundar. Så har man räddat flera liv istället för ett.

 26. Emelie skriver:

  Det verkar vara väldigt svårt att förstå att de finns grupper som hjälp på plats att kastrera hundarna och jobbar för att lära folk hur man beter sig mot djur m.m.

  De som adopterar hundar, skänker oftast pengar till olika organisationer också.
  Man kan prata mycket om vad man tycker är rätt och fel, men ändå så gör oftast folk ingen skillnad själv. somsagt så trött på att i sverige har vi vår lilla värld och beter sig som om vi inte hör till resten av världen.

  Många adopterar inte ens utan skänker pengar till hundhemmen så de ska kunna jobba för lagar och kastrering m.m.

  Alla har sina åsikter, man kan prata mycket men gör man inget åt det borde man vara tyst.

 27. Ankan skriver:

  Ja men det är ju precis det vi talar om, att skänka pengar på plats. Är man villig att betala 4000-5000 kr för en adoption så är det enorma pengar i dessa sammanhang som kan gagna långt många fler hundar än endast 1 st.

  Problemet med många av dessa adoptioner är att det ger stor sorg också, för dem som har adopterat. Varför, jo för att många hundar faktiskt inte är i skick för en så lång resa men får göra den ändå. Sen blir de sjuka hos sina nya ägare och i en del fall faktiskt dött.

 28. […] skrev om Julie Rescue för två år sedan i Hittehundseländet och det var inga lovord då heller […]

 29. Jens skriver:

  Pretty nice post. I just stumbled upon your weblog and wanted to mention that I have really loved browsing
  your blog posts. After all I will be subscribing on
  your feed and I hope you write again soon!

 30. Maynard skriver:

  Thanks for your beneficial post. As time passes, I have come to be able to understand that the symptoms of mesothelioma are caused
  by your build up associated fluid regarding the lining in the
  lung and the breasts cavity. The condition may start
  inside chest spot and get distributed to other limbs.
  Other symptoms of pleural mesothelioma include losing weight, severe respiration trouble, fever,
  difficulty ingesting, and swelling of the face and neck areas.
  It ought to be noted some people with the disease don’t experience every serious indications at all.

 31. The particular electronic cigarette ego basic starter kit is fantastic for new users.
  So, follow the battery power saving tips above to get the most bang
  for your buck. Double Tap (Tap the home button twice >Press down
  on an app for one second >Hit the ”minus” button on all apps that are
  running) When you open an app, it stays running until you actually turn it off.

 32. snowlyjam skriver:

  hello

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: